reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

majqa no to super, ze Maruś juz lepiej :) oby jak najmniej go tych choróbsk łapało, ale jak zeby ida to ten katar zawsze sie przyplącze a jak katar to później i kaszelek i tak już sie ciągnie...

Marta moja Maja tez bardziej zaczepna, taki Łobuziak mały z niej... atakuje Ale, chce jej zabierać zabawki, ale Ala jej jeszcze nie uderzyła poki co, nawet jak ja nieraz sobie tak żartuje, że Maja wrzeszczy to zaraz w dupke dostanie to ona mi mówie, że "nie wolno Mai bić bo jest malutka" no i nie bije Mai, zresztą ona jeszcze nikogo nie zbiła, ale wrzeszczy i krzykiem chce wymuszać wszystko... ostatnio bylismy w sklepie bo kupowałam Mai pajace takie na 18miesięcy bo te na 12 już "krótkie" na nią i opiete na nózkach, no i ja te pajece ogladam a Ala zaczęła małe parasolki ogladać i wzięła sobie jedną oczywiście różową z Dorą i mówi, że ona sobie tę kupuje, a ja sie pytam a masz pieniążki? na co Ala mi odpowiada TY MASZ!!! i idzie z ta parasolką do kasy, no i co było robic kupiłam jej kolejny klamot do domu co to sie bedzie walał... ale radości z tej parasolki było co niemiara i jak tylko weszliśmy do domu to Ala poleciała do Adama i mu opowidała, że byliśmy w danstorze (Dunnes Stores) i mama kupiła Mai spiochy a ona sobie kupiła parasolke różową... a mój Adam przychodzi do mnie i mówi, co znowu jej coś klupiłaś? Już mi się chwaliła, że ma parasolke różową hehehe i tak zawsze na coś mnie naciągnie ta moja pierworodna... Ale co tam, parasolka 7e a jej radość przez 2 godziny bezcenna (przez 2h bo juz parasolka lezy w kącie...) i teraz Ala mnie meczy o różowy keyboard z królewnami... ale to będzie dopiero na Boże Narodzenie... hehehe

reklama
hej
ja mam pytanie, czy ktras brala szczepionke 5w1 Infanrix IPV Hib, my musielismy ja kontynuowac, bo zaczelismy w Uk. Dostalismy kontynuacje pneumokokow i na gruzlice, bo w uk jej nie bylo. W Anglii po nich, bylo ok. Teraz Maly ma juz drugi dzien temperature, szczepilismy wczoraj i o 1 w nocy mial 40 stopni, dzisiaj juz 38,6. Ale jestem przerazona. Ile mze trwac taka temp?

no i pochwale sie :)
wazymy 6600g :D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:)

Maruś śpi i muszę go obudzić by odebrać dziewczyny z przedszkola :/

Jak u Was jest z płatnościami za przedszkole?
Ja płacę:
- 90 zł czesne
- 6 zł dzienne wyzywienie
- 36 zł angielski
- 5 zł rytmika
- 10 zł tańce

to wszystko x2 a dodam, że to państwówka

ja płace ok 200 zł za całość ale u nas jest tak ze opłata stała jak chodzi dwoje dzieci to jest druga tylko 50 %

maja na rytmike nie chodzi bo nie ma - a tance maja za darmo - angielski 26 zł

Witam się wieczornie z prośbą o poradę. Znajoma zauważyła, że mój synek wyrasta z gondolki i teraz mam dylemat. Spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko. Gondola (Implast) miała posłużyć dopóki nie będzie siedział, a tu taki klocuś mi rośnie, 6780g- dokładnie 3kg więcej od narodzin- no i 'wysoki' na oko jakieś 70cm. Cieszę się oczywiście, bo tylko na cycuchu chowany, ale nie wiem czy nie zaszkodzę jego kręgosłupowi. Dodam, że na spacerkach spędzamy większość dnia. Przecież nie będę siedzieć z nim w domu dopóki nie będzie siadał a zaraz zimno się zrobi i trzeba będzie Szkraba ciepło ubrać i tym samym miejsca już wcale nie będzie. :-(

Libby ja mam spacerówke maclaren dokladnie taki Baby & Co Bristol - Maclaren Techno XLR Coffee Brown Powder Pink, Wheeled Goods, Maclaren i ona sie rozkłada prawie na płasko i woziłam w niej dziewczynki odkąd skończyły: Ala 3 miesiące a Maja 2 i wszystko dobrze z nimi :) u mnie dzieci rodzone wiosną wiec całe lato śmigalismy w spacerówce na płasko a później już umiały siedzieć wiec już jesienią na siedząco spacerowaliśmy ;) gondoli w ogóle nie kupowałam z żadną z dziewczynek...

reklama
Wisienka współczuje - ale rehabilitacja szybciutko pomoże

Libby ja mam peg perego pliko tez na płasko się rozkłada ale Tiśke w gondolce woziłam do 4 miesiecy jakoś

maran - Tisia tez ma czasem takie amrudne dni ze oszalec można :-D

Do góry