reklama
Kania78
...
Mniej boli, dziecko jak od początku byś przyzwyczaiła to by się przekonało pewnie. Ja zakupiłam 2 pary dopiero jak mi poraniło sutki, ale Oliwia nie chciała przez to ssać więc niestety cierpieć musiałam. Zakup sobie lanolinę na poranione sutki. Podobno dużo lepsza niż te wszystkie maści, które trzeba myć przed każdym karmieniem. Z Ziaji lanolina jest tania, innej firmy już kosztują około 50 zł.
Monisia-1980
Fanka BB :)
powiedzcie mi co wy o tym sądzicie:
Sklep Rampers.pl - Eurobaby, Bertini, Maclaren, Klupś, Canpol, Pali, Mutsy, Play
polecam własnie te osłonki-super przylegają do sutka nawet nie trzeba przytrzymywać palcem.u mnie przez pierwszy m-c były zbawieniem.przed każdym użyciem wkładałam na chwilę do wrzątku.
kociatka
Fanka BB :)
Ja z kolei zdecydowanie wolalam Medele. Sa ciensze, lepiej przylegaja i latwiej dziecku je "pokonac". Te z Aventu byly za twarde dla malenstwa. Mialam tez Canpol (porazka), Chicco (w miare OK, choc dosc duze) i (chyba ) Nuki. Medela najlepsza moim zdaniem.
U mnie karmienie piersia bylo mozliwe w zasadzie wylacznie dzieki nakladkom. Synek mial za krotkie wedzidelko jezyczka i nie potrafil utrzymac piersi. A ja do tego mialam plaskie brodawki. Karmilam przez nakladki kilka tygodni, synek sie nauczyl ssac (naciagnal sobie to wedzidelko) i potem szlo bez. Dzieki temu nie mialam tez w ogole poranionych sutkow.
U mnie karmienie piersia bylo mozliwe w zasadzie wylacznie dzieki nakladkom. Synek mial za krotkie wedzidelko jezyczka i nie potrafil utrzymac piersi. A ja do tego mialam plaskie brodawki. Karmilam przez nakladki kilka tygodni, synek sie nauczyl ssac (naciagnal sobie to wedzidelko) i potem szlo bez. Dzieki temu nie mialam tez w ogole poranionych sutkow.
reklama
Ja z kolei zdecydowanie wolalam Medele. Sa ciensze, lepiej przylegaja i latwiej dziecku je "pokonac". Te z Aventu byly za twarde dla malenstwa. Mialam tez Canpol (porazka), Chicco (w miare OK, choc dosc duze) i (chyba ) Nuki. Medela najlepsza moim zdaniem.
To będę szukać tej firmy Medele mam nadzieję że znajdę dzięki kociatka!