reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Klaudia waga 13.5 kg wzrost pi razy drzwi bo stac nie chciala przy miarce u lekarza i wyszlo ze ma 82cm ale ubranka nosi na 86-92 cm. Rozmiar buta 22-23

reklama
Wyniki Matiego po wczorajszym szczepieniu, ważeniu i prawie udanym ważeniu:
1. zaszczepiony - powiedział panie pielęgniarce, ze jest be
2. waga - 10,9
3. wzrost - ok. 81 cm, ale ubranka nosi na 86
4. rozmiar buta, tak jak Klaudusia - 22,23

Kondzio miesiac temu wazyl 11kg a wzrost probowalam teraz zlapac i gdzies tak ma 81-82cm:sorry:maly jest do dzieci ale i tak niezle bo urodzil sie malutki,tylko 48cm:sorry:mojej znajomej synek tez urodzil sie tego dnia i mial 56cm:baffled:to jest roznicabaffled:noge ma wielka bo 5.5 but nosi z Clarks ale zgubilam sie juz i nie wiem jaka to eu rozmiarowka:baffled:

Kondzio miesiac temu wazyl 11kg a wzrost probowalam teraz zlapac i gdzies tak ma 81-82cm:sorry:maly jest do dzieci ale i tak niezle bo urodzil sie malutki,tylko 48cm:sorry:mojej znajomej synek tez urodzil sie tego dnia i mial 56cm:baffled:to jest roznicabaffled:noge ma wielka bo 5.5 but nosi z Clarks ale zgubilam sie juz i nie wiem jaka to eu rozmiarowka:baffled:
tez mamy takie butki to ma chyba 4,5 ja wroci spioch z auta to napisze czy napewno wychodzilo by to wtedy te 4,5 21/22

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Waga 12,7 kg, wzrost wg mojej miarki 83 cm.
Buciki nosi 24 cm, ale stopa ma 13,5 cm.

Na bilans idziemy za miesiąc, więc będę wiedziała ile nasz Skarbek waży, według mojej miarki mierzy 81 cm, ciuszki nosi już na 92 cm :sorry:, co do stópki, Amelcia też ma 13,5 cm a buciki nosi 22 cm, pewnie zależy od firmy, ta rozmairówka różna jest :tak::-)

Na bilans idziemy za miesiąc, więc będę wiedziała ile nasz Skarbek waży, według mojej miarki mierzy 81 cm, ciuszki nosi już na 92 cm :sorry:, co do stópki, Amelcia też ma 13,5 cm a buciki nosi 22 cm, pewnie zależy od firmy, ta rozmairówka różna jest :tak::-)
No jedne buciki też mamy na 22, ale już w grubszej skarpetce nie wejdzie noga.
Kupuję takie żeby w skarpetce frotowej mogła chodzić.

Miku
waga 10, 7
wzrost 81 ( troche nie współpracował ale gdzieś tyle)
rozmiar 86
stopa 13,5 ale buty nosi- sandaly szmaciaki 21, trampki 22, adidasy 22, kaloszki 23( ale małe 23)
wzrost na siatce to mu dramtycznie spada, ale to chyba norma. przeciez nie moze wciaz rosnac w takim samym tempie
chart

Ostatnia edycja:
reklama
Córcia waży 10kg (co było bardzo ciężko stwierdzić ponieważ sama za nic nie chciał ana wadze stanąć dopiero ja ją musiałam wzięłam na ręce, potem sama się zważyłam wynik wyszedł). Wzrostu ma jakieś 79 cm, nie wiem dokładnie bo tak tylko sama przystawiłam ją do miarki i zerkałam.

Ubranka ogólnie nosi na 80 cm, ale ogrodniczki na zimę kupiłam jej już na 86.
Buciki jesienne ma na 22 cm.

Do góry