reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawy i zabawki

reklama
nioooo papier toaletowy jest the best ale dobra jest tez szczotka do czyszczenia toalety :szok::baffled: i papiloty mamy :laugh2: (juz trochę lepiej)

Ulubiona zabawka: jazda w samochodziku i pchanie autka z głośnym brum-brum:-), dopasowywanie wszelkich wieczek np. od kremów, korka od balsamu, od oliwy z oliwek. Mieszanie łyżeczką w kubku lub szklance, rozsypywanie cukru

Moja corcia uwielbi szczotke do wlosow i samochodzik jezdzi nim po calym mieszkaniu.
024013950.png

ticker.php

Hitem są u nas ostatnio opakowania leków, np. Panadolu czy Cerutinu- oczywiście ktoś musi czuwac, chociaż tabletek jeszcze nie udało się M. samej wycisnąc. Otwiera pudełeczko żeby wurzucic zawartość, bawi się listkami tabletek, ulotką, i samym pudełkiem bez końca.
Druga świetna zabawka (i bezpieczniejsza:happy:) to małe opakowanie chusteczek jednorazowych, które szeleści, można próbowac je otworzyć, no świtnie się je pakuje i wyjmuje z różnego rodzaju torebek:tak:.

U nas hitem jest sama ubikacja. Trzeba pilnowac czy drzwi od łazienki zamknięte bo już raz ręce były zanurzone w sedesie:szok::szok::szok: A poza tym szfki kuchenne i kosz na śmieci. Czekam kiedy będzie cieplutko żeby na spacerki wychodzić bo moje dziecko wymyśla coraz to dziwniejsze zajęcia:baffled:

u nas hitem są moje gazet, jak tylko dorwie jakąś to tylko wióry lecą.:-):-)
no i szuflady w kuchni i wyrzucanie ciuchów z szafek.:-) i jak widzi że się zbliżam to jeszcze szybciej to robi.
Chusteczki też jej dawałam ale zaczęła je jeść i się skończyło:tak:

u nas dziś w sedesie wylądawały moje wszystkie dokumenty :wściekła/y: łapki upaprane od kostki odświerzającej (całe szczęście że nie zdążyła tego zjeść)
a co do chusteczek to lepszym hitem dla karolki są te po 100 szt pakowane w pudełku (wyciąga jedną za drugą i zostawia wszędzie gdzie popadnie a później wyciera nimi podłogę) :dry::dry::dry:
karola nauczyła sie zanosić swoje pampery do kosza, efekt jest taki że w koszu ląduje również wsyzstko inne, ostatnio przez 5 min szukałam swojego dzwoniącego telefonu aż w kończu znalazłam właśnie między brudnymi pampkami :baffled::baffled::baffled: wyciągnełam też jej talerzyk, sztućce, klocki i multum różności które wpadną jej w rączki :sorry2::sorry2::sorry2:

Ostatnio moje dziecię rwie na drobne kawałeczki wszelaki papier, siedzi tak sobie i rwie, wkłada do miseczki, wykłada - i tak potrafi nawet pół godziny :sorry2:
A w ogóle to mam wrażenie, że Ola jest znudzona, że nie ma co robić - nie wiem jak mogę czynnie bawić się z nią? Zabawki co raz mniej interesujące są, jedynie jakieś klocki, miseczki są zdatne do zabawy, a wszystko inne to tylko wyjmuje z pudła, poogląda i rzuca..
Już nie mogę doczekać się wiosny i lata, wtedy więcej czasu na polku będziemy, a tam nigdy nie jest nudno ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zosia ostatnio zainteresowała się zabawkami tzn. pajacykiem na którego korpus wkłada się kółeczka i matą - puzzle Kubuś Puchatek , przynosi i pokazuje , zeby mama pomogła jej ułożyć . Zaczęła też mi przynosić książeczki do czytania hitem jest "Świnka Pepa " i Wierszyk "Miauczy kotek miał.

Do góry