reklama
gratulujemy:-)Marysia ma drugiego zabka ale sie cieszymy!!!!
Izka jeszcze bez zębów, ale dziąsła potrafi tak zacisnąć ,ze boli.
Głuszku, a karmisz piersią? jeśli tak to czy Marysia gryzie cię tymi ząbkami?
Niestety od 4 tygodni nie karmię piersia. Takze Irma nie mogę ci odpwiedziedziec. Mała ma skazę i nie wiaodmo było co ja uczulała z mojego menu . Dopeiro jak przeszłyśmy na Nutramigen okazało sie ze wszysktkie wysypki zeszły. I przy wprowadzaniu pokarmów szyslo ze mala jest uczulona na marchew, ziemnaka, kukurydze, kalafiora. Na razie wiem że na 100 % nie uczula jej brokuł i patison. Mamoot ząbki podobno lubią isć parami. Ten pierwszy wyszedł róno tydzień temu a dziś drugi
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Brawooo dla Klaudynki...
A ja najpierw pochwale sie wreszcie przebitym zabkiem...dzis wyraznie go czuc i slychac bo stukalam lyzeczka...widziec ciezko bo niunia pokazac nie chce...
a kolczyki chcialam tez zrobic ale kolezanka u ktorej bylam na paznokciach jeszcze nie przekowala takiemu malenstwu i sie boi...Wiec poszukamz kogos doswiadczonego-czyli na dniach bedzie moja niunia tez juz w swiecidelkach...
A ja najpierw pochwale sie wreszcie przebitym zabkiem...dzis wyraznie go czuc i slychac bo stukalam lyzeczka...widziec ciezko bo niunia pokazac nie chce...
a kolczyki chcialam tez zrobic ale kolezanka u ktorej bylam na paznokciach jeszcze nie przekowala takiemu malenstwu i sie boi...Wiec poszukamz kogos doswiadczonego-czyli na dniach bedzie moja niunia tez juz w swiecidelkach...
My gratulujemy zaząbkowanym i informujemy że od dziadków wrócilismy już z dwoma Ja za moment przebicia przyjmuje chwilę od kiedy stuka łyzeczka bo widać je u nas było naprawdę baaaardzo długo - ale lekarz powiedział że to sprawa indywidualna ile czasu wychodzą...za to u nas prześwituje przez dziąsło lewa górna jedynka i prawa dolna dwójka ale patrząc na dotychczasowe tempo wyżynania to pewnie jeszcze ze 2 miasiące
A szczoteczka silikonowa czekała na Karolka jak był jeszcze w brzuszku bo miałam ambitne plany masowania nią dziąsełek ale na planach się skończyło - za to teraz bierzemy się do roboty!!! żeby się dziecko przyzwyczajało, jak już trochę więcej tych ząbków będzie (tzn trochę więcej niż po około 1 mm na wierzchu ) to może o jakiejś paście pomyślimy??? Colgate ma coś takiego specjalnego podobno
No i niestety Karolek ma nową zabawę - ugryzie i się śmieje bo traktuje to jak zabawę - mnie boli jak diabli i tłumaczę że nie wolno, cycka zabieram, może się oduczy, na szczęście często tego nie robi ale mu się zdarza
A szczoteczka silikonowa czekała na Karolka jak był jeszcze w brzuszku bo miałam ambitne plany masowania nią dziąsełek ale na planach się skończyło - za to teraz bierzemy się do roboty!!! żeby się dziecko przyzwyczajało, jak już trochę więcej tych ząbków będzie (tzn trochę więcej niż po około 1 mm na wierzchu ) to może o jakiejś paście pomyślimy??? Colgate ma coś takiego specjalnego podobno
No i niestety Karolek ma nową zabawę - ugryzie i się śmieje bo traktuje to jak zabawę - mnie boli jak diabli i tłumaczę że nie wolno, cycka zabieram, może się oduczy, na szczęście często tego nie robi ale mu się zdarza
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Wojtek tak pogryza piersi gdy sie juz naje i traktuje wtedy sutka jako gryzak drań malutki
reklama