reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Zobacz załącznik 899518 A ja mam jeszcze takie pytanko - czy używałyście jakiś leżaczków do wanienek? A jak tak to jakiś sprawdzony?

Ja na razie zakupiłam wanienkę beaba, o taką jak na zdjęciu, ale nie kupiłam leżaczka. I tak zastanawiam się czy mi się to przyda - podejrzewam, źe w większości jednak będę Małą od początku kąpać sama... nie wiem czy to ułatwia coś, czy utrudnia ;p Moźe coś doradzicie ;)

Ja pierworodnego kapalam sama, nie trzymalam go, nie mialam zadnej gabki, ani lezaczka. Tetra pod plecki, zeby bylo przyjemniej i kladlam od pierwszych dni. Uwielbial to i dolewanie cieplej wody. Do dzis kocha kapac sie w goracej wodzie i wylazi z dupskiem czerwonym. Ratuje nas to jak sie zaczyna przeziebienie, sam wola o goraca kapiel z dodatkiem amolu, a rano nowka funkiel zdrowe dziecko.

reklama
Ja pierworodnego kapalam sama, nie trzymalam go, nie mialam zadnej gabki, ani lezaczka. Tetra pod plecki, zeby bylo przyjemniej i kladlam od pierwszych dni. Uwielbial to i dolewanie cieplej wody. Do dzis kocha kapac sie w goracej wodzie i wylazi z dupskiem czerwonym. Ratuje nas to jak sie zaczyna przeziebienie, sam wola o goraca kapiel z dodatkiem amolu, a rano nowka funkiel zdrowe dziecko.

Ale jak nie trzymalas??[emoji33] kładłaś go całego do wanienki na tetrze bez uchwytu żadnego? To chyba wody miałaś tyle co kot napłakał?
Ja łapałam synka pod paszkę, z tylu, a drugą myłam. I tez kładłam na pieluszce , żeby sie nie ślizgał. Tez to bardzo lubił, bo teraz to już prysznic, od czasu do czasu wanna, choć raczej w letniej wodzie [emoji16] u mnie zimny chów wszędzie jak wdać [emoji23]

Zobacz załącznik 899518 A ja mam jeszcze takie pytanko - czy używałyście jakiś leżaczków do wanienek? A jak tak to jakiś sprawdzony?

Ja na razie zakupiłam wanienkę beaba, o taką jak na zdjęciu, ale nie kupiłam leżaczka. I tak zastanawiam się czy mi się to przyda - podejrzewam, źe w większości jednak będę Małą od początku kąpać sama... nie wiem czy to ułatwia coś, czy utrudnia ;p Moźe coś doradzicie ;)

Zwykła wanienka i dobry uchwyt. I heja jedziesz z koksem [emoji5][emoji16][emoji38]

Ale jak nie trzymalas??[emoji33] kładłaś go całego do wanienki na tetrze bez uchwytu żadnego? To chyba wody miałaś tyle co kot napłakał?
Ja łapałam synka pod paszkę, z tylu, a drugą myłam. I tez kładłam na pieluszce , żeby sie nie ślizgał. Tez to bardzo lubił, bo teraz to już prysznic, od czasu do czasu wanna, choć raczej w letniej wodzie [emoji16] u mnie zimny chów wszędzie jak wdać [emoji23]

Tak wlasnie tak, nie podtrzymywalam nic a nic, a wody bylo tyle ze jak lezal to mial uszy w wodzie. Przeca sie nie przekreci taki bobek ;) kikuta tez moczylam, a pozniej dokladnie osuszalam, odpadl po 4 dniach.

