reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Majowe Mamy

Ja w dzień porodu miałam 91!! Wielka byłam jak słoń. Teraz mam 70, ale w swoje ciuchy nadal się nie mieszcze...

reklama
pieszczoszka ja w zeszłym rokus tosowałam dukana i mi bardzo odpowidała ale wiem, ze nie każdemu służy. Ja czulam się świetnie, chudłam i miałam super wyniki

stosowałam dukana i nie chudłam właśnie:( książkę nawet kupiłam i nic mi to nie dało:(
Kiedyś jadłam fajne tabletki po nich schudłam w 3 mies 15 kg ale wycofali je ze sprzedaży bo ponoć miały śladowe ilości amfetaminy i powodowały kołatanie serca i uzależnienie:szok:

też stosowałam dukana. W tamtym roku mniej więcej o tej porze... Ważyłam 59, a chciałam 55, no i w ogólnym rozrachunku skończyło się na 67, więc z tą dietką to dam sobie spokój:)

Dukan był dość popularny jakiś czas temu, sporo Kwietniówek po porodzie też leciało na tej diecie i z tego co zauważyłam tylko jedna schudła i wagę utrzymuje a reszcie po jakimś czasie kg wróciły.
Mnie się jeszcze nigdy nie udało na żadnej diecie być, mam za słabą silną wolę:-D

dziewczyny ja na dukanie to tydzień raz wytrzymałam i to była jedyna dieta w moim życiu na której byłam ale znam parę osób co na dukanie dużo schudły i nie przytyły znowu.Ja jakimś cudem ważę teraz tyle co przed ciążą czyli 64 ale dla mnie to jest za dużo i planuję tak schudnąć do 58 taki plan miałam już w tamtym roku ale zaszłam w ciąże i z planów nici.a co diety to karmienie piersią wyklucza wiele niezdrowych produktów więc liczę że dzięki temu trochę schudnę no i muszę jakieś brzuszki robić

Ja dzisiaj podczas wizyty u siostry wskoczyłam na wagę i okazało się, że 2 tygodnie po porodzie mam 12 kilo mniej. Czyli ciążowe zgubiłam wszystko i do tego kilogram w bonusie :-D Jeszcze tylko brzuszek mógłby się spłaszczyć ale po cesarce to wiadomo, że musi potrwać.

ja w dniu porodu ważyłam 78:szok: wczoraj na wadze 60. Jeszcze tak z 5kg chcę się pozbyć, jak na razie to waga nadal mi spada więc liczę że się uda bez większego wysiłku;-) na koniec wytnę sobie jeszcze kawał brzucha i będzie si...:-p ogólnie u mnie karmienie piersią ewidentnie pomaga w chudnięciu i apetyt od dnia porodu mam dużo mniejszy.

moja siostra byla na dukanie i jej akurat ta dieta nie przypasowała.Ja żadnej polecić nie mogę bo na żadnej jakiejś specjalnej nigdy nie byłam. Jak już to odmawiałam sobie słodyczy, chipsów, fast foodów itp.

Wy tu o dietach a ja patrzę co jeść żeby przytyć :p Także doszło do tego że ważę 49 kg i wyglądam jak chodząca anoreksja. Chyba wybiorę się do dietetyka żeby mi przypasował dietę 2500 kcal dla kobiety karmiącej z licznymi alergiami pokarmowymi... Ciekawe ile by mnie taka wizyta kosztowała :p

reklama
Ja w dniu porodu ważyłam 72kg, dziś 61, do wagi sprzed ciąży brakują jeszcze 3kg, niestety brzuch wystający i to mnie wkurza!

Do góry