reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Marchewkowa weszła nam migiem i to cała, ale raczej z głodu niż z zachwytu nad nowym smakiem :happy2:

Ja narazie nie biję się o odstawienie od piersi, bo jakoś będzie mi tego bardzo brakowało... Więc jak mała je kaszke rano to ja odciagam mleczko i zamrazam, bo na pewno jeszcze sie przyda.
Jednak zauwazam ze mleka mam mniej w związku z dokarmianiem Niki stałymi posiłkami.
Narazie dostawala rano kaszke i popołudniu zupke.
Teraz chce wprowadzić kaszkę także wieczorem - może wreszcie da mi pospać :angry:

reklama
Szopek ja daje malemu Mleczna-owsianke a dzis kupilam wielozbozowa:tak: Bobovity :-)
jutro dostanie wiec zobaczymy:-)A ta OWSIANKA JEST PYSZNA:-tak::tak: narazie takie mam z glutenem ale dlatego ze tu niestety kupuje co jest:sorry::sorry: jutro Pan ze sklepu mowil ze bedzie towar wiec moze cos nowego bedzie:tak:;-) poza tym jedlismy juz owoce lesne,jablo,banan,morela i nie wiem juz;-)
Hania bedzie dobrze:tak:wkrotce bedzie spala jak mops:tak: my juz w nocy nie karmimy ale biedaczek i tak sie budzi:dry:zeby:dry:ale przytulam go do siebie i spi chyba ze za bardzo boli to walczymy:-D:-D juz sie z tegosmieje;-)ze zmeczenia chyba:-)

Kwiateczek u nas mleczna - wielozbożowa i owsianka na mleku odpada bo Dominik ma skazę.

Dziś rozrobiłam kaszkę manna sposobem opisanym przeze mnie wcześniej ( czyli najpierw w zimnej ) ładnie wyszło.

Szopek a zamierzasz wprowadzać może kaszki na mleku hipoalergicznym?? MI pediatra powiedziała że moja mała raczej już wyrosła ze skazy i że mogę dawać jej kaszki na mleku HA. Tylko że ja się boję że coś powyskakuje. No a kaszka na wodzie to chyba mało kaloryczna jest:confused::dry:

Dziubek-Miko je kaszkę ale ryżową ( bezglutenową) na nutramigenie.Już prawie 2 miesiace:tak:
Wielozbożowych bezmlecznych z Bobovity już nie produkują niestety.

Ja po prostu chciałam sobie ułatwić życie i nie gotować za każdym razem czegoś glutenowego tylko mieć coś gotowego np. w sytuacji, kiedy mnie nie ma i ktoś musi podać jedzonko Młodemu.( mam oczywiście z dnia poprzedniego porcje mannej ale np. mąż zaraz by sie zakręcił ile ma dodać do zupki)

Na twoim miejscu bym spróbowała podać kilka lyżeczek. Wysypka to jeszcze nie tak tragicznie a będziesz pewna, ze już po wszystkim.

No i podałam na kolacje kaszkę...
Nikol mimo to obudziła sie ze 3 razy :wściekła/y: ale udało mi sie ja jakoś uspać. Tylko raz dałam cyca.
Jakos poszło.
Zobaczymy jak będzie dalej.

Ja na razie robię przerwy w kaszkach, jakoś jej nie podchodzą, tylko to było jakiś czas temu:baffled: hmmm może faktycznie już jej się odmieniło i jej podam morelową z Nestle niestety, ale może szybciej będzie ją jadła to się nie rozwarstwi:baffled:;-)

hejka
my jestesmy po kaszce mleczno-wielozbozowej bobovity.Oczywiscie zostala wszamana:-D:-D zarloczek:-) wiecie jest naprawde dobra:-)jek dla mnie troche za slodka ale Konradkowi smakuje:tak:to najwazniejsze:-) Tylko dziwne ma zastosowanie-na 130ml 4-5 lyzek stolowych:szok:ja robie zawsze 180ml i wsypalam 5 lyzek i bylo wystarczajaco:tak: to na 130ml jest chyba kamien:szok::szok::-D
Polka mi zawsze sie troche wytraca mleko,widocznie tak juz jest:dry:ale podajac,mieszam wiec jest ok:tak:

Bo te kaszki tam maja ze tylko dobre do spozycia jak sie je odrazu poda(po okolo minutce bo wtym czasei znom gestnieje) ,bo pozniej z kazda minuta sie robia wodniste i wlasnie takie jakby rozwarstwione,.
A ja robie teraz kaszke mleczno ryzowa i dodaje ze sloiczka chyba z HIPPa bodajze taki kleik zbozowy z owocami i tez wysmienicie smakuje a Klaudia uwielbia.:tak:
A i w smuie na kolacje juz nie je kaszek bo nie chce ale podaje jej mleko Na Dobranoc i spi po nim mi cala nocke.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam ostatnio u pediatry i kazał mi, żebym zosi dawała ostatni posiłek ok 20stej.
Nie wiem jak to zrobić, bo moja córka je 4 posiłki w ciągu dnia.
może mamy, które karmią sztucznie podałyby mi przykładowy jadłospis swoich dzieci (łącznie z godzinami drzemki). miałabym jakiś punkt odniesienia

Do góry