reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane Majowe Mamy

Pieszczoszka,odpowiadaj ze tak - zamknie buzke wielu innym.

Ja slysze zdziwienia obcych ludzi,ze nie mam brzucha i jestem szczupla majac 2,5msc dziecko,ale moi znajomi,maz i ja sama wiemy,ze to nie prawda i ze wygladam potezniej niz przed ciaza-szczegolnie w dolnej parti ciala.Kg sie nie przejmuje,bo sa ok,czyli 58kg przy 172cm,ale nie moge sie zmusic do odpowiednich cwiczen(doba ma za malo godzin,a ja nie mam z kim dzieci zostawic by isc pobiegac-co uwielbiam) i lepszego odzywiania(w sensie koniec pizzy,makaronow i slodyczy),zeby zrzucic tluszcz z tylka i uda.Nie chce chudnac dla nikogo poza mna sama,ale chce wygladac i czuc sie lepiej,majac bardziej stonifikowane cialo.W ciuchy sprzed ciazy wchodze bez problemow,ale na plazy sie odkrywac za wiele nie bede ;-)Poza tym piersi nadaja sie do podreperowania,bo po dwoch ciazach sa okropne,ale dopoki mam super cyckonosze to jest ok ;-)

reklama
Wpadłam dzisiaj do siostry przy okazji spaceru i wskoczyłam na wagę- kolejne 3 kilo mniej, czyli już 4 zgubione z wagi przedciążowej :-D Chciałabym jeszcze przynajmniej 2 zrzucić i mam nadzieję, że tyle się uda.

Stokrotka,cwiczyc mozna jak dostaniesz ok od lekarza po wizycie kontrolnej.Przynajmniej tak jest u nas.Ja na wizycie nie bylam,bo zapomnialam:zawstydzona/y:a poszlam cwiczyc tak niecaly msc po cc i to byl wielki blad,bolalo wszystko i spuchlam w okolicach blizny.Ale nie kazda z nas moze miec tak samo.Najlepiej dostac ok do dok.

no qzwa pieszczoszka co za ludzie , moglas powiedziec a na co czekac??? heheh
boże laska dwa miesiace po porodzie moze wyglodac jak chce ...jedne sa szczuple inne grupsze no tak to jest.....

Już mi 2 koleżanka tak powiedziała:-( Ja chyba zacznę chodzić na spacery tam gdzie mnie nikt nie zna...

Pieszczoszka - i to rozwiąże problem - bedziesz chodzic na dłuższe spacery, żeby w dalszej okolicy spacerować i szybciej zgubisz pociążowe pozostałości:)

Oczywiście żartuję, mam nadzieję, że nie ma urazu:))

A ja jak na razie stoję z waga, brakuje 6 do przedciązowej, ale nie narzekam bo to co ja jem... i tak błogosławię karmienie cycem - bezkarnie jem do oporu, nic nie tyję, tylko mało chudnę - ostatnie 2 tygodnie to tylko 2 kg, ale ciuchy wciąż luźniejsze - to sadełko się w mięśnie zmienia, zwłaszcza na tyłku i nogach - spacery, kilka godzin dziennie z wózkiem 20kg.

Jak już się ogarnę z tym co młodemu w mojej diecie szkodzi to zaczbnę jeść inaczej i myślę, że pochudnę jeszcze trochę. Teraz moja dieta to grahamki, indyk, kurczak, ziemniaki, kasza, marchewka i drzem brzoskwiniowy - strasznie ubogo i mało warzywnie - strasznie mi brakuje michy sałaty z jogurtem i szczypiorem...

u mnie po dzisiejszym wazeniu brakuje niecaly kilogram do wagi sprzed ciazy a niecale 7 do wagi idealnej. przy wzroscie 171 chcialabym wazyc 62kg - tyle co w dniu slubu czyli prawie rok temu :) waga caly czas idzie w dol wiec mam nadzieje ze sie uda

reklama
She - przyjedz do nas,schudniesz bo Ci sie nie bedzie chcialo jesc przez te upaly:baffled:U mnie juz 2kg mniej w tydzien.Waze sie raz na tydzien rano,nago,po "wc".Teraz jak zaczelam biegac,mam nadzieje ubic miesnie.
Pieszczoszka a co tam inni,najwazniejsze musisz Ty sie dobrze czuc w swoim ciele,a pieknie mozna wygladac wazac 50 i 100kg!Moze "kolezanki" sa zazdrosne?

Do góry