reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

reklama
U nas kolki zaczely sie jakies 2 tyg temu, suszarka, odkurzacz masaze...nic nie pomagalo (dodam ze karmilam Bebilonem pepti). Kupilam butelke Dr Brown'a, Infacol, Esputikon i...jak reka odjal. Odpukac wszystko wrocilo do normy. Aha i mleko zmienilam na Bebilon Comfort.

Anulinko, zmieniłaś mleczko z pepti na comfort? A uzgodnilaś to z lekarzem pediatrą? Bo sądzę że pepti masz w związku z zaleceniem lekarza padiatry? Bo pepti nie pije się ot tak sobie tylko daje się to dzieciom z alergią pokarmową...? Natomiast comfort to zwykle mleczko tyle że na kolki..:szok:

U nas nie pomagal zaden preparat na kolki a jak pomagal to na krotko :tak: Tylko ogrzewanie brzuszka suszarka pomagalo i maly sie uspokajal i zasypial :tak:

MagdaMamaKubusia jakie masz butelki do karmienia? jakiej firmy? czy sa antykolkowe? to niekoniecznie musi zalezec od rodzaju mleczka :tak: wg mnie kazde modyfikowane dzial podobnie, bez wzgledu na producenta... poza pepti i confort :tak: Jesli chcesz zmienic podpowiem ze jest jeszcze Humana - ja ja uzywam ale ciezko dostac w sklepie, pytaj o nia w aptece, z tym ze w aptece kosztuje 22 zl a ja zaopatruje sie w Realu za 15zl :-D Bebilon bardzo drogi jest ale ponoc najlepszy :sorry2: jednak ja na Humane nie narzekam :-)

U nas kolki zaczęły się zaraz po urodzeniu... istny koszmar.
Ja sama na obczyźnie, narzeczony w pracy. Czasami nie spałam po 20 h nie było czasu isc do toalety ani zjeść, dzień w dzień płacz na przemian pierw mały a potem ja. Przerosło mnie to.Nie sądziłam ,że te kolki aż tak przebiegają.
Infacol nie pomagał, woda koperkowa równiez. Położna nauczyła mnie robić masaże( jak znajde tę kartkę to zeskanuje i wkleje na forum) .Masażu nauczyła mnie dopiero ok 4 miesiaca, czasami pomagał.
Kolki trwały do 5 miesiąca. A do tej pory mały jest nerwowy i niespokojny...
Zmieniałam mu mleko ze zwyklego na sojowe, potem na pepti i nic nie pomagało.
Trzeba to poprostu przeczekać.
Ja juz byłam bliska depresji, czasami z nerwów krzknęłam na synka bo nie dawałam rady.:-(

Kolka jak nic:baffled: Przerabane sama to przerabialam nam najlepiej pomogal masaz brzuszka i spanie na brzuszku bo tak latwiej mu bylo sie wypurtac az pielucha mu furczala:tak: zeby gazy sie nie nazbieraly w ciagu dnia staraj sie podawac herbatke przeciw kolkom espumisan tez nie zaszkodzi dobra jest tez woda koperkowa. zycze wytrwalosci

reklama
Moja Kasia miała kolki przez miesiąc. Karmiłam ja piersią i po odstawieniu w mojej diecie mleka i jego przetworów kolki się skończyły. Pomagał tez Gripe water i noszenie na rękach taty...;-)

Do góry