reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za duze NT, obrzęk karku, podejrzenie wady genetycznej

@Klara95 miałaś podejrzenie AVC- kanał przedsionkowo-komorowy- Typowa wada serca dla ZD- u mnie było to samo na początku. Ale Sanco wykazało że nie ma ZD, więc moim zdaniem- bądź dobrej myśli. Jeśli nie masz nic dodatkowego. Tylko specjalista- kardiolog perinatalny zdiagnozuje serce dziecka, reszta sobie może jedynie przypuszczać. U mnie trafił jak kulą w płot- tą diagnozą- kanał przedsionkowo komorowy.

reklama
@Klara95 miałaś podejrzenie AVC- kanał przedsionkowo-komorowy- Typowa wada serca dla ZD- u mnie było to samo na początku. Ale Sanco wykazało że nie ma ZD, więc moim zdaniem- bądź dobrej myśli. Jeśli nie masz nic dodatkowego. Tylko specjalista- kardiolog perinatalny zdiagnozuje serce dziecka, reszta sobie może jedynie przypuszczać. U mnie trafił jak kulą w płot- tą diagnozą- kanał przedsionkowo komorowy.
No właśnie wiem, że to typowe dla ZD. Tym samym niby SANCO mnie uspokaja a Ty drugiej strony - co jeśli jestem tym wyjątkiem rocznym, ich błędem

Dziewczyny, jestem po echo serca. Dysproporcja na poziomie jam serca, łagodne niedomykalności zatawek przedsinkowo - komorowych z nieco większą po stronie lewej. Obraz bez istotnej wady serca. Pani Doktor stwierdziła, że wygląda to ogólnie dobrze a może byc tak po infekcji i faktycznie ustąpić. Kontrolne echo w 20-22 tyg :) sytuacja więc wyglada coraz optymistyczniej.

Dziewczyny, jestem po echo serca. Dysproporcja na poziomie jam serca, łagodne niedomykalności zatawek przedsinkowo - komorowych z nieco większą po stronie lewej. Obraz bez istotnej wady serca. Pani Doktor stwierdziła, że wygląda to ogólnie dobrze a może byc tak po infekcji i faktycznie ustąpić. Kontrolne echo w 20-22 tyg :) sytuacja więc wyglada coraz optymistyczniej.
Superrr bardzo się cieszę 😘😘 wierzę w To że będzie dobrze :) tego Ci życzę 😇 oczywiście dawaj znać co u Was. Amino robisz?

Jestem po amnio. Czekam na wynik.

Jeśli ktos będzie się zastanawiał co z tymi mikromacierzami na nfz - miałam zrobione, mialam na nfz. 3 razy upewniałam się, ze właśnie o to chodzi i, ze nie muszę dopłacać.
Jest to ośrodek, który ma to w "standardzie" jako nieliczny w Polsce.
Z tego co słyszałam chyba tez w Łodzi można zrobić bezpłatnie

Jeśli ktos będzie się zastanawiał co z tymi mikromacierzami na nfz - miałam zrobione, mialam na nfz. 3 razy upewniałam się, ze właśnie o to chodzi i, ze nie muszę dopłacać.
Ile teraz będziesz musiała czekać na wyniki? Jak się wogole czujesz? Na kiedy masz termin? Trzymam kciuki 🥰 sama jestem w ciąży i normalnie żyje Twoją historia stresuje sie razem z Tobą 😘

no to teraz czekamy na dobre wieści 🤞

Ile teraz będziesz musiała czekać na wyniki? Jak się wogole czujesz? Na kiedy masz termin? Trzymam kciuki 🥰 sama jestem w ciąży i normalnie żyje Twoją historia stresuje sie razem z Tobą 😘
A dziękuję, bardzo dobrze :) wyniki do 10 dni roboczych, termin mam na koniec września 😁
Nie stresuj się, juz nawet ja trochę wyluzowlam. W pierwszym momencie jest wielki stres :)

reklama
A dziękuję, bardzo dobrze :) wyniki do 10 dni roboczych, termin mam na koniec września 😁
Nie stresuj się, juz nawet ja trochę wyluzowlam. W pierwszym momencie jest wielki stres 
wynik będzie napewno.prawidłowy, to tylko formalność i będziesz resztę mogła spokojnie skupić się na tym co przyjemne czyli na kompletowaniu wyprawki bez stresu 😍

Do góry