reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

w makaronach to by bylo najprostsze
ja daje owsianke narazie a wogole to te manny blsykawiczne trzeba gotowac nie wiedzialam

reklama
Podałam dzisiaj mannę, ugotowałam pół szklanki wody i łyżkę manny i wyszło idealnie. Schowałam do słoiczka i do lodówki. I teraz czy można to trzymać ok 3 dni, bo tak codziennie gotować to bz sensu.
Dałam słoiczek 190 gram i łyżeczka manny, ledwo zjadła. Ale w tych słoiczkach od 6 m-ca są tamkie duże grudki że staje jej w gardle, więc ciapciam troszkę łyżeczką.

Wiki ja daje blyskawiczna do zupki na koniec i gotuje 3 min.Tak pisze na opakowaniu:tak:
Hannah ja gotuje codziennie:-) jakos sama nie lubie odgrzewanych rzeczy,no chyba za bigos:tak: to i malemu nie odgrzewam:no:swierze to zawsze swierze:-)

widzę że macie podobne głodomorki do moich ja nie chcę mu za dużo dawać na raz bo wymiotuje potem. odnoszę wrażenie że zupką ze słoiczka lepiej sie najada niż mojej roboty. daję mu gerbera albo bobovity obiadki i jest syty.

Ja dziś ugotowałam mannę błyskawiczna. 3 razy próbowałam bo mi się tak bryliło.Mieszałam i nie chciało się odbrylić ( jak kluski lane), musiałam zmiksować . Musiałam ugotować więcej bo pół łyżeczki to wychodziło jedna mała bryła. Dodałam do obiadku i resztę wywaliłam. Wolę sobie jutro bez brył ugotować.

Widzę, że gluten nam trochę miesza w głowie z datą jego podania dzieciom, ja chyba zrobię tak jak Iwonka kupię zupkę z glutenem i cześć, dziś Zosia zjadła cały deserek z Bobovity Banany na kaszca ryżowej na mleku 180 gr to ten wysoki słoik kurcze jak jej to smakowało no mi też:-D Polecam bo pychaaa:-D

reklama
Aenye bo kazde jedzenie to jak posilek.ja daje zupke200-250g i po 3 godz deser-125g do tej pory.teraz kupilam wieksze sloiczki 200g.ja wiem ze placze,moj tez plakal ale jesli je tyle obiadku co Konradek to wystarczy:tak:zoladeczek sie tak rozpycha:-)nie wiem jaki sloiczek jest duzy ja gotuje zupki i kiedy miksuje to mam taka miarke w pojemniku.dokladnie wiem ile je:tak:co 3 godz to wystarczy.w sumie teraz powinien jesc 2 razy mleko(w tym jedno zageszczone),raz kaszka,deser i zupka i tyle:tak: i u nas tak jest ale kazda mama robi inaczej.w moim menu pomogla mi kolezanka,jej synek tak jadl i wyglada super-zdrowo:tak:ani nie za chudy,ani nie za gruby czyli menu ok:-);-)
Szopek ja jeszcze nie robilam tak samej:-D:-D ale musialas sie nadenerwowac:-)ja to bym juz wywalila wszystko:tak::-D nie cierpie gotowac a jak mi cos nie wyjdzie to utwierdzam sie coraz bardziej w tym przekonaniu:-D:-D gdy bym miala kase zatrudnilabym kucharza ale nie mam.Szkoda ze G nim nie jest:-D:-D

Do góry