reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Byłam wczoraj na zakupach :) Nie kupowałam typowo ciązowych ubrań tylko normalne z miejscem na brzuszek :) traiłam na wyprzedaże i kupiłam 2 sweterki, 2 bluzki i spodnie dresowe, wszystko kosztowało mnie 115 zł :)

nosicie już spodnie ciążowe? ja sie mieszczę jeszcze w jedne swoje jeansy i jedne rybaczki, mam jedne spodnie ciążowe i dwie spódnice- mama mi uszyła bo jak popatrzylam na ceny w sklepach to mnie zamurowalo... spodnie i 2 spódnice kosztowaly mnie jakieś 70 zł a u nas w miescie spodnie ciążowe kosztują 130 zł ;/ ja jednak rzadko nosze spodnie, częsciej legginsy i tuniki :)

reklama
Ja wczoraj skusiłam się jednak na spodnie ciążowe. Co prawda w niektóre się jeszcze mieszcze (tzn mieszczę się prawie we wszystkie, tylko nia ma szans zapiąć rozporka :p ) W związku z tym postanowiłam nie ściskać już więcej brzuszka i w końcu mam wygodnie :) Jestem bardzo zadowolona. Myślę że to spodnie długo mi posłużą ;)

Mika ja mieszczę się w swoje spodnie jednak gorzej z zapięciem. To znaczy zapnę ale mnie uciska i wolę nie męczyć się, kupiłam okazyjnie 2 pracy ciążowych i rybaczki na razie ;)

Ja o normalnych spodniach juz dawno zapomnialam. Mam 2 pary ciazowy,ale teraz glownie kroluja legginsy i tuniki-w tym mi najlepiej.
Ostatni h&m kupilam legginsy 3/4 ponadto w lidlu zakupilam pasy ciazowe x2 na odziez. Mysle ze juz nic ciazowwego kupowac nie bede. Ale czas pokaze..

Ja sie nie zmieszcze w żadne swoje spodnie ani rybaczki nawet przez uda ich nie wcisne:sorry2:więc zakupilam jedne spodnie ciażowe ale o dziwo u mnie sa w cenie 55 do 60zl a w sklepie z odzieżą ciążową też 130:szok: a jak jeset cieplo to mam rybaczki na gumce w pasie spodenki z gumkami w pasie nie chce dużo takich ciuchów kupowac bo ze mnie zawsze byla drobna kobietka o rozmiarze 36 więc co ja z tymi ciuchami później zrobie teraz przytylam 10 kg a ile wazy nasza córcia dowiem sie 30 sierpnia jak będe na usg mi poszło bardzo dużo w brzuch w biodra też napewno bo sie w nic nie mieszcze i w biust ale takie uroki ciąży wię niech tylko dzieciątko zdrowo rośnie a wagą sie nie przejmuje:-)

U mnie też zwykłe spodnie juz dawno poszły w odstawke ale ciążowe noszę rozmiar mniejszy od mojego lub ten sam co mnie zaskoczyło, bo pierwsze kupiłam nr większe od mojego i sie w nich topiłam:tak:

Ja już zapomniałam dawno o swoich ciuchach, niestety. Bo tak jak Wiolka23 zawsze miałam r. 34-36 lub jak kto woli xs-s:sorry: No i poszło wsio w brzusio i bioderka, trochę w biuścik i z tego ostatniego jestem najb.zadowolona choć wiem, że to stan przejściowy. Też coś ok 9 kg mi przybyło od pocz. ciąży (niuniuś waży prawie 0,5kg:happy:). Mam już spódnicę ciążową i dżinsy (te jeszcze z poprz. ciąży), ale teraz przez te chłodne dni już miałam problem z ubraniem się. No bo póki ciepło,to nie ma problemu:leginsy + tunika czy jakaś sukienka z kr.rękawem. Gorzej z długimi rękawami czy jakimś sweterkiem czy lekką choćby kurteczką:-( We wszystkim wyglądam groteskowo, bo się nie da zapiąć i w ogóle, więc na pewno będę musiała coś sobie kupić większego:baffled:

Dziewczęta zastanawiam się tyćkę już nad akcesoriami do szpitala dla mamy i oto nasuwają mi się pytania :
- jakie wkłady poporodowe polecacie ( ostatnio miałam jakieś Belly , ale wiem że jest ich mnóstwo teraz na rynku jak np.TENA )
- jakie wkładki laktacyjne - jednorazowe czy wielokrotnego użytku ?

reklama
Do góry