reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Majowe Mamy

Zaczelam pedalowac od 10 min, wczoraj juz 25 i jest ok, rana nie ciagnie, nie boli wiec mysle ze mozna spokojnie dluzej:tak: pochwale sie waga spadla odrobine ale jak to cieszy:sorry2:juz sie 5 z przodu pojawila:tak:a to motywuje:-D ja karmiac i tak jakos mega zdrowo nie jem:zawstydzona/y:tzn raczej monotonnie, glownie chałka z Inka, staram sie jesc wedline i jakies mieso codziennie choc szczegolnego smaka nie ma na nie:sorry2:
Dzis jakas zupe nastawie moze.

reklama
Ja tez mam 5 z przoedu bo 59,8 haha i ciagle tyle samo, nie chce spasc :(
No to ja tez musze rowerkowac zaczac, tylko jak to czas znalesc? mloda dopiero usnela od rana...

U mnie po 10 dnia bylo o 11.7 mniej, wiekszosc z tego to woda. Brakuje mi jeszcze 4.8 do wagi startowej, ale pomalutku i to dogonie, ale potem cem kolejne -30kg :)

Dukana przerabialam przez jakies 2 miesiace. Waga fajnie leciala. Potem tylko woda sie wyrownala i wage utrzymalam. Ale mialam potwornie dluuugi zastoj pozniej. Stawiam na ruch i zdrowe odzywianie - to dziala pod warunkiem, ze je sie nie tylko zdrowo, ale i odpowienio duzo, bo paradoksalnie, zeby chudnac, trzeba jesc.

Stokrotka u nas zalecenia sa takie zeby blizny po cc niczym nie smarowac. Ja tak robilam za 1 razem i bylo super, teraz tez zostawilam ja w spokoju i ladna kreska sie robi. Taka sama opinie ma znajoma, po 1 ciazy smarowala i bylo nieciekawie, po drugiej posluchala lekarza nie smarowala i jest bardzo zadowolona:tak:prawie nic nie widac.

smarować można jak rana jest już całkowicie zagojona. Mi koleżanka poleciła maść z masą perłową, sama nie dawno miała cc i po tej maści kreska po cięciu jest u niej prawie że nie widoczna:tak:

a nosicie pas ściągający? od kiedy i jak długo?
ja nosze od 2tyg po kiedy mogę, często nawet na wyjścia, jeśli nie widać go pod bluzką, w domu mam go cały czas, w nocy też:) jedynie mało seksownie jest kiedy go trzeba ściągać w "gorącej sytuacji".
nie wiem, czy widzę różnicę po tych 2 tygodniach.. może mniejsze boczki..
jak jest u Was?

reklama
Ja nie noszę i chyba nie zamierzam. Położna niby mówiła, że po połogu i wizycie kontrolnej u gina jak wszystko będzie ok to mogę nosić ale nie jestem przekonana. Tzn. już zrzuciłam wszystkie ciążowe kilogramy a nawet jakieś w bonusie więc liczę na to, że troszkę ćwiczeń i będzie ok. A w razie co mam majty korygujące, których dodatkową zaletą jest to, że ładnie modelują pośladki. No i W. już się do nich przyzwyczaił więc w razie co nie będzie krzyczał :-D

Do góry