reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

Zobacz załącznik 899518 A ja mam jeszcze takie pytanko - czy używałyście jakiś leżaczków do wanienek? A jak tak to jakiś sprawdzony?

Ja na razie zakupiłam wanienkę beaba, o taką jak na zdjęciu, ale nie kupiłam leżaczka. I tak zastanawiam się czy mi się to przyda - podejrzewam, źe w większości jednak będę Małą od początku kąpać sama... nie wiem czy to ułatwia coś, czy utrudnia ;p Moźe coś doradzicie ;)

Ja pierworodnego kapalam sama, nie trzymalam go, nie mialam zadnej gabki, ani lezaczka. Tetra pod plecki, zeby bylo przyjemniej i kladlam od pierwszych dni. Uwielbial to i dolewanie cieplej wody. Do dzis kocha kapac sie w goracej wodzie i wylazi z dupskiem czerwonym. Ratuje nas to jak sie zaczyna przeziebienie, sam wola o goraca kapiel z dodatkiem amolu, a rano nowka funkiel zdrowe dziecko.

reklama
Ja pierworodnego kapalam sama, nie trzymalam go, nie mialam zadnej gabki, ani lezaczka. Tetra pod plecki, zeby bylo przyjemniej i kladlam od pierwszych dni. Uwielbial to i dolewanie cieplej wody. Do dzis kocha kapac sie w goracej wodzie i wylazi z dupskiem czerwonym. Ratuje nas to jak sie zaczyna przeziebienie, sam wola o goraca kapiel z dodatkiem amolu, a rano nowka funkiel zdrowe dziecko.

Ale jak nie trzymalas??[emoji33] kładłaś go całego do wanienki na tetrze bez uchwytu żadnego? To chyba wody miałaś tyle co kot napłakał?
Ja łapałam synka pod paszkę, z tylu, a drugą myłam. I tez kładłam na pieluszce , żeby sie nie ślizgał. Tez to bardzo lubił, bo teraz to już prysznic, od czasu do czasu wanna, choć raczej w letniej wodzie [emoji16] u mnie zimny chów wszędzie jak wdać [emoji23]

Zobacz załącznik 899518 A ja mam jeszcze takie pytanko - czy używałyście jakiś leżaczków do wanienek? A jak tak to jakiś sprawdzony?

Ja na razie zakupiłam wanienkę beaba, o taką jak na zdjęciu, ale nie kupiłam leżaczka. I tak zastanawiam się czy mi się to przyda - podejrzewam, źe w większości jednak będę Małą od początku kąpać sama... nie wiem czy to ułatwia coś, czy utrudnia ;p Moźe coś doradzicie ;)

Zwykła wanienka i dobry uchwyt. I heja jedziesz z koksem [emoji5][emoji16][emoji38]

Ale jak nie trzymalas??[emoji33] kładłaś go całego do wanienki na tetrze bez uchwytu żadnego? To chyba wody miałaś tyle co kot napłakał?
Ja łapałam synka pod paszkę, z tylu, a drugą myłam. I tez kładłam na pieluszce , żeby sie nie ślizgał. Tez to bardzo lubił, bo teraz to już prysznic, od czasu do czasu wanna, choć raczej w letniej wodzie [emoji16] u mnie zimny chów wszędzie jak wdać [emoji23]

Tak wlasnie tak, nie podtrzymywalam nic a nic, a wody bylo tyle ze jak lezal to mial uszy w wodzie. Przeca sie nie przekreci taki bobek ;) kikuta tez moczylam, a pozniej dokladnie osuszalam, odpadl po 4 dniach.

