reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie...

Ja również gratuluję wszystkim ząbkowym maluszkom.
U naszego Michasia, ząbkowanie zaczęło się 28 kwietnia, jak miał 7,5 miesiąca. Wcześniej już od dłuzszego czasu mocno się ślinił i pchał wszystko do buzi. A w sobotę zaczął być bardzo marudny, nie chciał jeść mleczka, popłakiwał sobie i zauważyłam, że jest rozpalony, miał 38 stopni -dostał eferalgan, zajrzeliśmy do buzi, a tam na dole w bardzo rozpulchnionym dziąsełku, ledwo widoczne były dwie takie malutkie białe kropeczki. Ząbki wtedy jeszcze się nie przebiły. Potem jeszcze tak walczylismy przez 5 dni, nieprzespane noce i prawie cały czas na rękach, popłakiwanie i marudkowanie i stan podgorączkowy. Po tych 5 dniach walki, jakby ręką odjął, dwie dolne jedyneczki już są na wierzchu, rzeczywiście najlepiej sprawdza się łyżeczką :).
W międzyczasie okazło się też, że Michaś jest uczulony na eferalgan, dostał wysypki na buzi, brzuszku i pleckach. Na szczęście po 2 dniach wszystko zniknęło. I mamy dwa zęby!!!

reklama
Gratulacje dla Michałka.

Nika, a Michałek tą wysypkę dostał jak miał jeszcze gorączkę czy jak Mu już zeszła:confused:.

Gratulacje dla Michałka.

Nika, a Michałek tą wysypkę dostał jak miał jeszcze gorączkę czy jak Mu już zeszła:confused:.

Wysypka pojawiła się naszczęście dopiero jak minęła mu gorączka. Czopek (eferalgan) podałam mu dwa razy w ciągu dwóch dni. A wysypka pojawiła się 4 dnia. Ta wysypka to najprawdopodobniej od eferalganu bo córcia mojego męża siostry miała dokładnie to samo po eferalganie.

Gratulacje dla wszystkich uzebionych dzieciaczkow:tak:
Moja niunia juz tez ma swoje dwa kielki:tak: :-)

Wysypka pojawiła się naszczęście dopiero jak minęła mu gorączka. Czopek (eferalgan) podałam mu dwa razy w ciągu dwóch dni. A wysypka pojawiła się 4 dnia. Ta wysypka to najprawdopodobniej od eferalganu bo córcia mojego męża siostry miała dokładnie to samo po eferalganie.

Nika a może to była trzydniówka:confused:. Mój Filip ostatnio ją przechodził i wysypka pojawiła się właśnie jak gorączka zeszła. Opisałam to w wątku "Dolegliwości naszych Maluszków" na str.132 i wkleiłam tam linki opisujące tą chorobę. A u Michasia może ząbki były przy okazji:confused: :confused:.

Mam takie pytanko, czy myjecie dzieciczkom ząbki przed spaniem??
My od jakiegoś czasu staramy się ale nie wiem czy to ma sens, Oliwia i tak w nocy pije:-p
Mamy taką szczoteczkę nakładaną na palec, która myje ząbki i dziąsełka:happy:
A wy jak??:confused:

reklama
Lucy,ja myje Zuzi zabki szczoteczka nr 2 :-p .Kupilam Jej kiedys taki zestaw szczoteczek,bodajze firmy Canpol Babies. 1 jest silikonowa do dziaselek,2 tez silikonowa,ale juz do pierwszych zabkow,a 3 do zabkow,ale ona juz ma takie wloski,na ktore sie naklada paste. ;-)

Do góry