reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Katiuszka gratulację:)) MAsz przystojnego synka!!! Dziewczyny a nie da się przenieść wątku z naszymi maluszkami jako wyróżniony na górę??? Tak będzie bardziej przejrzyście:-)

Wczoraj na izbie przyjęć widziałam reklamę super kapciochów w biedronce w sam raz do szpitala:))Szlafroki też są idealnie dla nas stworzyl ipromocję:-)

Też właśnie o tym myślałąm ale nie mam pojęcia jak.... Może tylko moderator to może i potrafi? :)

Witajcie!
Mam pewien problem odnośnie ubranka tzn. body :-( Mam uszykowane już wszystkie ciuszki do szpitala ale tak się zastanawiałam że pod pajacyki to najlepiej mieć body z krótkim rękawkiem ( a ja mam z dł. rękawem) na połowę marca mimo wszystko. Jak uważacie? Potem w domu pajacyk i tez bym wolała kr. rękaw body.Tylko teraz jest problem bo na necie nigdzie nie mogę znaleźć krótkiego rękawka kopertowego. Macie jakiegoś sprzedawce albo jakiś sklep godny polecenia :-)
Jeszcze pytanie odnośnie podgrzewaczy kupowałyście ze sterylizatorem czy bez? Polecicie jakieś?
:-) No i moje chyba ostatnie pytanie jaki macie zakupiony stanik do karmienia?
Pozdrawiam serdecznie

Ja też wyprałam wszystko w płynie Lovela, łącznie z pościelowym, moimi koszulami, piżamami, ręczniczkiem, kocykiem itp. Są po nim całkiem mięciuśkie.:-)

Ja mam staniki z alles mama. Mam tylko wrażenie, że są jakby większe rozmiary.:sorry2: Ale w sumie to chyba specjalnie, bo i tak po porodzie rosną cycafonki.:shocked2: A staniki są wygodne i fajnie się rozpinają, do tego jakby przyszło karmić przy kimś to są całkiem sexiiiiii:zawstydzona/y:;-)

czyli jeszcze sól morska muszę kupić :)

ją też w loveli pralam, tylko w płynie a do tego płyn do plukania

barbia wpisz na allegro body kopertowe, ją dzisiaj tak znalazłam z krótkim rekawem właśnie.
co do stanikow to ja mam z h&m, mothercare i jeden taki lepszy ale nie pamiętam firmy. wszystkie faktycznie jakieś większe się wydają

Ja staniki też mam z alles mama:) Muszą być trochę większe ponieważ na początku biust jest ogromny:szok:

Co do noska ja mam sól fizjologiczną i fridę w razie większy awarii:-)

Basiatoja, Fridy i innych wynalazkow (bardzo przydatnych przy infekcjch) lepiej nie naduzywac, bo zawsze troche ta sluzowke meczysz. Jak dziec charczy w nocy, mozna probowac Frida lub mala gruszeczka. Kozuchy wyciagalam patyczkiem kosmetycznym, jak jakas dojrzalam w nosku.

Barbia, body z krotkim rekawem generalnie latwiej ubrac niz te z dlugim, wiec rzadko sa kopertowe. Kopertowe body to super wynalazek dla oseska:tak: Z drugiej strony trudniej wcisnac pajaca z dlugim rekawem na bodziaka z dlugim - wez to pod uwage.

Co do wody morskiej - polecam psikniecie sobie do nosa woda, ktora zakupilyscie dla malenstwa. Na poczatku uzywalam Sterimaru, dziecko kwililo przy aplikacji. Jak sobie psiknelam... Az mi sie w zatokach zakrecilo. Kto wymyslil taki silny spray dla noworodka????? Przeciez takiemu malenstwu takie cisnienie chyba do mozgu dociera - okropnosc po prostu.:szok: Probowalam roznych i najdelikatniejszy byl Disne Mar. Do dzis go uzywamy i synek nie protestuje.

Biasiatoja ja firdę użwałam już jak Jasio miał taki normalny katatar:) pierwszy raz chyba jak miał dopiero 7 miesięcy, a tak to podobnie jak Kociatka kożuchy wyciągałam patyczkiem.
Kociatka z tą wodą morską zgadzam się z Tobą w 100%, my też używamy Disne Mar. Raz dałam się namówić Pani w aptece na wodę Sterimaru i to była totalna porażka, sama ją zużyłam bo dla dziecka się nie nadawała.

A z bodziakami to wydaję mi się że to indywidualna sprawa mi np dużo łatwiej zakładało się bodziaki przez głowe niż kopertowe:). Zobaczymy jak będzie teraz, niby parę sztuk kopertowych posiadam i z długim i z krótkim rękawem, tak na wszelki wypadek.

reklama
no właśnie... a sama używam MariMer czy jakoś tak i średnio go lubię bo zawsze ścieka mi po całej twarzy. Czy maluchy nie za bardzo protestują przy aplikowaniu im sprayu do nosa?

A fridę używa się na sucho czy po wcześniejszym użyciu roztworu z soli morskiej?

A i jeszcze jedno - dla mam, które używały inhalatorów? Jakąś specjalną sól fizjologiczną kupowałyście do tego urządzenia?

Do góry