reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie...

Gratki dla Natki! :-) :tak: :growl:

A ja jutro ide na poszukiwania pasty do zebolkow Zuzanki. :-D

Dziewczyny,a wlasnie... Ja mam jeszcze takie pytanie co do tej pasty do zebolkow. jak Wy pozniej dzieciom pluczecie dziubki? Czy ta pasta jest taka,ze moga ja polknac? Bo przeciez takie dziecko nie wie,ze ma wypluc ja z buziulki... :szok: :-D

reklama
GRATKI DLA NATALKI! :-)

Agutko dzieci nie plucza buzi bo tak jak napisalas nie wiedza o tym ze trzeba a i tak im tego nei wytlumaczymy :baffled:;-)ale te pasty dla dzieci maja specjalnie nizsza dawke fluoru. No i na opakowaniu pisze tak:
"Aby dostarczyc odpowiednia dawke fluoru dla dzieci ponizej 2 roku zycia nalezy raz dziennie uzyc minimalnej ilosci pasty rozsmarowanej na szczoteczce."
"Opracowana przy udziale stomatologó dzieciecych. Dla dzieci w okresie zabkowania."
A smak tej pasty to łagodząca mięta :-)

Jjeku gartulujemy dzieciaczkom kolejnych ząbeczków;-)
Nam się wykluł 3 ząbek-górna jedyneczka i WOjtuś tak świetnie stuka ząbkami:-D:tak:tylko,że chyba będzie teraz szło ich więcej bo znowu jest marudny:baffled:
A co do pasty,to keidyś czytałam,że do pierwszego roku najlepiej tlyko woda ząbki myć:confused:

Wojutś
ma już swój Trój-ząb! BRAWO

Ja też słyszałam, zeby tylko dawać łyżeczkę wody po jedzonku, żeby przepłukać ząbki!:growl:
ale takie szczoteczki - to dobra rzecz!:tak: a my niemamy!:-(

reklama
Do góry