reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Aza a jak to jest z tym monitorem i nianią.Te dwa urzązdenia współgrają ze sobą?Można włączyć i nianię i monitor razem?
Wiem że w Anglii są jakieś inne końcówki.W Niemczech nie? Orientujecie się?
Wiem że w Anglii są jakieś inne końcówki.W Niemczech nie? Orientujecie się?
agrafka80
Fanka BB :)
gosiulek ja bym się nad tym monitorem zastanowiła, nie wiem czy warto...
Dużo o nim myślałam jak Ala się urodziła, dużo czytałam i on ma swoje wady.
Ten wkładany pod materacyk działa tylko wtedy jak dziecko śpi na plecach. Jak się obróci to się włączy. Taki jest właśnie w AngelCare (jak niania jest właczona to monitor nie musi być, można go wyłączyć)
Są też innej firmy, nie pamiętam nazwy, przypinane do Pampersa, ale są dość duże.
Jak byłam w szpitalu to lekarze mówili, że taki monitor (płytka bezdechu) jest niezbędna jeśli dziecko ma wadę serca lub problemy z oddychaniem, ale u zdrowych dzieci może być mylący i włączać się bez potrzeby.
Dużo o nim myślałam jak Ala się urodziła, dużo czytałam i on ma swoje wady.
Ten wkładany pod materacyk działa tylko wtedy jak dziecko śpi na plecach. Jak się obróci to się włączy. Taki jest właśnie w AngelCare (jak niania jest właczona to monitor nie musi być, można go wyłączyć)
Są też innej firmy, nie pamiętam nazwy, przypinane do Pampersa, ale są dość duże.
Jak byłam w szpitalu to lekarze mówili, że taki monitor (płytka bezdechu) jest niezbędna jeśli dziecko ma wadę serca lub problemy z oddychaniem, ale u zdrowych dzieci może być mylący i włączać się bez potrzeby.
gosiulek73
mama K&K&A
Agrafka to mi zadałaś ćwieka.Dobrze że o tym piszesz.
Dokladnie, chcialam napisac to co agrafka.
duzo szukalam na ten temat jak sie mial tomi urodzic. jak bym sie zdecydowala na taki monitor, to tylko na ten do pampersa, ale ostatecznie i tak malutki tomi spal z nami i uznalam to za niepotrzebne i kupilam zwykla nianie. ale tego na materac bym nigdy nie kupila :-) taka moja opinia :-)
o taki to mial byc: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
duzo szukalam na ten temat jak sie mial tomi urodzic. jak bym sie zdecydowala na taki monitor, to tylko na ten do pampersa, ale ostatecznie i tak malutki tomi spal z nami i uznalam to za niepotrzebne i kupilam zwykla nianie. ale tego na materac bym nigdy nie kupila :-) taka moja opinia :-)
o taki to mial byc: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
gosiulek73
mama K&K&A
W takim razie kupuję samą nianie.Tańszą.Jeszcze zobaczę którą.Jak będzie następne dziecko to będę myślała.
agrafka80
Fanka BB :)
o właśnie muszę zadzwonić do teścia żeby kupił bo mają Lidla pod nosem..Laseczki pamietajcie, jutro kalosze w Lidl-u :-)
tylko nie wiem jaki rozmiar, mamy 22 teraz.
Myślicie ze 24 będzie bardzo za duże ?
reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Oj trudno powiedzieć.Są bardzo różne rozmiarówki niestety.o właśnie muszę zadzwonić do teścia żeby kupił bo mają Lidla pod nosem..
tylko nie wiem jaki rozmiar, mamy 22 teraz.
Myślicie ze 24 będzie bardzo za duże ?