reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

Pieszczoszka,odpowiadaj ze tak - zamknie buzke wielu innym.

Ja slysze zdziwienia obcych ludzi,ze nie mam brzucha i jestem szczupla majac 2,5msc dziecko,ale moi znajomi,maz i ja sama wiemy,ze to nie prawda i ze wygladam potezniej niz przed ciaza-szczegolnie w dolnej parti ciala.Kg sie nie przejmuje,bo sa ok,czyli 58kg przy 172cm,ale nie moge sie zmusic do odpowiednich cwiczen(doba ma za malo godzin,a ja nie mam z kim dzieci zostawic by isc pobiegac-co uwielbiam) i lepszego odzywiania(w sensie koniec pizzy,makaronow i slodyczy),zeby zrzucic tluszcz z tylka i uda.Nie chce chudnac dla nikogo poza mna sama,ale chce wygladac i czuc sie lepiej,majac bardziej stonifikowane cialo.W ciuchy sprzed ciazy wchodze bez problemow,ale na plazy sie odkrywac za wiele nie bede ;-)Poza tym piersi nadaja sie do podreperowania,bo po dwoch ciazach sa okropne,ale dopoki mam super cyckonosze to jest ok ;-)

reklama
Wpadłam dzisiaj do siostry przy okazji spaceru i wskoczyłam na wagę- kolejne 3 kilo mniej, czyli już 4 zgubione z wagi przedciążowej :-D Chciałabym jeszcze przynajmniej 2 zrzucić i mam nadzieję, że tyle się uda.

Stokrotka,cwiczyc mozna jak dostaniesz ok od lekarza po wizycie kontrolnej.Przynajmniej tak jest u nas.Ja na wizycie nie bylam,bo zapomnialam:zawstydzona/y:a poszlam cwiczyc tak niecaly msc po cc i to byl wielki blad,bolalo wszystko i spuchlam w okolicach blizny.Ale nie kazda z nas moze miec tak samo.Najlepiej dostac ok do dok.

no qzwa pieszczoszka co za ludzie , moglas powiedziec a na co czekac??? heheh
boże laska dwa miesiace po porodzie moze wyglodac jak chce ...jedne sa szczuple inne grupsze no tak to jest.....

Już mi 2 koleżanka tak powiedziała:-( Ja chyba zacznę chodzić na spacery tam gdzie mnie nikt nie zna...

Pieszczoszka - i to rozwiąże problem - bedziesz chodzic na dłuższe spacery, żeby w dalszej okolicy spacerować i szybciej zgubisz pociążowe pozostałości:)

Oczywiście żartuję, mam nadzieję, że nie ma urazu:))

A ja jak na razie stoję z waga, brakuje 6 do przedciązowej, ale nie narzekam bo to co ja jem... i tak błogosławię karmienie cycem - bezkarnie jem do oporu, nic nie tyję, tylko mało chudnę - ostatnie 2 tygodnie to tylko 2 kg, ale ciuchy wciąż luźniejsze - to sadełko się w mięśnie zmienia, zwłaszcza na tyłku i nogach - spacery, kilka godzin dziennie z wózkiem 20kg.

Jak już się ogarnę z tym co młodemu w mojej diecie szkodzi to zaczbnę jeść inaczej i myślę, że pochudnę jeszcze trochę. Teraz moja dieta to grahamki, indyk, kurczak, ziemniaki, kasza, marchewka i drzem brzoskwiniowy - strasznie ubogo i mało warzywnie - strasznie mi brakuje michy sałaty z jogurtem i szczypiorem...

u mnie po dzisiejszym wazeniu brakuje niecaly kilogram do wagi sprzed ciazy a niecale 7 do wagi idealnej. przy wzroscie 171 chcialabym wazyc 62kg - tyle co w dniu slubu czyli prawie rok temu :) waga caly czas idzie w dol wiec mam nadzieje ze sie uda

reklama
She - przyjedz do nas,schudniesz bo Ci sie nie bedzie chcialo jesc przez te upaly:baffled:U mnie juz 2kg mniej w tydzien.Waze sie raz na tydzien rano,nago,po "wc".Teraz jak zaczelam biegac,mam nadzieje ubic miesnie.
Pieszczoszka a co tam inni,najwazniejsze musisz Ty sie dobrze czuc w swoim ciele,a pieknie mozna wygladac wazac 50 i 100kg!Moze "kolezanki" sa zazdrosne?

Do góry