reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawy i zabawki

Czym najchetniej i aktualnie bawią sie Wasze dzieci - szukam pomysłu na cos ciekawego i rozwijającego dla Olki, bo ostatnio same ksiazeczki dostaje:tak:???

Ostatnia edycja:
reklama
Moja Ola uwielbia budować coś z klocków, albo układać drewniane klocki :) Ostatnio kupiliśmy jej takie miniaturowe filiżaneczki, dzbanuszek, jakiś talerzyk też tam jest i uwielbia układać sobie misie i je karmić, albo wszystkich domowników częstuje herbatką ;) Kupiliśmy taki zwykły mały zestaw a Auchanie jak akurat byliśmy. Nie wiedzieliśmy, że aż tak się tym zainteresuje :D
To chyba jedyne zabawki, którymi jest w stanie zainteresować się na dłużej niż 5 minut ;)

U nas książeczki i wszelkie pierdoły nie zabawki. Poza tym nadal uwielbia kubusiowy samochodzik (jeździk ) a ostatnio na topie są puzzle magnesiki (zwierzątka podzielone na pół )

Karolka ostatnio lubi budować wieże z klocków i je burzyć, drewniane puzzle też lubi :tak: ale najlepsze jest robienie tego co robi mama - odkurzanie, zamiatanie, grzebanie w mące, wycieranie kurzy.... hobby Karolki stało się też wrzucanie pieniążków do skarbonki - łazi po chacie i żebrze od wszystkich :-D a szczytem szczęścia jest wchodzenie i zeskakiwanie z krzesełka do jedzenia - potrafi to robić pół dnia :baffled: a ponieważ jest ono jak dla niej dość wysokie, to cały czas wymaga asekuracji ... no i nadal żywe zwierzątka wszelkiej maści są na topie... oczy trzeba mieć wkoło głowy :angry: jak jest przez chwilkę cicho tzn że Karolka broi... zabawki generalnie są zbędne

A jak u Was z zakupami świątecznymi?
Ja już sie rozglądam tym bardziej ze Olka z 22 grudnia takze swietowac bedziemy podwójnie.

Jak na razie zadnego pomysla nie mam.
Jestem za zabawkami, fajnymi rozwijajacymi takimi na dłużej.

Myślałam może nad jakimis klockami lepszymi - duplo... ale to drogie jak fix. Jest jakis odpowiednik?

Moze cos innego....? Rzućcie pomysłami. Polećcie coś - jesteście skarbnicą wiedzy nieogarnioną, więc damy razem radę :-D

reklama
Do góry