reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie...

reklama
Dzikidzik ja to moge nawet zapytac-a jak to jest wogole karmic dziecko :confused: Bo ja karmilam do 6 tygodnia ale juz resztkami i powiem szczerze ze nie za milo to wspominam. A jak pomysle jeszcze o dziecku z zabkami ktore mogloby mnie ugryzc, to az mi skora cierpnie :no:

Dzikidzik, no ja na razie nie mam takiego problemu, ale chyba nawet sie nad tym za bardzo nie zastanawiam,;-) poza tym ja Alicję karmię raptem raz w dzien i raz w nocy, więc nawet z zębami chyba tragedia nie będzie.:-) ;-)
A moja siostra karmiła córkę 2,5 roku i jakoś cyców jej nie odgryzła, więc chyba jednak jest to wykonalne bez uszczerbku na zdrowiu.;-) :-D :laugh2:

IGOREK MA JUŻ CZWARTY ZĄBEK ! DRUGĄ DWÓJECZKĘ U GÓRY A JEDYNEK GÓRNYCH JAK NIE BYŁO TAK NIE MA :confused: DZIWNE ...ALE DZIĄSŁA SĄ NABRZMIAŁE WIĘC MOŻE NASTĘPNE BĘDĄ JEDYNKI GÓRNE ...MAM NADZIEJĘ:dry: BO INACZEJ IGOR BĘDZIE WYGLĄDAĆ JAK KASOWNIK:-D :-D :-D :eek:

Witam Was kochane:-) na wstępie GRATULUJE wszystkim wyząbkowanym dzieciaczkom:-) zaglądam tu do Was z listopadówek i mam pytanie:
jak zaczynają wychodzić ząbki?po wewnętrznej stronie dziąsełka czy na środku?? bo moja córcia od paru dni marudzi,ślini się i ma opuchnięte dolne dziąsełko a dzisiaj zauważyłam że od wewnętrznej strony dziąsełka widać takie małe białe dwie kreseczki...czy to mogą być ząbki??

KAIRA- TAK , TO MOGĄ BYĆ ZĄBKI :tak: :-) MASUJ CODZIENNIE TO MIEJSCE PALCEM NASMAROWANYM CALGELEM ALBO INNYM PREPARATEM A NAPEWNO NIEDŁUGO WYCZUJESZ COŚ OSTREGO:tak:

Adasia dziękuję CI bardzo za odpowiedź:-) kupiłam dzisiaj bobodent (tak mi poleciła w aptece) i jak radzisz będziemy się masować:-) a jutro i tak idziemy do szczepienia to pewnie pediatra powie coś więcej;-)

reklama
KAIRA - MY TEŻ UŻYWAMY BOBODENTU , ALE JAK ZĄBKI WYCHODZIŁY TO TAK IGORKA BOLAŁO , ŻE PRZEZ PARĘ DNI DOSTAWAŁ PANADOL I BOBODENT NA DZIĄSŁA

Do góry