reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zachowanie "kolkowych" niemowlaków i opieka nad nimi

reklama
U nas kolki zaczely sie jakies 2 tyg temu, suszarka, odkurzacz masaze...nic nie pomagalo (dodam ze karmilam Bebilonem pepti). Kupilam butelke Dr Brown'a, Infacol, Esputikon i...jak reka odjal. Odpukac wszystko wrocilo do normy. Aha i mleko zmienilam na Bebilon Comfort.

Anulinko, zmieniłaś mleczko z pepti na comfort? A uzgodnilaś to z lekarzem pediatrą? Bo sądzę że pepti masz w związku z zaleceniem lekarza padiatry? Bo pepti nie pije się ot tak sobie tylko daje się to dzieciom z alergią pokarmową...? Natomiast comfort to zwykle mleczko tyle że na kolki..:szok:

U nas nie pomagal zaden preparat na kolki a jak pomagal to na krotko :tak: Tylko ogrzewanie brzuszka suszarka pomagalo i maly sie uspokajal i zasypial :tak:

MagdaMamaKubusia jakie masz butelki do karmienia? jakiej firmy? czy sa antykolkowe? to niekoniecznie musi zalezec od rodzaju mleczka :tak: wg mnie kazde modyfikowane dzial podobnie, bez wzgledu na producenta... poza pepti i confort :tak: Jesli chcesz zmienic podpowiem ze jest jeszcze Humana - ja ja uzywam ale ciezko dostac w sklepie, pytaj o nia w aptece, z tym ze w aptece kosztuje 22 zl a ja zaopatruje sie w Realu za 15zl :-D Bebilon bardzo drogi jest ale ponoc najlepszy :sorry2: jednak ja na Humane nie narzekam :-)

U nas kolki zaczęły się zaraz po urodzeniu... istny koszmar.
Ja sama na obczyźnie, narzeczony w pracy. Czasami nie spałam po 20 h nie było czasu isc do toalety ani zjeść, dzień w dzień płacz na przemian pierw mały a potem ja. Przerosło mnie to.Nie sądziłam ,że te kolki aż tak przebiegają.
Infacol nie pomagał, woda koperkowa równiez. Położna nauczyła mnie robić masaże( jak znajde tę kartkę to zeskanuje i wkleje na forum) .Masażu nauczyła mnie dopiero ok 4 miesiaca, czasami pomagał.
Kolki trwały do 5 miesiąca. A do tej pory mały jest nerwowy i niespokojny...
Zmieniałam mu mleko ze zwyklego na sojowe, potem na pepti i nic nie pomagało.
Trzeba to poprostu przeczekać.
Ja juz byłam bliska depresji, czasami z nerwów krzknęłam na synka bo nie dawałam rady.:-(

Kolka jak nic:baffled: Przerabane sama to przerabialam nam najlepiej pomogal masaz brzuszka i spanie na brzuszku bo tak latwiej mu bylo sie wypurtac az pielucha mu furczala:tak: zeby gazy sie nie nazbieraly w ciagu dnia staraj sie podawac herbatke przeciw kolkom espumisan tez nie zaszkodzi dobra jest tez woda koperkowa. zycze wytrwalosci

reklama
Moja Kasia miała kolki przez miesiąc. Karmiłam ja piersią i po odstawieniu w mojej diecie mleka i jego przetworów kolki się skończyły. Pomagał tez Gripe water i noszenie na rękach taty...;-)

Do góry