reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Mniej boli, dziecko jak od początku byś przyzwyczaiła to by się przekonało pewnie. Ja zakupiłam 2 pary dopiero jak mi poraniło sutki, ale Oliwia nie chciała przez to ssać więc niestety cierpieć musiałam. Zakup sobie lanolinę na poranione sutki. Podobno dużo lepsza niż te wszystkie maści, które trzeba myć przed każdym karmieniem. Z Ziaji lanolina jest tania, innej firmy już kosztują około 50 zł.

Tez planuję je wypróbować. Tylko też nie wiem jaką firmę wybrać... Hmm. słyszałam, że ktoś wcześniej polecał firmy Medele(?) nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę firmy.

Ja z kolei zdecydowanie wolalam Medele. Sa ciensze, lepiej przylegaja i latwiej dziecku je "pokonac". Te z Aventu byly za twarde dla malenstwa. Mialam tez Canpol (porazka), Chicco (w miare OK, choc dosc duze) i (chyba ) Nuki. Medela najlepsza moim zdaniem.

U mnie karmienie piersia bylo mozliwe w zasadzie wylacznie dzieki nakladkom. Synek mial za krotkie wedzidelko jezyczka i nie potrafil utrzymac piersi. A ja do tego mialam plaskie brodawki. Karmilam przez nakladki kilka tygodni, synek sie nauczyl ssac (naciagnal sobie to wedzidelko) i potem szlo bez. Dzieki temu nie mialam tez w ogole poranionych sutkow.

reklama
Ja z kolei zdecydowanie wolalam Medele. Sa ciensze, lepiej przylegaja i latwiej dziecku je "pokonac". Te z Aventu byly za twarde dla malenstwa. Mialam tez Canpol (porazka), Chicco (w miare OK, choc dosc duze) i (chyba ) Nuki. Medela najlepsza moim zdaniem.

U mnie karmienie piersia bylo mozliwe w zasadzie wylacznie dzieki nakladkom. Synek mial za krotkie wedzidelko jezyczka i nie potrafil utrzymac piersi. A ja do tego mialam plaskie brodawki. Karmilam przez nakladki kilka tygodni, synek sie nauczyl ssac (naciagnal sobie to wedzidelko) i potem szlo bez. Dzieki temu nie mialam tez w ogole poranionych sutkow.

To będę szukać tej firmy Medele :) mam nadzieję że znajdę :) dzięki kociatka!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry