reklama
Hej! Macie może jakieś opinie o wózkach mutsy nio? Bardzo mi się podobają bo są zgrabne i mało miejsca zajmuje po złożeniu ale nie są najtańsze więc nie chciałabym żeby się okazało że wózek jest za mały dla dziecka i muszę po roku kupować nowy. Gondola wewnątrz na długość ma ok. 72cm czy to wystarczy czy kiepsko?
MamusiaDzidziulka
Fanka BB :)
Dzięki za wyjaśnienie z tymi bazami czyli dobrze zrozumiałam to baza tak naprawdę jest tylko do tego nosidełka do 9 kg? To ok roku?
Ewentualnie póżniej 9-18. Ale 9-25 są lepsze? Sama już nie wiem czy rozumiem
patuśka
Nie,nie tylko. Ale najwieksza wygoda korzystania z bazy jest przy nosidelku ze wzgledu na czeste jego wyjmowanie. Potem mozesz dokupic fotelik 9-18 i wpiac go na ta sama bazę.Dzięki za wyjaśnienie z tymi bazami czyli dobrze zrozumiałam to baza tak naprawdę jest tylko do tego nosidełka do 9 kg? To ok roku?
Ogólnie baze goraco polecam, swietna sprawa. Potem mozna sprzedac za 3/4 ceny i część wydatku sie zwroci.
Heda
Polecam poczytać 8gwiazdek tam są specjaliści od fotelików. Najlepiej, najbezpieczniej przewozić dziecko tyłem przynajmniej do 4rż a nawet do 6. Jak się uda. Foteliki 15-36 zapinane są razem z dzieckiem pasem samochodowym a taki maluch może łatwo się z nich uwolnić dlatego te do 25 są lepsze bo mają własne pasy. A łatwiej dogadać się z 25kg sześciolatkiem niż z 18kg 4latkiem.Dzięki za wyjaśnienie z tymi bazami czyli dobrze zrozumiałam to baza tak naprawdę jest tylko do tego nosidełka do 9 kg? To ok roku?
My chcemy polski fotelik Avionaut UltraLight, bo wazy tylko 2,5 kg. Pan ratownik medyczny nam mówił żeby sprawdzać czy foteliki maja zaliczony ten skandynawski TestPlus, bo podobno to jest najbardziej miarodajne. Ta firma akurat ma zaliczony. Poza tym podoba mi się design
I pan tez mówił to o czym pisze Heda, żeby wozić tyłem jak najdłużej. Wydawało mi się to na początku mega niewygodne dla dziecka, ale podobno im to nie przeszkadza, wiec ten następny tez będziemy kupować tyłem. Ale na początku chyba musimy zmienić samochód
I pan tez mówił to o czym pisze Heda, żeby wozić tyłem jak najdłużej. Wydawało mi się to na początku mega niewygodne dla dziecka, ale podobno im to nie przeszkadza, wiec ten następny tez będziemy kupować tyłem. Ale na początku chyba musimy zmienić samochód
MamusiaDzidziulka
Polecam poczytać 8gwiazdek tam są specjaliści od fotelików. Najlepiej, najbezpieczniej przewozić dziecko tyłem przynajmniej do 4rż a nawet do 6. Jak się uda. Foteliki 15-36 zapinane są razem z dzieckiem pasem samochodowym a taki maluch może łatwo się z nich uwolnić dlatego te do 25 są lepsze bo mają własne pasy. A łatwiej dogadać się z 25kg sześciolatkiem niż z 18kg 4latkiem.
Rozumiem poczytam, muszę się wgłębić w temat.
Niestety nie wszystkie dzieci chcą jeździć tyłem.
N
Natuś_ka
Gość
Mój synek byl właśnie z tych co nie chcą... Ryk po 5 minutach jazdy, więc jak miał rok to zaczol jeździć przodem w foteliku 0-18kg. Odrazu było inaczej, zasypial w drodze bez problemu, śmiał sie, jakby inne dziecko. Nie wiem czym to było spowodowane. Jak skończył 3,5 roku zmienilismy na 9-25 który mial swoje pasy jak poprzedni fotelik a od niedawna jeździ w pasach z auta bo sporo poszedł w gore i pasy z fotelika juz nie znajdowały sie na odpowiedniej wysokości ramion.Rozumiem poczytam, muszę się wgłębić w temat.
Fotelik to spory wydatek i wydawało by sie ze kupienie jednego 9-36 jest najlepsza opcja ale z tego co ja sie dowiadywalam to najbezpieczniej jest mieć fotelik najbardziej zbliżony do wagi dziecka.
Heda
Dziecko nie zna innej opcje od początku jeździ tyłem [emoji6] Ale są i takie u których uaktywnia się choroba lokomocyjna...Rozumiem poczytam, muszę się wgłębić w temat.
Tak czy siak warto poznać wszystkie opcje przed dokonaniem wyboru.
Moje panny jeżdżą tyłem i też przez pierwsze miesiące był straszny płacz i w łupinach i potem w następnych fotelikach. Po prostu nie lubiły jazdy. Zmieniło się to dopiero ze 4m temu teraz nie ma problemu albo grzecznie siedzą albo i zasypiają.
reklama
Dziecko nie zna innej opcje od początku jeździ tyłem [emoji6] Ale są i takie u których uaktywnia się choroba lokomocyjna...
Tak czy siak warto poznać wszystkie opcje przed dokonaniem wyboru.
Moje panny jeżdżą tyłem i też przez pierwsze miesiące był straszny płacz i w łupinach i potem w następnych fotelikach. Po prostu nie lubiły jazdy. Zmieniło się to dopiero ze 4m temu teraz nie ma problemu albo grzecznie siedzą albo i zasypiają.
W Norwegii jest obowiązek wozić dzieci tyłem do 4 rz, w UE tez planują to wprowadzić, nie sadze, że wtedy ktoś się będzie tych dzieci pytał czy im to pasuje [emoji6] ja jestem za, wystarczy sobie na youtubie zobaczyć symulacje wypadków samochodowych...