reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zaczynam starania...

Witajcie kobiałki.
Ja zaczełam starania od marca,w maRCU NIE WYSZŁO,NO TO DALEJ LECIMY Z MĘŻUSIEM,ALE MY CO DWA MIESIACE MOŻEMY,BO ON TAK WRACA Z PRACY.

Dorapio ja też mam tyłozgięcie i to nie prawda,ja zaszłąm normalnie,mam syna,i wogóle to nie przeszkadza w porodzie ani w niczym.
BNyłąm u pierwszego lekarza i tez mi powiedzxiał,ze to źle i mam leżęć na brzuszku cąły czas to się amcica odwróci ,a ja byłam w 4 miesiacu,no to mi było już kiepsko tak leżęć,chociaz brzucha NIE BYŁO NIC,ALE DZIECKO JEST I ZDROWE I BEZ KOMPLIAKCJI...

a POWIEM CIO JESZCZE ZE MOJA ZNAJOMA MA TO SAMO I TEZ NORMALNIE URODZILA,DONOSILA ITP..
tAKZE NIE PRZEJMUJ SIE,skoro tyle przypadkow rodzi sie,no to ja nie rozumiem o co chodzi tym, lekarzom.

Pozdrawiam..

reklama
Fiana.....nic sie nie martw, ja mam cykle co od 30 do 60 dni....i sie udalo....5 miesiecy po slubie okazalo sie ze jestem w ciazy mimo ze specjalnie tego nie planowalam;-) ....napewno sie uda. Trzymam kciuki

W najbliższym czasie wybieramy sie z mężem do ginekologa, aby sprawdzić czy wszystko jest w porządku i nie ma żadnych przeciwwskazań do starania sie o dziecko.
Mam nadzieje,ze wszystko będzie dobrze ale dokąd nie oznajmi mi to lekarz nie będę do końca spokojna :confused:.

isikora napewno wszystko będzie dobrze i będziecie mieli dużo ślicznych fasolek .Ja mam juz badanka za sobą i już teraz wiem co mogło szwankowac a przynamniej mam nadzieję że to tylko to i teraz uda się temu zaradzic i szybciutko z osobówki zostane ciężarówką:-)

Fiana.....nic sie nie martw, ja mam cykle co od 30 do 60 dni....i sie udalo....5 miesiecy po slubie okazalo sie ze jestem w ciazy mimo ze specjalnie tego nie planowalam;-) ....napewno sie uda. Trzymam kciuki
Wielkie dzieki! Mysle, ze troche zanadto sie nakrecilam. Ale czekalismy z mezem 2 lata aby moc zaczac sie starac wiec chcialaby juz! Napewno wszyskie wiecie jak to jest. Maz powtarza, ze musze troszke wyluzowac aby sie udalo i wiem, ze ma racje ale co innego teoria a co innego praktyka. Chyba musze zapisac sie na joge albo co... :-)

Witam Was dziewczyny;-) Dawno Mnie tu nie było, a to wszystko dlatego,że życie trochę mi się poprzewracało.... hhmmmm dostałam prace, ale tak naprawdę to nie wiem czy się cieszyłam tym faktem. Zaczeliśmy z mężem starania o dzidzi a tu...Surprise:eek: no i takim o to sposobem moje marzenia o dzidzi odłożyły się na troszke później. Ale może to i lepiej. Od ponad dwóch miesięcy znów nie mam @ i to Mnie dobija... jutro idę do lekarza i troszkę muszę skłamać moją Panią doktor, że się staramy o dziecko i żeby zrobiła mi komplet badań:tak:Martwie się tym, że nie mam tej cholernej @ a wiem, że to niedobrze i tak sobie myślę, że chyba jednak nie wszystko jest O.K. Ale poczekamy zobaczymy...w każdym razie pozdrawiam wszystkie kobietki co sie starają ;-)

Witajcie Kobietki:)
Byłam u ginka...iiiii...jedno wielkie nic :-( dała mi tabletki Lutenyl na wywołanie @ i przepisła mi cholernie drogie tabletki anty..Yasminelle-3 opak. Także póki co...ciąg dalszy antykoncepcji w moim życiu! Kurde ale to wszystko skomplikowane...:confused:
całuje Was mocnisto!

a tak własciwie, to ptraficie mi powiedziec przez ile dni ja powinnam brac ten Lutenyl? Taka byłam przejeta wizyta, że zapomniałam..wydaje mi się że 5 dni a potem w nastepnych 5-ciu powinnam dostać @, ale powiedział mi ginek-tyle pamietam:-D że nawet jesli @ nie przyjdzie to tak czy siak tabletki anty mam zacząć brać 11 dnia...i tu sie własnie zagubiłam...pomóżcie! :eek:

reklama
Witam, ja i moja ukochana zaczęliśmy marzyć o własnym maluchu. Gdybyście zechciały napisać, jak możemy razem zadbać o zdrowe ciało mojej B., żeby zajście w ciążę i sama ciąża przebiegały jak najlepiej. I jeszcze napiszcie, czy trzeba się na coś szczepić (poza żółtaczką, to wiemy) i o jakich ewentualnych chorobach wiedzieć.
Wiemy już, że najlepiej brać kwas foliowy na pół roku przed ciążą i odstawić tabletki antykoncepcyjne minimum dwa miesiące przed. No i badania ginekologiczne o braku przeciwwskazań mamy za sobą. Przyznacie, na razie nie za dużo tej wiedzy :-)

Pozdrawiam :-)

Do góry