reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

reklama
chart

chart

Tak wyglada normalna siatka a jak wpisze tygodnie ciazy to tak
chart

chart

waga startowa 2460 i 51 cm ogolnie nie pamietam hasla zeby dodac do tamtych pomiarow puzniej poszperam :sorry2:

4.01 byłyśmy na kontroli, Ami waży 8190 i mierzy 69 cm, ubranka na 74 cm kupujemy i są ok, co do wagi chyba Iwonka kiedyś pisała, że dziecko mając pół roku powinno ważyć dwukrotność wagi urodzeniowej, a mając rok trzykrotność- hmmmm...u nas chyba tak będzie :tak:;-):-)

Czy któreś z majowych dzieci też ma taką rozbieżność między centylami w wadze i wzroście? Miku jest miedzy 10-25 centylu w wadze a między 90-97 centylem we wzroście.
Miał tak już w zeszłym roku ( w listopadzie). Ważył wtedy 7,5 kg a teraz ( na domowej wadze) ma 8,4. Wzrost wtedy miał 75 cm, teraz na pewno dużo więcej, k ale nosi rozmiar 80.
W czwartek idziemy na szczepienie, niby lekarka nam powie jakby coś było nie tak ale mocno niby. Nigdy jej nic nie zaniepokoiło tymczasem wszędzie można przeczytać coś w tym stylu Twoją czujność powinny wzbudzić: różnica pozycji centylowych wzrostu i wagi większa niż 2 pasma centylowe, gwałtowny przeskok do innego centyla, zahamowanie wzrostu, gwałtowny wzrost lub spadek wagi.
Chodzi mi o to, czy powinnam być w tej kwestii upierdliwa czy zdać się na jej "wszystko w porządku" ( nie ma bata, żeby powiedziała coś innego).
Jak mu wprowadziłam gluten nieco schudł ale potem nadrobił. Teraz jednak znowu niewiele przytył. Rusza się już jak szalony więc dużo spala, apetyt ma mierny...:-(

Szopek, ja niestety Ci nie pomogę, bo mamy sytuację odwrotną - wzrost na niższych centylach, a waga na wyższych. Z tego co napisałaś to różnica dwóch przedziałów powinna niepokoić. My właśnie tak mamy. A nasza lekarka również należy do osób, dla których zawsze jest wszystko w porządku.

teraz patrze ze zle wkleilam namieszalam ze ho ho

szopek malemu mojemu roznie skakalo zyg zag wychodzi i pediatra mowi ze wszystki ok ... i tez mamy rozbierznosc nie taka ale jest

Byłam dzisiaj z Domiś na wizycie kontrolnej. Na dzień dzisiejszy (8m-cy i 16 dni) mała waży 7715 g. W ciągu 2 m-cy przybrała 500 g. Je bardzo dużo wdług mnie, ale ani chwili nie usiedzi na pupie;-).

reklama
keyko - ufff... widze nie tylko moja córcia wazy tylko 7 kg z końcówką :p

Czy u Was w przychodzniach gdy ważone jest Dziecko tez odejmują iles tam gram na pieluchę? Bo u mnie przeważnie 100g

Do góry