reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie...

Gratulacje dla nowouzębionych :biggrin2: :growl:.

U nas już od jakiegoś miesiąca Wiktorkowi wyrzynają się właśnie ząbki "oczne". Każda noc to męczarnia dla niego i dla nas :-(. Nikt sie nie wysypia. Wiktor budzi sie nad ranem, o różnych godzinach, płacze z różną intensywnością. Czasami płacze długo i głośno wyginając sie przy tym tak że nie można go utrzymać na rękach, a czasami popłakuje przez sen przez kilka godzin. Nie można go uspokoić :-(. Zębów jeszcze nie widać, chyba nie mogą się przebić i zastanawiam się jak długo to jeszcze potrwa. Obydwoje z mężem jesteśmy wykończeni tymi nocnymi pobudkami i płaczem Wiktora.

reklama
Może u Pati ida te same,ma takie same objawy + ropiało jej lewe oczko.Na szczęście przestało już.:tak:

Oczywiście wszystkim nowym "zębolom" gratuluję!

Mam pytanko, bo mój Michaś ma zaledwie 4 ząbki (4 jedynki), jest tu jeszcze na BB choć jeden wrześniowy maluszek tylko z 4 ząbkami?
:sorry:

My mamy tylko cztery jedyneczki :tak: słyszałam że im później ząbki wychodzą tym mniej się psują, ale to pewnie tylko takie gadanie, ja się nie przejmuję że ma tylko 4 ząbki, jak przyjdzie czas to wyjdzie reszta :tak::-)

Kasiu ja sie pocieszałam a raczej radowałam ta myślą przy Zuzi. Jej ząbki wyszły późno, pierwszy po skończeniu 10 m a teraz mając 5 lat ma już 13 ząbków zaleczonych :-(Niestety ich wychodzenie nie ma wpływu na ich wytrzymałość a szkoda ;-)

A juz myślałam, że tylko mój Michaś to "kasownik" :-), ja się nie martwię, tylko z ciekawości pytałam :tak:. Michałkowi dolne jedynki wyszły w 7 miesiącu, górne w 11 miesiącu i do tej pory cisza, ale chyba coś się zaczyna dziać w tym temacie bo od trzech dni nie sypiamy .........buuuuuuuu :-( MIchaś od północy do samego rana budzi się, marudzi przez sen, płacze, woła, krzyczy, co dzień pobutka o 6:30, a jeszcze kilka dni temu spał do 8. Sądzę więc, że to kolejne ząbki dają o sobie znać. Gryzie wszystko co ma pod ręką, próbowałam mu zajrzeć do paszczki, ale nie dało rady, ugryzł mnie i na tym się skończyło.

Reasumując padam na "pyszczek" (jak to zwykła pisać jedna z Was- ale nie pamiętam już która...)

reklama
Pati też obgryza wszystko co się da.Łącznie z łóżeczkiem.:tak::-DOpuchnięte ma ,a ząbek wyjść niechce.:no:

Do góry