reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

Byłam wczoraj na zakupach :) Nie kupowałam typowo ciązowych ubrań tylko normalne z miejscem na brzuszek :) traiłam na wyprzedaże i kupiłam 2 sweterki, 2 bluzki i spodnie dresowe, wszystko kosztowało mnie 115 zł :)

nosicie już spodnie ciążowe? ja sie mieszczę jeszcze w jedne swoje jeansy i jedne rybaczki, mam jedne spodnie ciążowe i dwie spódnice- mama mi uszyła bo jak popatrzylam na ceny w sklepach to mnie zamurowalo... spodnie i 2 spódnice kosztowaly mnie jakieś 70 zł a u nas w miescie spodnie ciążowe kosztują 130 zł ;/ ja jednak rzadko nosze spodnie, częsciej legginsy i tuniki :)

reklama
Ja wczoraj skusiłam się jednak na spodnie ciążowe. Co prawda w niektóre się jeszcze mieszcze (tzn mieszczę się prawie we wszystkie, tylko nia ma szans zapiąć rozporka :p ) W związku z tym postanowiłam nie ściskać już więcej brzuszka i w końcu mam wygodnie :) Jestem bardzo zadowolona. Myślę że to spodnie długo mi posłużą ;)

Mika ja mieszczę się w swoje spodnie jednak gorzej z zapięciem. To znaczy zapnę ale mnie uciska i wolę nie męczyć się, kupiłam okazyjnie 2 pracy ciążowych i rybaczki na razie ;)

Ja o normalnych spodniach juz dawno zapomnialam. Mam 2 pary ciazowy,ale teraz glownie kroluja legginsy i tuniki-w tym mi najlepiej.
Ostatni h&m kupilam legginsy 3/4 ponadto w lidlu zakupilam pasy ciazowe x2 na odziez. Mysle ze juz nic ciazowwego kupowac nie bede. Ale czas pokaze..

Ja sie nie zmieszcze w żadne swoje spodnie ani rybaczki nawet przez uda ich nie wcisne:sorry2:więc zakupilam jedne spodnie ciażowe ale o dziwo u mnie sa w cenie 55 do 60zl a w sklepie z odzieżą ciążową też 130:szok: a jak jeset cieplo to mam rybaczki na gumce w pasie spodenki z gumkami w pasie nie chce dużo takich ciuchów kupowac bo ze mnie zawsze byla drobna kobietka o rozmiarze 36 więc co ja z tymi ciuchami później zrobie teraz przytylam 10 kg a ile wazy nasza córcia dowiem sie 30 sierpnia jak będe na usg mi poszło bardzo dużo w brzuch w biodra też napewno bo sie w nic nie mieszcze i w biust ale takie uroki ciąży wię niech tylko dzieciątko zdrowo rośnie a wagą sie nie przejmuje:-)

U mnie też zwykłe spodnie juz dawno poszły w odstawke ale ciążowe noszę rozmiar mniejszy od mojego lub ten sam co mnie zaskoczyło, bo pierwsze kupiłam nr większe od mojego i sie w nich topiłam:tak:

Ja już zapomniałam dawno o swoich ciuchach, niestety. Bo tak jak Wiolka23 zawsze miałam r. 34-36 lub jak kto woli xs-s:sorry: No i poszło wsio w brzusio i bioderka, trochę w biuścik i z tego ostatniego jestem najb.zadowolona choć wiem, że to stan przejściowy. Też coś ok 9 kg mi przybyło od pocz. ciąży (niuniuś waży prawie 0,5kg:happy:). Mam już spódnicę ciążową i dżinsy (te jeszcze z poprz. ciąży), ale teraz przez te chłodne dni już miałam problem z ubraniem się. No bo póki ciepło,to nie ma problemu:leginsy + tunika czy jakaś sukienka z kr.rękawem. Gorzej z długimi rękawami czy jakimś sweterkiem czy lekką choćby kurteczką:-( We wszystkim wyglądam groteskowo, bo się nie da zapiąć i w ogóle, więc na pewno będę musiała coś sobie kupić większego:baffled:

Dziewczęta zastanawiam się tyćkę już nad akcesoriami do szpitala dla mamy i oto nasuwają mi się pytania :
- jakie wkłady poporodowe polecacie ( ostatnio miałam jakieś Belly , ale wiem że jest ich mnóstwo teraz na rynku jak np.TENA )
- jakie wkładki laktacyjne - jednorazowe czy wielokrotnego użytku ?

reklama
Do góry