Wg mnie pozycja w foteliku nierozkładanym jest niezdrowa dla niemowlaka na dłuższy czas i koniec, nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. A mamaginekolog to sorry, żaden autorytet w tej kwestii widocznie, też może popełniać błędy jak każdy człowiek. Widzę że Sara znalazła, że ten od niej akurat się rozkłada fotelik - więc to nie jest porównanie.
Co do tej pozycji to wypowiadają się bardziej fizjoterapeuci, proszę:
Link do: Rehabilitacja niemowląt - Elżbieta Szeliga
Poza tym myślę, że nie rozumiesz pojęcia: fotelik NIEROZKŁADANY na płasko, który oznacza, że się nie rozkłada na płasko i ja prościej nie potrafię tego wytłumaczyć
Tak jak w tym artykule, często dzieci malutkie siedzą w tych fotelikach pół dnia, u nas w Polsce przynajmniej, albo rodzice przekładają je właśnie do tego leżaczka bujaczka w formie pół siedzącej, więc ile tych godzin jest dziennie??
Fotelik rozkładany firmy BeSafe (pozycja nie do jazdy autem!!!)
https://foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/funkcja-lezenia-w-foteliku-0-13kg-nigdy-w-samochodzie/
Wiec tak: tu leży:
Zobacz załącznik 890154
A tu nie:
Zobacz załącznik 890155
I w tym drugim choćby zamontowała na super wypasionym stelażu, nie położysz dziecka, bo nie ma takiej funkcji po prostu.
Podejrzewam, ze u was większość ma tę funkcję leżenia - spania, u nas większość ICH NIE ma, te co mają są baaaaardzo drogie, a na parę m-cy to mi się nie opłaca, bo mam gondolę od leżenia dla bobasa. I tyle w temacie