reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Herbata wielu rzeczy nie było, żyjemy i mamy się dobrze:-DJednak to nie znaczy, ze mamy robić wszystko dokładnie tak jak było 20 lat temu...a jeżeli chodzi o alergie to przede wszystkim dzisiejsze środowisko i mnostwo sztucznego jedzenia ma na to wplyw:-(

Ja tam jest gadzeciara i uwielbiam wszelkie ulatwiacze życia :-D Oczywiście z doza rozsądku...

Katiuszka tak to wiaderko:-)

reklama
Herbata u nas tez to byla jedna rzecz z rytualu, po kapieli mleczko i spanko. Laurze zostalo do tej pory:-D:tak:
Tere fere rozek jak najbardziej:tak: jak owiniesz dzieciatko to bedzie sie czulo bezpiecznie:tak:

Szczebiotka uśmiałam się z tej butli chowanej pod bluzką :-D:-D:-D ale najważniejsze że podziałało :-)
Oliwia była na piersi 6 miesięcy, w międzyczasie podawane miała mleko moje z butli, jak musiałam wyjść np. do stomatologa, gdy miałam znieczulenie to wtedy to odciągnięte mleko się przydawało.
Co do rożków, u Nas jak najbardziej się sprawdziły, były dwa na zmianę w razie "awarii".
Jeśli chodzi o kąpiel, to zdecydowanie łatwiej jest umyć dziecko od razu w wanience niż się tak bawić z wacikami (jak nas uczyli na szkole rodzenia). Dziś praktycznie kąpiemy codziennie, Oliwia uwielbia się myć, zresztą od początku tak było. Nie lubiła się ubierać, zwłaszcza po kąpieli, kiedy była już głodna i zmęczona...

tere fere rozek to dobra sprawa, malec nie umie kontrolowac swoich rak i nog wiec jak go otulisz rozkiem to poczuje sie bezpiecznie, jak w macicy. nie kazde dziecko musi to lubic, ale ja bym radzila Ci kupic chociaz jeden. ja mam 3, mala uzywala wszystkich, bardzo lubiala w nich spac zamiast pod kolderka.

ala to fakt, ja tez mysle ze sterylizator czy podgrzewacz to dobra sprawa, ale mialam na mysli akurat specyfiki do kapieli czy kremy do ciala.

Szczebiotka no mleka z butelki Wiki poza tymi 5 dniami jak nie mogłam karmić nie piła... Ale ja karmiłąm ją do roku, w między czasie przeszła na kubek ale niekapek, a mleka jako takiego już nie pije - jada inne 3 posiłki mleczne, i zarówno ja jak i lekarze uważają, że to wystarczy... Ale to też dlatego, że ona nie potrafi tak wziąć kubeczka i wypić całego tylko sobie z niego popija... Więc zamiast tego dostaje jogurt, kaszki, ser żółty czy inne mleczne rzeczy...
tere fere ja mam jeden rożek i najwyżej jak będzie taka potrzeba to dokupię drugi. Ja np wolałam karmić czy nosić małą bez niczego - jakoś lepiej ją wtedy czułam... Za to do spania zdecydowanie dobrze jest maluszka ładnie owinąć... Wiki urodziłą się w wakacje więc rożek wydawał mi się za gruby i owijałam ją w cienki kocyk a teraz czemu nie... Tylko kurcze mam czerwony w białe serduszka - taki mało chłopięcy;) Ale na razie nie chcę kupować innego bo jak znowu się nie przyda... Może jednak takie mniej sztywne kocyki znowu wydadzą mi się lepsze... Ale to nie jest duży wydatek więc jede chyba można zakupić i zobaczyć czy się sprawczi.

Hej widze,że wyprawkowo "pełna gębusią".:-p
Aż trudno uwierzyć ale jeszcze nic nowego nie kupiłam na moją drugą córcię w drodze.:dry:hmm Ciekawe.To nawet nie jest kwestja oszczędności tylko chyba psychika mi sie zablokowała po tylu poronieniach i teraz ciężko mi coś kupić.Ale myślę,że ciąża jest juz na tyle wysoka że moge chyba zacząć szaleć.Nowy rożek,oj tak.Super sprawa.Moja Gaba urodziła sie w grudniu i w rożku uwielbiała spać aż do 5,6 miesiąca.Na początku kupiłam taki rożek z usztywnieniem pod plecki dziecka,bo bałam się ją nosić zaraz po porodzie.Dziecko wtedy takie wiotkie...a z tym usztywnieniem przyjnajmniej miałam spokój że nie przesune dziecka.

Udanych zakupów dziewczyny

Monisia rozumiem Cię, że możesz się bać...ale musisz myśleć pozytywnie:tak: Już niedługo Ci zostało, spokojnie możesz zacząć powolutku zakupy:tak:

Noelka w Polsce, na allegro, tutaj nie mają typowych rożków są jakieś dziewne otulacze (wygląda to jak kokon) ale jakoś mnie nie przekonały plus cena też zniechęca

reklama
Noelka w Polsce, na allegro, tutaj nie mają typowych rożków są jakieś dziewne otulacze (wygląda to jak kokon) ale jakoś mnie nie przekonały plus cena też zniechęca
szczebiotka mają tutaj polskie rożki, tzn. inaczej...w angielskich sklepach rzeczywiście nie ma, ale na ebayu są polscy sprzedwacy jak i na londynek.net i u nich są. Ceny od 8f do 15. Ja swój pierwszy kupiłam w Pl na allegro, ale widzę, ze ceny podobne, więc drugi zamówię tutaj. Jak znajdę,to zaraz wkleję linka. Ja u nich (na ebayu) kupiłam już kilka sztuk slicznych kolorowych pieluszek, w różne misie, słoneczka i takie tam malowidła. W angielskich sklepach nie znalazłam takich kolorowych, zabawnych pieluch. Nie ma to jak polskie rzeczy!!! ok, szukam linka...

chyba znalazłam http://www.ebay.co.uk/itm/NEWBORN-B...by_NurseryBedding_RL&var=&hash=item231d060bb3

http://www.ebay.co.uk/itm/WARM-THER...by_NurseryBedding_RL&var=&hash=item19d65628f0

http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-NEWB...by_NurseryBedding_RL&var=&hash=item41681208a9

A te są polskiego sklepu internetowego w Londynie:
http://bobasshop.co.uk/product_info.php?products_id=4282

Link do polskich pieluszek z nadrukami http://www.ebay.co.uk/itm/Muslin-Sq...ding_Bibs_Muslins_LE&var=&hash=item3f173f4c6f

Ostatnia edycja:
Do góry