reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

reklama
Zębaczy przybywa że hej!:-) Gratulacje!:-)
A na pocieszenie wszystkim mamom, których maluchy jeszcze nie zaczęły ząbkować (więc również i sobie;-) ) - czas ząbkowania podobno jest dziedziczny, tzn. jeśli rodzicom późno pojawił się pierwszy ząbek, to u dzieci będzie podobnie. Ja obstawiam u nas koniec 7 miesiąca, zwłaszcza że na razie ani widu ani słychu...:-D

No to i u nas zawitał pierwszy ząbek! :-)Dolna, prawa jedyneczka. Jakoś tak cichaczem, patrzę, a tu biała kreseczka, wyraźnie ostra pod palcem.
Tak więc jest już dla mnie zrozumiałe ostatnie potworne ślinienie, marudzenie w dzień i wcześniejsze budzenie w nocy. Ale słysząc o ząbkowaniu innych dzieci to u nas można powiedzieć - bezboleśnie.

Sylwia, co do mycia ząbków, to ja właściwie Wojtkowi myję-masuję od urodzenia. Na szkole rodzenia nam powiedziano, że można kupić taką szczoteczkę zakładaną na palec i masować dziąsełka, a potem ząbki. Maluszek się wtedy przyzwyczaja do mycia zębów. No i tak robimy. A dziś było pierwsze mycie ząbka.

Ale mieliśmy radochę!:tak::tak::tak:

Dzieki Mamoot własnie o takiej szczoteczce myslałam:-)

No i gratulacje dla kolejnego zębacza:tak:
Ale nam się ostatnio ząbków pojawiło fiu fiu......
Przyznajcie się kolejno kto już ma?!
Wojtusie dwa:-D :-D

O prosze, kolejny zębacz na forum. Gratulacje Wojtusiu!

To z kim bedziemy konkurowac o ostatnie miejsce wśród uzębionych? ;-)

:-) Gratulacje dla kolejnych zębaczy!!!:tak:
KasiuDE z nami będziecie konkurować, bo u nas było pełno szumu,ale tylko na tym szumie się skończyło....a teraz cisza...pewnie przed burzą:))

No my też gratulujemy wszystkim ząbkowiczą a u nas ostatnio coś białego sie pojawiło i zauważyła mamusia . I co można sobie już prezent kupować czy trzeba poczekać na oficjalne pojawienie się ząbka ?????? hahahaha:-D

kakaw, zrób porządny przegląd dzióbka Sandruni i jak to faktycznie przebity ząbek, to prezent jak najbardziej Tobie się należy!:tak: :-D

reklama
Wojtuś dziękuje za gratulacje! :-)Już zdążył zrobić użytek z ząbka - ugryzł mnie przy jedzeniu. :baffled:Ale to chyba było ze złości, bo dałam mu najpierw tego puściejszego cyca, to się facet wkurzył, że mlesio nie leci.
Kasiu, rzeczywiście odpadliśmy z wyścigu.:tak:

Do góry