reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

majqa no to super, ze Maruś juz lepiej :) oby jak najmniej go tych choróbsk łapało, ale jak zeby ida to ten katar zawsze sie przyplącze a jak katar to później i kaszelek i tak już sie ciągnie...

Marta moja Maja tez bardziej zaczepna, taki Łobuziak mały z niej... atakuje Ale, chce jej zabierać zabawki, ale Ala jej jeszcze nie uderzyła poki co, nawet jak ja nieraz sobie tak żartuje, że Maja wrzeszczy to zaraz w dupke dostanie to ona mi mówie, że "nie wolno Mai bić bo jest malutka" no i nie bije Mai, zresztą ona jeszcze nikogo nie zbiła, ale wrzeszczy i krzykiem chce wymuszać wszystko... ostatnio bylismy w sklepie bo kupowałam Mai pajace takie na 18miesięcy bo te na 12 już "krótkie" na nią i opiete na nózkach, no i ja te pajece ogladam a Ala zaczęła małe parasolki ogladać i wzięła sobie jedną oczywiście różową z Dorą i mówi, że ona sobie tę kupuje, a ja sie pytam a masz pieniążki? na co Ala mi odpowiada TY MASZ!!! i idzie z ta parasolką do kasy, no i co było robic kupiłam jej kolejny klamot do domu co to sie bedzie walał... ale radości z tej parasolki było co niemiara i jak tylko weszliśmy do domu to Ala poleciała do Adama i mu opowidała, że byliśmy w danstorze (Dunnes Stores) i mama kupiła Mai spiochy a ona sobie kupiła parasolke różową... a mój Adam przychodzi do mnie i mówi, co znowu jej coś klupiłaś? Już mi się chwaliła, że ma parasolke różową hehehe i tak zawsze na coś mnie naciągnie ta moja pierworodna... Ale co tam, parasolka 7e a jej radość przez 2 godziny bezcenna (przez 2h bo juz parasolka lezy w kącie...) i teraz Ala mnie meczy o różowy keyboard z królewnami... ale to będzie dopiero na Boże Narodzenie... hehehe

reklama
hej
ja mam pytanie, czy ktras brala szczepionke 5w1 Infanrix IPV Hib, my musielismy ja kontynuowac, bo zaczelismy w Uk. Dostalismy kontynuacje pneumokokow i na gruzlice, bo w uk jej nie bylo. W Anglii po nich, bylo ok. Teraz Maly ma juz drugi dzien temperature, szczepilismy wczoraj i o 1 w nocy mial 40 stopni, dzisiaj juz 38,6. Ale jestem przerazona. Ile mze trwac taka temp?

no i pochwale sie :)
wazymy 6600g :D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:)

Maruś śpi i muszę go obudzić by odebrać dziewczyny z przedszkola :/

Jak u Was jest z płatnościami za przedszkole?
Ja płacę:
- 90 zł czesne
- 6 zł dzienne wyzywienie
- 36 zł angielski
- 5 zł rytmika
- 10 zł tańce

to wszystko x2 a dodam, że to państwówka

ja płace ok 200 zł za całość ale u nas jest tak ze opłata stała jak chodzi dwoje dzieci to jest druga tylko 50 %

maja na rytmike nie chodzi bo nie ma - a tance maja za darmo - angielski 26 zł

Witam się wieczornie z prośbą o poradę. Znajoma zauważyła, że mój synek wyrasta z gondolki i teraz mam dylemat. Spacerówka nie rozkłada się całkiem na płasko. Gondola (Implast) miała posłużyć dopóki nie będzie siedział, a tu taki klocuś mi rośnie, 6780g- dokładnie 3kg więcej od narodzin- no i 'wysoki' na oko jakieś 70cm. Cieszę się oczywiście, bo tylko na cycuchu chowany, ale nie wiem czy nie zaszkodzę jego kręgosłupowi. Dodam, że na spacerkach spędzamy większość dnia. Przecież nie będę siedzieć z nim w domu dopóki nie będzie siadał a zaraz zimno się zrobi i trzeba będzie Szkraba ciepło ubrać i tym samym miejsca już wcale nie będzie. :-(

Libby ja mam spacerówke maclaren dokladnie taki Baby & Co Bristol - Maclaren Techno XLR Coffee Brown Powder Pink, Wheeled Goods, Maclaren i ona sie rozkłada prawie na płasko i woziłam w niej dziewczynki odkąd skończyły: Ala 3 miesiące a Maja 2 i wszystko dobrze z nimi :) u mnie dzieci rodzone wiosną wiec całe lato śmigalismy w spacerówce na płasko a później już umiały siedzieć wiec już jesienią na siedząco spacerowaliśmy ;) gondoli w ogóle nie kupowałam z żadną z dziewczynek...

reklama
Wisienka współczuje - ale rehabilitacja szybciutko pomoże

Libby ja mam peg perego pliko tez na płasko się rozkłada ale Tiśke w gondolce woziłam do 4 miesiecy jakoś

maran - Tisia tez ma czasem takie amrudne dni ze oszalec można :-D

Do góry