reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Właśnie też tak pamiętam że z synkiem nie dość że w ogóle bałam się go ubrać, to co dopiero mówić o jakiś wygibasach przy zakładaniu spodenek, kurteczek etc...
W razie co mam całą selekcję gotowa, i będę się mogła zastanowić w dzien wyjścia ze szpitala :) Też od kogoś dostałam ten otulacz! Martwilam się tylko że w foteliku dziecka nie zapne w tym [emoji3]

Ja mam taki specjalny do fotelika z dziurami na pasy i zapinana je pod spiworkiem.
Tak na pewno wygodniej i bezpieczniej, a Twój nie ma takich otworów?
Taki jak na zdjęciu podobny:

Załączniki

• DSC_3817.jpg
    DSC_3817.jpg
    178,9 KB · Wyświetleń: 151
reklama
A to nie, to ja taki otulacz dla dziecka jak do noszenia dostałam od kogoś! Ni to Ci rożek, ni to kocyk. Taki otulacz właśnie. Myślałam że to masz na myśli :) A ten do fotelika super, nie widziałam nigdy takiego!

Ja już mam torby spakowane od dawna, ale co do ciuszków do wyjścia dopiero się zastanowilam... Mam 16 dni do terminu porodu, więc teoretycznie w każdej chwili mogę jechać na porodowke [emoji16] Początkowo zapakowana śpiochy i kombinezon misia, ale tak teraz patrzę za okno... Jest słońce, 15 stopni, piękna pogoda i nie wieje. Przecież to dziecko mi się tam zapoci w tym kombinezonie :D Nigdy nie byłam zwolenniczką przegrzania dzieci, wręcz mnie to przeraża żeby dziecku miało być za ciepło [emoji16] Spakowalam więc dodatkowy strój, także mam w torbie śpiochy i kombinezon (łatwo nałożyć!) ale i mały outfit zapakowany w razie jakby wyjątkowo ładna pogoda miała być :) Zobaczymy. Wszystko mam w takich kolorach dla dziecka, jako że nie znamy płci, ale dzieciaczki to obojętne przecież co nosi :D Bardziej się martwię że tego bobasa ciężko będzie zapakować w tyle części, dlatego śpioch zawsze wydawał mi się najpraktyczniejszy :) Zobacz załącznik 910708
Bujaczek zeberka pod spodem [emoji7] moja córcia taki miała!!

Taaaak, to od bujaczka właśnie :D Bujaczek już wieki temu dostałam od znajomych, i teraz ostatnio ta zeberke dowiezli :D Bujak na strychu, a zeberka leży i czeka :))
Uwielbiała go :) do tego był śliczny zupełnie inny niż wszystkie. :)

Ja mam kłopot z ubiorem na wyjście bo mamy mega cieplutki otulacz do fotelika. I chyba założę małemu krótkie body, na to jakiś pajac albo taki bawełniany kombinezonik i choćby był mróz to w tym otulaczu nie zmarznie. I o czapeczce bawełnianej też myślę że względu na kapturek.
received_360868007991559.jpeg

Załączniki

• received_360868007991559.jpeg
    received_360868007991559.jpeg
    37,2 KB · Wyświetleń: 618
A to nie, to ja taki otulacz dla dziecka jak do noszenia dostałam od kogoś! Ni to Ci rożek, ni to kocyk. Taki otulacz właśnie. Myślałam że to masz na myśli :) A ten do fotelika super, nie widziałam nigdy takiego!

Fajny jest dla syna miałam podobny i super się sprawdził:)
A Twoj ma dziurki na pasy? Najlepiej jakby miał, wtedy bezpiecznie można zapłać dziecko pasami i tulić jak @Sasanka14 pokazała na zdjęciu.

Ja mam kłopot z ubiorem na wyjście bo mamy mega cieplutki otulacz do fotelika. I chyba założę małemu krótkie body, na to jakiś pajac albo taki bawełniany kombinezonik i choćby był mróz to w tym otulaczu nie zmarznie. I o czapeczce bawełnianej też myślę że względu na kapturek. Zobacz załącznik 910741

Ale cudny [emoji7] gdzie kupiłaś jeśli można spytać?

Ja mam kłopot z ubiorem na wyjście bo mamy mega cieplutki otulacz do fotelika. I chyba założę małemu krótkie body, na to jakiś pajac albo taki bawełniany kombinezonik i choćby był mróz to w tym otulaczu nie zmarznie. I o czapeczce bawełnianej też myślę że względu na kapturek. Zobacz załącznik 910741
Ja będę ubierala na wyjście chyba tak jak ty, bo mam podobny śpiworek do fotelika i też myślałam o kombinezonie z kapturem i czapeczce bawełnianej. To będzie 30 sekund od wyjścia ze szpitala do auta.

reklama
Dziewczyny zarejestrowane w Rossnę - kiedy dostałyście maila o odbiorze pampersów za 1 grosz? Ja mam dzisiaj 35+0 i do tej pory nic nie przyszło. Panie w sklepie nie wiedzą nic na temat tej promocji.
Nie dostałam żadnego maila. W jednym Rossmanie Pan przede mną zapytał o to kamerkę i ta mu powiedziała, że jak by miał dostać jakiś gratis to jej by się to wyświetliło w momencie zeskanowania karty.
Ja poszłam do innego sklepu i też zapytałam. Jedna ekspedientka nie wiedziała o czym mowa ale zapytała inna i ta wyciągnęła pampersy spod lady.
Warto więc samemu pytać bo one nie wiedzą wszystkie.

Do góry