reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Co do lali - zastanowię się and reklamacją, bo ładna jest, ma nocniczek i Ala już się nia bawi.. Może coś pomajstruję przy tych siuśkach :)

Z zabawek do kąpieli kupiłam Ali taki wodospad na allegro, ale w ogóle się num nie bawi - jeżeli już to mam jej wrzucić wszystkie elementy do wanny a nie przyczepiać do ścianki. Najlepszą zabawką jest duży kubek plastikowy i cieknąca z kranu woda ( w czasie kąpieli non stop musi małym strumykiem lecieć.. eh rachunki..).
Bawi się też takimi mazakami do kąpieli - można nimi malowac po wannie i po ciele.

reklama
gosiulek ciesze się że mogłam pomóc ;) , mój jeszcze powiedział że jakbyście się na ten pierwszy zdecydowali to na pewno na dłużej wam posłuży ;)
no właśnie ja się kiedyś zastanawiałam co mogłabym Kubie kupić do kąpieli i myślałam właśnie o wodospadzie ale nie bardzo mam go gdzie przyczepiać bo mamy prysznic
przedwczoraj kupiłam młodemu bidon Nike i powiem wam że jest rewelacyjny :) ,koleżanka mi poleciła bo sama go ma dla swoich dzieciaków i chociaż kosztował trochę to przynajmniej będzie nam długo służył ,bo te plastiki dla dzieci to moment się psują

uwielbia przelewac z kubka do kubka no i ciocia Martolinka nauczyla go chowac siusiaka do kubka w wannie i obecnie go maltretuje w wodzie, nawet do kkonewki go chowa :)

O matko:szok: Trzeba się chyba trzymac z daleka od cioci M:-D;-):rofl2:

Asia dostała taki rowerek SMART TRIKE Rowerek 3kołowy ZOO de Luxe BIEDRONKA (1688400077) - Aukcje internetowe Allegro
Ten sam, tylko mocowanie daszka inne, pewnie starszy model? W każdym razie Asia oszalała z radości i się z nim prawie nie rozstaje:tak:
Ubolewam nad tym że jeszcze biegowego nie mamy, na Dzień Dziecka miała dostac, ale co się odwlecze to nie uciecze, najpierw jeszcze zebrę musimy przerobic;-)

dziunka my mamy ten rowerek, identyczny :)
zdjęlam juz tą osłonkę na boki i wtedy nie ma tego duzego oparcia na plecki. Ale OLi juz za bardzo nie chce w nim jeździc ;/ woli na spacer nozkowy albo rączkowy chodzic.

Laseczki mam pyt.
Otóż młody lubi siadaać na normalych piłkach i cwiczyc równowage i tak sobie pomyslalam zeby mu kupic cos takiego PIŁKA DO SKAKANIA z rogami (1700994228) - Aukcje internetowe Allegro wiem ze sa tez takie gumowe osiolki i nie wiem co lepsze. Macie jakiś doswiadczenia? Chociaz nie umiem sobie wyobrazic tego osla skaczacego bo to z grubszej gumy ;/ Za to piłka ma wiecej moim zdaniem kombinacji - moze na niej leżec, skakać, siadac itp No i kusi mnie kusi bo od tego sprzedajacego kupiłabym tez fajny odkurzacz ODKURZACZ ŚWIECI, BUCZY jak prawdziwy GRA MUZYKA (1684334378) - Aukcje internetowe Allegro i znikopis duży - ZNIKOPIS z pieczątkami i liczydełkiem (1690957804) - Aukcje internetowe Allegro

Mama - więc ja w decathlonie patrzyłam na takie piłki, bo chcę starszej kupić... mam jednakże problem, bo średnica 45 cm jest dla mojej Hanki , która ma koło 92 cm wzrostu jeszcze za duża, właśnie specjalnie przymierzałam ją do takiej piły i ... lipa, nie mogła się na nią wdrapać.
A Goniakowi umyśliłam kupić właśnie takiego dmuchanego zwierzaka, bo w świecie dziecka nie chciała z niego zejść.

Wczoraj doszło łóżeczko turystyczne jupi!!! Dzisiaj Paweł już w nim śpi :p (Tak na probe, no i przelozylam materac z jego łóżeczka). Szybko mu poszło zaśnięcie, ale był zmęczony. Co jakis czas będę je rozkkładać, żeby w razie wyjazdu łatwiej byłoby mu w nim zasnąć

Dziewczyny doszły
1685618027

Pawel dzisiaj dzielnie z nim walczyl i wyciagal najpierw owoce, a potem ciasteczka.

Chce mu kupic majtki, potrzebuje hurtowe ilosci macie jaies sprawdzone??

dementuje plotki - na osiołku jak najbardziej da się poskakać. Ja mam i osiołka i piłkę. Piłka lezy w kązie a na osilku przynajmniej raz dziennie ktos przeskoczy mieszkanie. Owszem na pilce mozna się polozyć i takie tam alenawet tte najmniejsze pilki z rogami na Mchala są za wielkie.

reklama
Mama - my mamy taki odkurzacz jak chcesz kupić, Julek to był nim zachwycony, wszędzie z nim chodził i odkurzał, troszkę słaby plastik ale jak narazie nie połamali całego. Teraz muszę baterie kupić a wcale nie tak łatwo je u nas dostać bo jakieś dziwne.
Na takiego zwierzaka do skakania też się czaję, bo u znajomych dzieciaki skakały na nim, i nieźle im to wychodziło, więc myśle zeby im kupić po jednym to by sie gonili po domu:-D

Do góry