reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbki

tzn- nie ja przebijałam(bo tak by wyszło z mojej wczesnniejszej wypowiedzi)- byłam w salonie..:)- ale dzielnie sama ja trzymałam..i tylko mała łezka..i wielki śmiech:)P

reklama
Niestety od 4 tygodni nie karmię piersia. Takze Irma nie mogę ci odpwiedziedziec. Mała ma skazę i nie wiaodmo było co ja uczulała z mojego menu :). Dopeiro jak przeszłyśmy na Nutramigen okazało sie ze wszysktkie wysypki zeszły. I przy wprowadzaniu pokarmów szyslo ze mala jest uczulona na marchew, ziemnaka, kukurydze, kalafiora. Na razie wiem że na 100 % nie uczula jej brokuł i patison. Mamoot ząbki podobno lubią isć parami. Ten pierwszy wyszedł róno tydzień temu a dziś drugi :)

Brawooo dla Klaudynki...
A ja najpierw pochwale sie wreszcie przebitym zabkiem...dzis wyraznie go czuc i slychac bo stukalam lyzeczka...widziec ciezko bo niunia pokazac nie chce...

a kolczyki chcialam tez zrobic ale kolezanka u ktorej bylam na paznokciach jeszcze nie przekowala takiemu malenstwu i sie boi...Wiec poszukamz kogos doswiadczonego-czyli na dniach bedzie moja niunia tez juz w swiecidelkach...

My gratulujemy zaząbkowanym i informujemy że od dziadków wrócilismy już z dwoma :) :) :) Ja za moment przebicia przyjmuje chwilę od kiedy stuka łyzeczka bo widać je u nas było naprawdę baaaardzo długo - ale lekarz powiedział że to sprawa indywidualna ile czasu wychodzą...za to u nas prześwituje przez dziąsło lewa górna jedynka i prawa dolna dwójka ale patrząc na dotychczasowe tempo wyżynania to pewnie jeszcze ze 2 miasiące :)
A szczoteczka silikonowa czekała na Karolka jak był jeszcze w brzuszku bo miałam ambitne plany masowania nią dziąsełek ale na planach się skończyło - za to teraz bierzemy się do roboty!!! żeby się dziecko przyzwyczajało, jak już trochę więcej tych ząbków będzie (tzn trochę więcej niż po około 1 mm na wierzchu :) ) to może o jakiejś paście pomyślimy??? Colgate ma coś takiego specjalnego podobno
No i niestety Karolek ma nową zabawę - ugryzie i się śmieje bo traktuje to jak zabawę - mnie boli jak diabli i tłumaczę że nie wolno, cycka zabieram, może się oduczy, na szczęście często tego nie robi ale mu się zdarza

reklama
Gratulacje dla malych gryzoni...:-):-):-):-)

u nas cisza....tzn Mati ostro drapie sie w dziaselka ale zabkow nie widac....

Do góry