reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co moje dziecko dziś wymysliło??:)

Doczekałam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D Moja niunia mówi:

MAMA

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Od jakiegoś czasu Iga tez mieli do siebie mama-mama, cóż powód do dumy, bo wcześniej to tylko ta-ta ta-ta...Ale ja czekam na takie prawdziwe MAMA, pewnie poczekam sobie trochę, ale wtedy to chyba pęknę z dumy . 8)

moja koza mówi bardzo swiadomie jak dzieje się coś złego "mamamama" albo jak już ekstremalnie złego to ciągne imnie za nogawkę i mówi "mememe" i tylko do mnie, tatusia generalnie olewa

Zuchu ;D nie to Karolka ojca nie lewa.
Jak wraca z pracy nawet jak bawimy się w najlepsze, leci do przedpokoju i woła tatata.

Hej fajnie wam mój Staś (za 3 dni skończy roczek) to tylko tata, baba, lala i jakieś tam inne tylko dla niego zrozumiałe ble ble, a mama ani rusz. Jak ja do niego mówię mama to o wyskakuje mi z tata alb z baba ale pocieszam sie tym, że jak powie mama to będzie to jego pierwszy w pełni świadomy wyraz

Dzisiaj rano obudziłam się i Kuby nie było na łóżku ze mną :o :o :o, już się obawiałam że spadł, a on tymczasem w spokoju oglądał sobie telefon stojący na szafce nocnej obok łóżka. Znaczy to, że nauczył się poprawnie schodzić z łóżka tzn. zsuwać się na brzuchu, nóżkami do tyłu. Bardzo mnie to cieszy!!!
Powiedzcie mi jeszcze, jak oduczyć go "odkurzaństwa"???

Kupiłm dzisiaj Kubkowi szelki, takie przydatne do przypięcia np. w wózku i do nauki chodzenia
(czyt. smycz). No i nie bardzo mu się ta smycz podoba :p

reklama
2 dni temu moje słonko zafundowało mi taki widok:
Chciałam posprzątać więc dałam jej kupę zabawek i włożyłam do łóżeczka. Poszłam do kuchni, Karolka siedziała spokojnie odwrócona tyłem do drzwi, co wchodziłam żeby zobaczyć czy wszystko w pożądku to czymś tam się bawiła więc nie przeszkadzałam jej. Ale zastanowiło mnie, że nawet nie pisnęła w tym łóżeczku a zawsze robi aferę jak się ją samą zostawia, więc zajrzałam i...... oczom nie wierzyłam!!!!!!!
Moje dziecko było CAŁE wymazane sudokremem!!! Od stóp do głowy, do tego pościel, ściana i jej ciuszki!!!!!  ::) A jaka zadowolona była!!!!!!!!!!!!!!

Złapałam ją pod paszki i zaniosłam do wanny a wiecie jak ciężko zmyć to to z dziecka!!!!! Takie to tłuste, ze myślałam, że sie zapłaczę, a najgorzej schodziło z włosów, nie zrobiłam zdjęć bo ratowałam sytuację a potem ściany!!!!!

Tearaz wiem: DOBRA ZABAWA MOJEGO DZIECKA OZNACZA DLA MNIE DUŻE KŁOPOTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry