reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

Iga na dzień dzisiejszy (6 miesięcy i 9 dni) waży niecałe 7800. W ciągu 6 tygodni przybrała około 200 gram. Czy to nie za mało? Może powinnam już zacząć ją mlekiem modyfikowanym dokarmiać? Bo my na razie tylko warzywa, owoce i cyc (kaszek nie papu). Ale nie sprawia wrażenia głodnej, bo jak chce jeść, to po prostu się drze. Już sama nie wiem, na początku tak gnała do przodu, była na ostatnim centylu, a teraz przystopowała totalnie.
Babka próbowała ją też zmierzyć rozprostowując nóżkę na siłę :crazy: i wyszło jej 64,5, ale według mnie i tak jest więcej, bo ją mierzyłam jak się sama rozciągnęła. A dziwne to jest, bo w ciuszki 68 już ją wciskam na siłę i coraz więcej nosimy 74.

reklama
panna migotka nie patrz na rozmiarowke na ciuchach przynajmniej ja tak uwazam darek ma teraz pewnie ok 66 cm a nosi jedne body 0-3mc a drugie ma 74 cm i wydaje mi sie ze duzo sie nie roznia ...inne nosi 3-6 a spiochy niektore 6-9 mc a kombinezon ma na 12mc :tak:troche za dlugie rekawy ale na dlugosc jest dobry i mysle ze do marca starczy bo jest troche zapasu
oczywiscie ma tez inne body napisalam jakby mial dwie sztuki :-D:-D

Aniusia, Martynka cały czas w środeczku siatki. Moja miała dość spore wahania:
3175.weight.png

Ale duża dziewczyna z Klaudii :-) Mi dziś powiedzieli, że moja pewnie niska będzie, bo króciótka jest. No ale ja też do wysokich nie należę.

Ja dzis zwarzylam mojego malycha wazy 6.960 kg troszke przy malo jest na skraju normy jak zwykle niejadek jeden;-)W prawie 6 tygodni przytyl 470 gram. Czy ktoras z was wie ile pominien przybierac na wadze tak 6 miesieczny szkrab??
Pozdrawiam:-)

reklama
Do góry