reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Katiuszka dzięki, ja tu nawet nie szukałam bo i tak paczkę z PL będę wysłać plus mam sprawdzonych srzedawców gdzie kupuję kilka rzeczy i oszczędzam na przesyłce.
Jednak ważna rzecz z tymi rożkami, te z pierwszego linka mają śliczne aplikacje ale są małe (71cmx71cm), na allegro dużo jest takich 75cmx75cm ale też nie trudno kupić taki 80cmx80cm a mnie np na takim rozmiar zależało bo po prostu dłużej można używać.
Co do pieluch faktycznie cudne te wzorki, ja z kolorowych mam flanelowe, fajne bo grubsze niż te z tetry, dla Szczecia kupiłam tylko 2 a teraz dokupiłam 6kolejnych bo sporo używałam

reklama
katiuszka dzieki za linki na ebay mi sie na pewno przydadza:)

dziewczyny a te beciki to tylko wkladac malucha do spania czy normalnie jak sie go nosi i uspokaja to tez? wydaje mi sie ze one sa strasznie cieple i maluch musi byc bardzo zgrzany w nich. ja bym chciala cos takiego na zawiniecie ale cienszego. Musze poszperac w tym polskim sklepie co katiuszka dala linka.

Szczebiotka o widzisz! nawet nie zwróciłam uwagi na wymiary:baffled: myślałam, że wszystkie są takie same. Aż sobie sprawdzę jaki jest ten mój z Polski. Najwyżej drugi zakupię większy. Chociaż wydaje mi się, że ten pierwszy będzie mi służył do noszenia malucha -to głownie, no i wiadomo, że do zawijania. A drugi to już tylko do przykrycia, nooo mam nadzieję, że już do tego czasu nauczę się nosić młodego bez niczego:sorry2: Ale faktycznie, jak są większe, to dłużej posłużą:tak:
Noelka jak chcesz cieńszy, to przejdź się do TK Maxu, tam mają takie niby kocyki, którymi zawijasz dziecko i tworzy to tak jakby kokon. Nie jest tak sztywne jak w rożku, ale owinięte dalej jest ściśle. No i cieńsze i to dużo. Cena około 10 funtów.
Oki, uciekam do pracy...jeszcze 2 dni i koniec!!!!
Miłego dnia!!!!

Dziewczyny a jak z wkładkami laktacyjnymi? Ile tego ustrojstwa się zużywa? Co ile się je wymienia? I czy są różne rodzaje?

Co do rożków to my mamy dwa po Jasiu i praktycznie wogle ich nie używaliśmy:) malutki wolał być owinięty kocykiem:) zobaczymy jakie upodobania będzie miał młodszy brat:)
Lilikasia co do wkładek laktacyjnych to ja na początku używałam takich jednorazowych i szybko z nich zrezygnowałam, bo zaraz przesiąkały, często trzeba było je zmieniać i sporo kasy na nie szło. Kupiłam sobie takie wielorazowe z aventu, dużo lepiej się sprawdziły w opakowaniu chyba były trzy zestawy więc prałam sobie na bieżąco. Teraz sobie kupię taki nowy zestaw:)

Dzień dobry Panie :-)
Mało się udzielam bo brak mi czasu i weny ale staram się być z Wami na bieżąco.
Najwięcej czasu w tym tyg. zabrało mi wybieranie ubranek dla dzidzi ;-) jak rano zasiadałam przed kompem to oczu pląsów dostawałam ale w końcu coś tam zamówiłam.
Mam już 2 pary śpioszków + kaftanik r.62 , 2 pary śpioszków + body r.56, pajacyk cieńszy i grubszy r.62 no i body 2 pary r.62.
Podpowiedzcie mi co jeszcze zakupić ;-) Może jeszcze coś powinnam zakupić o czym w ogóle nie mam pojęcia.
Myślę nad pajacami tylko jakie i jaki rozmiar? i czy jeszcze jakieś kaftaniki lub body mniejsze ?
Kochane mamuśki pomóżcie:-)

Noelka jeszcze znalazłam na ebay-u takie kocyki cienkie do zawiajania babaska
Swaddle Baby Swaddling Blanket Infant Wrap Cotton, Micro Fleece, Small, Large | eBay

Barbia a masz ze dwie cienkie czapeczki? skarpetki? rękawiczki niedrapki? Sama nie wiem czy mam dobre rozmiary i czy wystarczająco. A co najśmieszniejsze, jak to kompletowałam jeszcze przed zajściem w ciążę i teraz najzwyczajniej nie pamiętam co tam mam, bo wszystko schowane w pudłach :baffled: po świętach wezmę się za segregację, pranie, to sie okaże co mi jeszcze brakuje:tak:

Kania AVENT WIELORAZOWE WKŁADKI LAKTACYJNE 6SZT 155/06 (2810214193) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dokładnie takie kupowałam 2 lata temu, tylko wtedy były tańsze troszkę bo razem z przesyłką zapłaciłam coś ok 30zł z tego co pamiętam, ale dużo lepiej się sprawdziły niż jednorazówki:)
Barbia ja jak kupowałam rzeczy dla starszego synka to zawsze miałam tak po 7 rzeczy każdego rodzaju:)mam kilka kafatników po Jasiu ale wogle ich nie używałam:) od początku jakoś wolałam bodziaki zakładane przez głowę, szybciej mi szło ich ubieranie niż takich zapinanych kopertowo, niedrapków też wogle nie używaliśmy:) teraz do szpitala sobie przygotuje kilka pajaców:) bo malucha łatwiej tak rozebrać jak przychodzi lekarz go zbadać. Na początek po starszym bracie mam dla maluszka, troszkę śpiochów, bodziaki z długim i krótkim rękawem, pajacyki:) oprócz tego mam jeszcze kilka par dresowych spodenek i bluzeczek z długim rękawem.

reklama
Dzięki laski za wiedzę o rożkach...:-)

Barbia, nie kupuj za dużo na początek, bo sobie sama sprawdzisz co Ci wygodniejsze. Jedne mówią, że śpiochy i pajacyki, ale u mnie większość radzi body z długim krótkim rękawem, a na to półśpiochy/spodenki. Mało kaftaników, bo ciężko się je montuje na dzieciaku i są ponoć upierdliwe. Ale sama sobie zobaczysz, bo każda lubi co innego.:happy2:

Ja kupiłam chyba jednak trochę za dużo, ale kit, najwyżej komuś później dam.;-) Nagadały mi koleżanki, że lepiej więcej, bo zarzyga, bo zasra i takie tam i nakupiłam jak głupi mydła. Na szczęście moja znajoma jest producentem i za grosze kupowałam, bo jakieś body i pajace po 8zł, komplety śpiochy z kaftanikiem, czapeczką, łapkami i bluzeczką za 10-12zł. To przynajmniej nie przepłaciłam chyba.:-)

Mnie dziś mały nie dał spać, łobuz jeden. :-pOd 4.00 do 5.30 bił mnie po żebrach i w brzuch.:shocked2:

Do góry