Mam głupie pytanie [emoji23] czy wszystkie macie dla dzieci komody? Bo ja mam szafę i nie mam pojęcia jaki obrać sposób na układanie tych ubranek [emoji85]
U mnie to akurat przypadek, ze dziec ma komode :D mielismy wolna, prawie pusta w salonie, wiec została zagospodarowana dla dzidziusia tymczasowo. Wiosną będziemy chcieli zmienic meble u dzieci i wtedy tam bede trzymac wszystko,bo poki co to na dwojke dzieci miejsca tam nie ma. Przy corce mialam taka szafe z polkami i jedyne co mnie draznilo to to, ze miescily sie dwa rzedy ubran i zeby cos siegnac z tylniej czesci półki to trzeba bylo wyjac te rzeczy z przodu. Nie raz mi cos wypadło i trzeba było na nowo układać. Teraz bym chyba pomyslala o jakims organizerze, koszyczku i ulozyla jak w mojej szufladzie, zeby mozna bylo z półki wysunac i wziąć to co nam potrzeba.
Jeśli się nie zmieszcze w szufladach i przyszlo by mi cos w polkach ukladac to tez wlasnie tak zrobie, bo szafki w komodzie glebokie i ciezko siegac z tylu. Ale licze, ze mi stykna szuflady na ubranka mimo, ze nie sa za duze, bo to komoda z 2 szafkami i w srodku szuflady, a nie sama szufladowa :)

Mam głupie pytanie [emoji23] czy wszystkie macie dla dzieci komody? Bo ja mam szafę i nie mam pojęcia jaki obrać sposób na układanie tych ubranek [emoji85]
Też mam szafeczki bez szuflad i bez problemu poukładam na poleczkach. Ogólnie ja w szufladach w domu to mam tylko majtki i skarpety, wrzucone bez ładu i składu :)

Mam szafę [emoji23] Taką nieduża, polowe szafy jakby... przecinek na to mowię [emoji28] i zapakowałam ciuszki w organizery, żeby było wciągnąć łatwiej, bo do tylnych ciężko byłoby sie dopchać i pewnie non stop bałagan bym miała [emoji85] a tak mam np.na jednej półce dwa organizery, w jednym body z długim, w drugim z krótkim - ten sam rozmiar. Wyciągam i mam [emoji106]

Tak wlasnie tak, nie podtrzymywalam nic a nic, a wody bylo tyle ze jak lezal to mial uszy w wodzie. Przeca sie nie przekreci taki bobek ;) kikuta tez moczylam, a pozniej dokladnie osuszalam, odpadl po 4 dniach.

Aha... [emoji5] ja miałam dużo wody... a wanienka taka plastikowa, mało przyjemna mi sie wydawała na leżenie całym ciałkiem. I był zamoczony calutki, oprócz właśnie główki.. to znaczy wiadomo, kark i szyja gdzie trzymałam to trochę wystawały [emoji106]
I polewałam go wodą jak kurczaczka[emoji106][emoji23]

Mam szafę [emoji23] Taką nieduża, polowe szafy jakby... przecinek na to mowię [emoji28] i zapakowałam ciuszki w organizery, żeby było wciągnąć łatwiej, bo do tylnych ciężko byłoby sie dopchać i pewnie non stop bałagan bym miała [emoji85] a tak mam np.na jednej półce dwa organizery, w jednym body z długim, w drugim z krótkim - ten sam rozmiar. Wyciągam i mam [emoji106]

Aha... [emoji5] ja miałam dużo wody... a wanienka taka plastikowa, mało przyjemna mi sie wydawała na leżenie całym ciałkiem. I był zamoczony calutki, oprócz właśnie główki.. to znaczy wiadomo, kark i szyja gdzie trzymałam to trochę wystawały [emoji106]
I polewałam go wodą jak kurczaczka[emoji106][emoji23]

Az wlazlam w zdjecia mlodego. Na tym ponizej mial miesiac i bylismy u moich rodzicow. Kapalam go w brodziku. W wanience dokladnie tak samo lezal od poczatku, tyle ze taki miesiaczny to juz cwaniak i wode chcia pic ;)
8028A221-6971-4D95-8741-D948833360A2.jpeg

Załączniki

• 8028A221-6971-4D95-8741-D948833360A2.jpeg
    8028A221-6971-4D95-8741-D948833360A2.jpeg
    234,7 KB · Wyświetleń: 384
reklama
Do góry