reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Huraaaa! Udało się z zupką marchewkową:-). Zjedzona ok 1/3 słoiczka.

Dziubek bebilon pepti można kupić bez recepty i kosztyje ok 24 zł za 450 g. Na receptę płacisz połowe.

Jak mi się uda to kupię już gotową kaszkę z bobovity lub nestle.

reklama
Dziubek ta kaszka jest bezglutenowa ale takiej kaszki dziecko mzoe juz zjesc cala porcje i mozna nia mleko zageszczac.A ta glutenowa to dopiero mozemy w malych ilosciach zaczac wprowadzac.

Ja mleko kupuje na recepte, jest wtedy polowe tansze bo nietolerancja mleka jest traktowana jak choroba przewlekla i jest taniej o 50%.

Keyko mi kobieta w aptece mowila,ze trzeba miec recepte.A jedynie roznica czy lekarz zaznaczy chorobe przewlekla bo jak nie to ok 20 zl trzeba zaplacic za puszke.

Ale namotałyście z tą kaszką manną, nic nie rozumiem. Na szczęście mój Miki nie jest na cycku i je już od jakiegoś czasu obiadki i deserki, musi być koniecznie karmiony łyżeczką:-), spodobało mu się. Zjada cały słoiczek obiadku do tego zagęszczony kaszką kukurydzianą lub ryżową. Dziś zjadł nawet deserek w którym było trochę brzoskwini:-)

Iwonko o co chodzi z tym glutenem ja czytalam ale nie mam pojecia o co chodzi jak wprowadzac jak ja niewiem co jest piec :zawstydzona/y:
wiem tylko tyle ze kaszki i inne takie rzeczy malemu kupuje bezglutenowe ale niewiem jak zaczac wprowadzac kiedys czytalam ale nic z tego nie zrozumialam tam jakies fazy byly ze powoli puzniej znowu cos yyyyy

teraz to zakrecilam sie sama ale chyba zrozumiesz mnie :zawstydzona/y:

Juz mniej wiecej rozumie mojej mamy sasiadka od 3 tygodnia zycia dziecku dawala mleko krowie z kasza manna ....
Ale ona nie miala pieniedzy zeby kupowac mleko modyfikowane mala ma 3 lata i jest zdrowa .... ale ja bym sie bala ..

Ja mojejmu malemu daje mleko poczatkowe jeszcze i daje raz dwa razy na dobe nastepne bo boje sie reakcj jego bo go ostatnio brzuszek pobolewal wiec sie nie spiesze z tym bo wydaje mi sie ze nie ma co sie spieszyc ze powolutku go przestawie na nastepne ( pediatra mi mowila zeby zaczac wprowadzac 2 zeby nie bylo mowy o samowolce ;-)) .

no dobre ale kasze manna trzeba dlugo gotowac i co mleko modyfikowane gotowac ? niee ... a ile tej manny szczypt pewnie ..

Wiktoria jest blyskawiczna kasza manna,mozna gotowac na wodzie i tego troche dodac do obiadku.Tylko pytanie ile bo jas nadal nie wiem....niby 2-3 gramy ale ja nie wiem czy gotoweggo produktu czy jak,i ile to jest.....dzieci karmione mlekiem modyfikowanym majadostawac gluten po 5 miesiacu.Karmianoym piersia po 4 miesiacu

reklama
Czy tez odnosicie czasami ze to jest takie "trudne" jedzenie jakie powoli wprowadzac alergeny ogolnie dieta puzniej szczepienia i wogole to wszystko normalnie szok ile tego jest

Do góry