reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

Zastanawiam się nad podaniem twarożku Zosi tylko nie wiem jaki?:eek: czy może być ten grani oczywiście po odsączeniu z tej niby śmietanki, np. piątnica ?? Czy podawałyście już może twarożki, jak tak to jakie, podzielcie się doświadczeniem:-):-):-):-)

ja dawałam biały serek z jogurtem naturalnym i owocowym, dawałam mu też takie wiejski serek
1204291336serek-wiejski.jpg

i też mu smakował...

reklama
Anusiasac, OOOO SUPER, właśnie o to mi chodziło bo właśnie się nad tym zastanawiałam i nie byłam do końca pewna, teraz tak pomyślałam że można ze słoiczka dodać owoce do tego serka nie?:-)

ps. czy ja jestem jedyna jeszcze cycową mamuśką???

Jeszcze ja cycowa jestem.

Wasze dzieciaczki okazale jedzą, u nas to skromniej wygląda.
Noc: 2-3 razy cyc
I śniadanie kaszka mleczna (owsianka, wielozbożowa, ryżowa, manna) ok. 200 g
II cyc przed spaniem
obiad 150 - 180g zupki (dokładnie zmiksowanej, bo inaczej odruchy wymiotne a poza tym dopiero rosną Natalce pierwsze ząbki)
w międzyczasie cyc
podwieczorek owoce ze słoiczka (póki nie będzie świeżych sezonowych)
kolacja kaszka ze 150 ml wody, łącznie ok. 200 g (na mleku nan active 3 plus kaszka ryżowa).
Chrupek nie lubi, biszkopty lubi ale kruszyć. Jednym słowem wybredna osóbka.

Ania dzis jadla ze mna pierogi ruskie.Nie planowalam sie z nia dzielic ale sama wpakowala mi lapki do talerza :-D

Zosia jest mięsożerna, kaszki już nie lubi jogurt jak cię mogę, a ten serek wiejski absolutnie nawet wymieszany z jogurcikiem z misiowego sadu:baffled:,wypluwała mi wszystko nie to nie. Dziś odgrzałam jej kotlecika z piersi kurczaka pokroiłam jej na kawałeczki położyłam na talerzyk i rączkami ładnie jadła, zostawiła 4 kawałki i poszła spać:-)

Mam ja taki problem. Ostatnio skarżyłam się, ze Miku je dużo mleka a teraz to ma tak , ze je tylko mleko.:szok: Od tygodnia nie zjadł zupki ani dania. Ja gotowałam, gotowała moja mama, kupiłam w słoiczku. Nic. Nie je też już kaszki z łyżeczki.
Wygląda to tak, ze daję mu on zje 2 łyżeczki ( zawsze dwie) i już się wykręca. Jak podstępem mu włożę jakoś do paszczy to pluje a nawet prowokuje wymioty. Zrobiłam mu placki ziemniaczane, pulpety z kurczakiem, kotlety z ryżu- tylko fruwały po pokoju. Deserów niet- ani w formie papu ani owoc. Je flipsy ale mniej niż zwykle. Mleka też je już mniej. No i WCALE nie pije.
O co chodzi?
Poza tym wszystko ok. Nie jest chory ni przeziebiony. Nie widzę żadnych nowych zębów na horyzoncie.

UUU to nie ciekawie,a jak wy jecie to tez nie chce wam z talerza zabierac jedzenia? Moze jakies witaminy czy cos na apetyt mu dac.A kaszke moze z butli pociagnie,zawsze to wiecej niz samo mleko.

Szopek, wiem co to jest małej idą teraz 4 zęby naraz i wierzę jej że może nie mieć apetytu:zawstydzona/y:, oprócz butli z mlekiem pije dość dużo, no i zawsze coś tam przegryzie, wiem że chętnie je jajeczko na parze spróbuj może Miku też wciągnie dzieci lubią taką jajeczniczkę na masełku:tak:

reklama
No właśnie zawsze tak patrzył jak jedliśmy kanapki i próbował coś porwać a teraz zupełnie nic. Jajeczniczke mu robiłam ( bez masełka) i dziobnął raz potem wypluł
W zasadzie darł się tylko jak mieliśmy loda rożka ale przecież mu nie dam.
Każdą butle ma zagęszczaną bo takie przyzwyczajenie z czasów zagęszczania ( chlustał samym mlekiem).
Jak mu nie przejdzie przez kilka dni to pójdę do lekarza, może go gardło boli albo uszy i dlatego nie chcę przeżuwać :dry:

Do góry