Mam głupie pytanie [emoji23] czy wszystkie macie dla dzieci komody? Bo ja mam szafę i nie mam pojęcia jaki obrać sposób na układanie tych ubranek [emoji85]
U mnie to akurat przypadek, ze dziec ma komode :D mielismy wolna, prawie pusta w salonie, wiec została zagospodarowana dla dzidziusia tymczasowo. Wiosną będziemy chcieli zmienic meble u dzieci i wtedy tam bede trzymac wszystko,bo poki co to na dwojke dzieci miejsca tam nie ma. Przy corce mialam taka szafe z polkami i jedyne co mnie draznilo to to, ze miescily sie dwa rzedy ubran i zeby cos siegnac z tylniej czesci półki to trzeba bylo wyjac te rzeczy z przodu. Nie raz mi cos wypadło i trzeba było na nowo układać. Teraz bym chyba pomyslala o jakims organizerze, koszyczku i ulozyla jak w mojej szufladzie, zeby mozna bylo z półki wysunac i wziąć to co nam potrzeba.
Jeśli się nie zmieszcze w szufladach i przyszlo by mi cos w polkach ukladac to tez wlasnie tak zrobie, bo szafki w komodzie glebokie i ciezko siegac z tylu. Ale licze, ze mi stykna szuflady na ubranka mimo, ze nie sa za duze, bo to komoda z 2 szafkami i w srodku szuflady, a nie sama szufladowa :)

Mam głupie pytanie [emoji23] czy wszystkie macie dla dzieci komody? Bo ja mam szafę i nie mam pojęcia jaki obrać sposób na układanie tych ubranek [emoji85]
Też mam szafeczki bez szuflad i bez problemu poukładam na poleczkach. Ogólnie ja w szufladach w domu to mam tylko majtki i skarpety, wrzucone bez ładu i składu :)

Mam szafę [emoji23] Taką nieduża, polowe szafy jakby... przecinek na to mowię [emoji28] i zapakowałam ciuszki w organizery, żeby było wciągnąć łatwiej, bo do tylnych ciężko byłoby sie dopchać i pewnie non stop bałagan bym miała [emoji85] a tak mam np.na jednej półce dwa organizery, w jednym body z długim, w drugim z krótkim - ten sam rozmiar. Wyciągam i mam [emoji106]

Tak wlasnie tak, nie podtrzymywalam nic a nic, a wody bylo tyle ze jak lezal to mial uszy w wodzie. Przeca sie nie przekreci taki bobek ;) kikuta tez moczylam, a pozniej dokladnie osuszalam, odpadl po 4 dniach.

Aha... [emoji5] ja miałam dużo wody... a wanienka taka plastikowa, mało przyjemna mi sie wydawała na leżenie całym ciałkiem. I był zamoczony calutki, oprócz właśnie główki.. to znaczy wiadomo, kark i szyja gdzie trzymałam to trochę wystawały [emoji106]
I polewałam go wodą jak kurczaczka[emoji106][emoji23]

Mam szafę [emoji23] Taką nieduża, polowe szafy jakby... przecinek na to mowię [emoji28] i zapakowałam ciuszki w organizery, żeby było wciągnąć łatwiej, bo do tylnych ciężko byłoby sie dopchać i pewnie non stop bałagan bym miała [emoji85] a tak mam np.na jednej półce dwa organizery, w jednym body z długim, w drugim z krótkim - ten sam rozmiar. Wyciągam i mam [emoji106]

Aha... [emoji5] ja miałam dużo wody... a wanienka taka plastikowa, mało przyjemna mi sie wydawała na leżenie całym ciałkiem. I był zamoczony calutki, oprócz właśnie główki.. to znaczy wiadomo, kark i szyja gdzie trzymałam to trochę wystawały [emoji106]
I polewałam go wodą jak kurczaczka[emoji106][emoji23]

Az wlazlam w zdjecia mlodego. Na tym ponizej mial miesiac i bylismy u moich rodzicow. Kapalam go w brodziku. W wanience dokladnie tak samo lezal od poczatku, tyle ze taki miesiaczny to juz cwaniak i wode chcia pic ;)
8028A221-6971-4D95-8741-D948833360A2.jpeg

Załączniki

• 8028A221-6971-4D95-8741-D948833360A2.jpeg
    8028A221-6971-4D95-8741-D948833360A2.jpeg
    234,7 KB · Wyświetleń: 382
reklama
Do góry