reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Apropo jazdy tylem dziecka to ja sobie ten fotelik chwale. Mielismy stluczke przy ok 20-40 km/h eM zagapil sie i wjechal w tyl komuś to leo nawet nie zaplakal. Wtedy mial 8 miesiecy. Nie wiem jak to by wygladalo gdyby siedzial juz przodem bo wiele osob juz w tym wieku wozi...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poczynilam pierwszy rozowy zakup w carrefourze i gatki w pepco :D
1487350987-aaaaaa.jpeg
1487350997-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Patysia152 pisze:
Apropo jazdy tylem dziecka to ja sobie ten fotelik chwale. Mielismy stluczke przy ok 20-40 km/h eM zagapil sie i wjechal w tyl komuś to leo nawet nie zaplakal. Wtedy mial 8 miesiecy. Nie wiem jak to by wygladalo gdyby siedzial juz przodem bo wiele osob juz w tym wieku wozi...
Całkiem możliwe, że jednak jakaś kontuzję odcinka szyjnego kręgosłupa by miał. Super, że macie tyłem do kierunku jazdy. Nikt mi nie wmówi, że super jest przesadzanie 8-miesięcznego dziecka do drugiego fotelika przodem do kierunku jazdy "bo już stabilnie siedzi i chce pooglądać co za oknem". Ja 13-miesięczne dzieci z niepewnością przesadzałam. Ale mamy przodem, nie kupiliśmy tyłem, bo za Tymka czasów nie znaleźliśmy żadnego w naszych możliwościach finansowych. Teraz już są. Gdybym miała tylem, to może mniej bym się bała poniżej roczku przesadzać.

Najlepsze są tłumaczenia, że dziecko chciało już przodem bo tak więcej widać :p taaa niespełna roczne dziecko powiedziało, że chce jechać przodem bo tyłem jest nudno. Nasz synek jeździł prawie dwa lata tyłem do kierunku jazdy. Przy tym maluszku spróbujemy dłużej ;) najpierw jeździł w foteliku-nosidełku a jak skończył 10 miesięcy przesadziliśmy go do fotelika 0-18kg. Nasze foteliki to BeSafe. Kolejny który kupimy w przyszłości dla synka też będzie pewnie tej marki

Wszystko fajnie tylko niektóre dzieci są za duże (długie) na jazdę do tylu w wieku 2 lat [emoji12] mój był. Juz taki podkurcz miał, że się z mężem poddaliśmy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno to dzieciom nue przeszkadza ze maja tak nozki. Wklejam zdjęcie z neta mojego fotelika z wiekszym dzieckiem. Nie wiem czy u nas tyle wysiedzi. Marazie siedzi i jest ok.
1487366848-aaaaaa.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ten fotelik, co klusek wklejała, to chyba jakiś bardziej odsunięty od oparcia, bo to duże dziecko ma nogi w dół, bez siedzenia po turecku czy takiego podwijania. Więc może po prostu są takie foteliki, w których jest to inaczej rozwiązane. Ja wiem, że tak dzieci jeżdżą i to normalne jest, ale sama nie chciałabym jechać kilka godzin na wakacje czy do rodziny z podkulonymi nogami :-pJednak im dłużej się da wozić tyłem tym lepiej.

Ale nie wiem skąd to zdjęcie wytrzasnęłaś :-D To dziecko w tym Cybexie to masakra. Dużo za duże na ten fotelik, po co takie zdjęcia robią... Pół głowy mu wystaje za oparcie. Chyba, że to zdjęcie poglądowe miało być,dla jak dużych dzieci nie nadaje się ten fotelik :-D

reklama
@dzag82 @Truskaweczka2017 nie musicie być takie niemiłe. Zrobiło mi się bardzo nieprzyjemnie, a chyba nie o to w tym forum chodzi, prawda? Skoro dziecko całą drogę jest podniesione, nie leży, to chyba jeszcze gorzej i bardziej niebezpiecznie by było, gdyby mąż musiałby mocno zahamować, nie uważacie? Poza tym w jakimś celu podają te ramy wagowe tych większych fotelików. Nigdy nie zrobiłabym krzywdy dziecku, a przejście na fotelik przodem do kierunku jazdy omówiłam z lekarzem. Tyle w tym temacie.

@Patysia152 naszemu przeszkadzało. Posadzić do fotelika i potem jechać w ciągłym ryku to chyba nie jest najlepsza opcja dla obydwu stron.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry