reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Goraleczka pierwsze jest przepiękne :)

Dita mój też większość dostanie w spadku po braciach, mam nadzieje że mi wybaczy ;)

Szara ja mnóstwo rzeczy chłopca kupuje że sklepu, ale ciuchbudy uwielbiam ❤️ nie mam za wiele czasu na nie, ale jak tylko przydarza mi się okazja, korzystam. Mój maz tez krecil nosem ale jak zobaczył jakie Perełki do domu przynosze, przestał się odzywac ;)

Moje dzieci chodziły w pajacykach a pod spodem mieli body na krótki rękaw

reklama
Mam ten fotel strandmon i jest mega wygodny, ale nie w ciąży, w nim sie dosc gleboko siedzi i dupsko mi ciezko podnieść ;)

Mialam przy drugim ta podkładkę do wanienki, przestałam używać strasznie się denerwowal. Jedna ręka podtrzymywała, druga mylam ;)

BalonsBalons ja do wanienki mam taki stelaz, placilam za niego 30-40 zl zwykły, biały. Mozna go skladac, a naprawdę ulatwia życie, bo potem chlopcy i ta na blacie w łazience ładowania do osuszania ;)

Ja oczywiście nie mam nic, wszystko w spadku po starszakach ale, myślimy o pokoju dla stsrszakow i lozku pietrowym, ale mam mieszane uczucia. Macie jakieś doświadczenia??

Po malu sie prasuje :D
A co to za organizery?:)

Powoli zaczynam układać w szafkach. Mam komodę z przewijakiem i szafę.
Macie jakiś klucz na układanie ubranek?

Chciałam dzielić na 56 i 62 ale te ubranka są prawie takie same.
Swoją droga pajace z next które kupiłam niby na 56 są na dzieci powyżej 4,5 kg :o mój mały będzie pływał...
kolejne spostrzeżenie: na 62 mam o wiele ładniejsze ubranka, bo w te najmniejsze nie chciałam inwestować. Czyli na zimę będę miała elegancika :D

@anet88 ja w październiku zamawiam w gemini większa pakę [emoji6]

@ Piorunem przy żadnym dziecku nie używałam stojaka/leżaka do wanienki.
Kąpałam metodą "na ręce".

Wanienkę wstawiałam do naszej wanny, a jak mieszkaliśmy na kawalerce, gdzie był brodzik to na ławie stawiałam wanienkę i kąpałam.

@Igorowelove po raz pierwszy mam komodę. Wcześniej miałam normalną szafkę i układałam ciuszki jak nasze.
Do szafy są fajne organizery
Tu masz przykładowo fotkę z ikei.
Ale na allegro pełno tego.

@ Kacprysiowo ja miałam łóżko piętrowe dla starszych dzieci na kawalerce. Facet przyjechał i nam złożył w domu.
U nas się sprawdziło tym bardziej, że mieliśmy mały metraż.
Czasem z młodszą córką spałam na dole, bo to było łóżko na 180 długości.

Swoją droga pajace z next które kupiłam niby na 56 są na dzieci powyżej 4,5 kg :o mój mały będzie pływał...
kolejne spostrzeżenie: na 62 mam o wiele ładniejsze ubranka, bo w te najmniejsze nie chciałam inwestować. Czyli na zimę będę miała elegancika :D
To takie przegrodki, ktore mozna docinac i przekladac jak się chce :) ja w tej szufladzie mam body z krotkim i długim na 56 i 62 i faktycznie masz rację, ze niektóre są takie same.

Załączniki

• IMG_20180920_081634.jpg
    IMG_20180920_081634.jpg
    540 KB · Wyświetleń: 95

Ja przykładałam do siebie ubranka i najmniejsze na początek później reszta... w ogóle nie patrzyłam na rozmiary ;p

Next to angielska rozmiarówka, pisałam, że większe ciuszki mają[emoji28] większe dzieci Angielki rodzą[emoji5] ja swoje ciuchy wstępnie segregowalam, bo jeszcze nie prałam i prasowałam, ale układam np.body z długim w jednej przegródce, body z długim w drugiej - taki sam rozmiar, pózniej to samo półspiochy i śpioszki, i bluzki [emoji16]i jak je składałam to tam widziałam różnice na gole oko rozmiarowo, i te malutkie dawałam jako 56, nawet jeśli na metce było 62, i odwrotnie - te duże 56 jako 62. Ale tak na szybko, bo jak piszę- przy prasowaniu będę dokładniej to robić, a jak sie synek urodzi to już będę pamietać po noszeniu, które były większe, a które mniejsze [emoji106]
Aha, ten 56 to niby jest tak do m-ca. Ale dzieci rodzą sie rożnej wielkości i rożnie przybierają, mój urodził sie przeciętny (jak na 37tydzien) ale szybko wyrósł z 56, bo był długi i szybko masował.. a 62 jest niby do 3m-cy, mój przeszedł chyba w okolicy dwóch miesięcy na 62 angielskie i zaraz 68, także na święta mogę mieć przełom w ciuszkach 62/68. Się zobaczy. Szczerze to 62 nie mam jakich pięknych rzeczy [emoji85] bardziej same wygodne pajacyki i bodziaki[emoji28] dopiero 68 coś bajeranckiego zaczęłam kupować.. ale jeszcze moze dokupie jakiś świąteczny pajacyk albo bodziak czy bluzeczkę i spodenki... z angielskiego next moze być 62[emoji106][emoji5]

Organizery mam takie :
IMG_1664.JPG

To pod łóżeczko na kosmetyki czy gaziki czy chusteczki, dużo przegródek jest, i takie tez jeszcze włożę niektóre -
IMG_1665.JPG

A do szafy mam coś w tym stylu -
IMG_1666.JPG

Takie lepszej jakości, ładnie wyglądają jak sie szafę otwiera [emoji5]

Az wlazlam w zdjecia mlodego. Na tym ponizej mial miesiac i bylismy u moich rodzicow. Kapalam go w brodziku. W wanience dokladnie tak samo lezal od poczatku, tyle ze taki miesiaczny to juz cwaniak i wode chcia pic ;)
Zobacz załącznik 899755

Ale słodki bobasek [emoji6][emoji7]

Załączniki

• IMG_1664.JPG
    IMG_1664.JPG
    11,2 KB · Wyświetleń: 379
  • IMG_1665.JPG
    IMG_1665.JPG
    44,7 KB · Wyświetleń: 375
  • IMG_1666.JPG
    IMG_1666.JPG
    22,3 KB · Wyświetleń: 368