reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Widzę, że moja Klaudynka to prawdziwa kruszynka bo waży obecnie 6890 a mierzy 69 cm. Lekarka mówi, że troszke za mało przybiera na wadze (przeciętnie tylko 400g na miesiąc) i za duża rozbierzność jest między tymi centylami ale ja nie znam się na tym :p. Osobiście uważam, że córcia wcale źle nie wygląda i widocznie taka już będzie drobniejsza. Robiłyśmy badania krwi itd, i nic nie wykazały więc widocznie Ona poprostu tak ma.

reklama
Widzę, że moja Klaudynka to prawdziwa kruszynka bo waży obecnie 6890 a mierzy 69 cm. Lekarka mówi, że troszke za mało przybiera na wadze (przeciętnie tylko 400g na miesiąc) i za duża rozbierzność jest między tymi centylami ale ja nie znam się na tym :p. Osobiście uważam, że córcia wcale źle nie wygląda i widocznie taka już będzie drobniejsza. Robiłyśmy badania krwi itd, i nic nie wykazały więc widocznie Ona poprostu tak ma.

Po pierwsze - witaj wśród Majówek :)

Co do centyli i Waszej wagi odsyłam do moich wcześniejszych postów:
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...naszych-dzieci-17583/index24.html#post2934892
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...naszych-dzieci-17583/index25.html#post2940035

głowa do góry :)

Panistepelek Twoja corcia jest w sam raz:tak: moj Konradek jest taki sam no moze ma 71cm ale to nie wielka roznica.w tutejszej skali jest to n orma wiec sie nie martw:-)my tez tyjemy tyle 400-500g tak powinno w sumie teraz byc:tak::tak:

kwiateczek, kangurka - Dobrze, wiedzieć, że nie tylko moja Klaudynka tyle waży. Wsumie to nie mam co sie martwic, bo dobrze sie rozwija i zdrówko też ogólnie dopisuje.

moj ma 71 i wazy juz 10kg ale nie wyglada na tuscioszka policzki ma tylko takie puce ale reszta ostatnio chudziutka:-( zeberka mu czuc nozki mu troszke schudly a jak go z wanienki wyciagam to wydaje mi sie ze sie wysliznie

Nie pierwszego bo nasza Zuzia chyba też 10kg waży i ma 72 cm:tak::-)
:szok: ale masz mleko z dopalaczem.

Miku waży 8 kg i nie wiem ile wzrostu ale 74 miał w listopadzie a z ciuchów wyrósł.
Tak jak u Kamilki, buzia pyzata ale brzuszka nie ma, żebra na wierzchu a dupinkę to ma w ogóle jak na usg z 22 tyg. taka nietłuszczowa:-(.Też jak go z kąpieli podnoszę to mi sie wydaję, ze go złamię lub wypuszczę.

reklama
Do góry