reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jakie zabawki/zabawy pomogą w nauce chodzenia?

jesli cos ma pomoc to po prostu chodzenia z malym i trzymanie go najlepiej za raczki, nie pod pachami, wtedy kosztuje go to wiecej wysilku, a ponadto to jesli chodzi o zabawki to chodziki i pchacze, za pchaczem jestem bardziej ZA ;)

reklama
ja też raczej pchacze niż chodziki, pchacz uczy moim zdaniem bardziej naturalnych sposobów czy to wstawania czy stawiania kroków, u nas jest pchacz z chicco, solidny i zwyczajnie ładny, chodzika nie mamy i nie mamy zamiaru kupować

wiem ze sa tez takie 2w1 chodziki i pchacze:) ale u mnie tradycyjnie taki pchacz: chodzik-pchacz-chicco-2602364986_6_orginal.jpg

Załączniki

• chodzik-pchacz-chicco-2602364986_6_orginal.jpg
    chodzik-pchacz-chicco-2602364986_6_orginal.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 125
jakie zabawki/zabawy pomogą w nauce chodzenia? macie jakieś sprawdzone rady/wskazówki?
Witam.

Kupilismy chodzik w kształcie formuły, z kierownica i przyciskami. Niestety nasza lala bala sie go i w ogile nie chciala w nim siedziec.
Dostalismy fisher prica zebre, z wieloma atrakcjami, bajeczka z alfabetem i numerkami, obracana kulke, a kuku, no a co wazne raczke dzięki kttorej sie nauczyla podnosic i chodzic. Moje dziecko od 2 miesiecy chodzi, a do tej pory uwielbia swoja zebre. Ma tez fp pieska ktory jest chodzikiem, ride on ale hest ciezki i ciezko go sie pcha. Moja kolezsnka uwiekbia vtech z wieloma przyciskami dzieki ktorych dziecko sie nie nudzi.

Do góry