reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

my wczoraj kupiliśmy nowe butki - rozm. 21, a waga ok. 10,5 kg, dokładnie nie wiem, ale od ostatniego ważenia mógł niewiele przybrać, bo nie chce nic jeść...wszystko jest be albo hyyyy (według mojego synka gorące), chociaż wcale takie nie jest....:baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
A Dominik schudł, waży 10 kg w ubraniu -pieluszce, koszulce i body. Nie wiem 9,8 brać pod uwagę? wcześniej miał 10,3 też z "balastem".

Myślę, ze w miarę normalny ten spadek( zresztą niewielki). Jakbym tyle brykała co on też by mi waga leciała.

Julianka dziś w pieluszce i body ważyła 9,5kg wzrost 80cm, należy do wagi piórkowej ;-)rozmiar buta 21 wg rozmiarówki Bartka

Ale macie lekkie dzieci. Moja kluska juz dawno temu wazyla 12 kg na domowej wadze. Na wakacjach babcia ja troche podtuczyla wiec ciekawe ile teraz wazy. Moze jutro pojdziemy na szczepienie to przy okazji sprawdzimy wage.

no wlaśnie jakieś lekkie te Wasze szkraby, moja Ritka na roczek ważyła już 11,3 kg a teraz to napewno ponad 12. wzrost 80 a rozmiar buta 23, ma duże stupki, prawda???

reklama
A my sie wazylismy i maly wazy ponad 11kg i 84cm przy starcie 2460g i 51cm
Jak patrzalam siatki centyowe to jest norma ale jak wzielam ze ponizej 37 tyg ciazy to jest ponad norme. Ale widze ze dzieci ktore sie urodzily pozniej i duzo wieksze to dogonil ladnie ;-)

Do góry