reklama
GuaRaNa
Fanka BB :)
Ja mam dużo używanych ciuszków. Niektóre egzemplarze po 2 dzieci. Nigdy jakoś nie patrzyłam z tej perspektywy że to bielizna...
Z cyklu mam i ja kupiłam dzisiaj Snug Swaddle w TKMaxie będzie niunia (?) zamotana w dinozaury bo innych nie było.
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Z cyklu mam i ja kupiłam dzisiaj Snug Swaddle w TKMaxie będzie niunia (?) zamotana w dinozaury bo innych nie było.
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
anntryb
Znowu jakieś ''gównoburze'' Ja też nie lubię second handów ale to nie znaczy, że nie można znaleźć tam ciekawych czasami nowych rzeczy, dla kogoś kto poluje w takich miejscach to pewnie łatwiejsza sprawa i proszę bardzo nikt nikomu tego nie broni. Póki mogę sobie pozwolić to kupuję nowe rzeczy w rozsądnych cenach i niekoniecznie trzeba ich szukać w Smykach i innych droższych sklepach, z resztą z racji tego, że to nasze pierwsze dziecko planuję zrobić zakupy tak aby kolejne dzieci również korzystały z tego co zostanie w dobrym stanie, z resztą dziewczyny, które mają już dzieci dobrze wiedzą o co mi chodzi.
25_pixels
Ja używanymi rzeczami nie gardzę [emoji23][emoji23][emoji23] sporo synek nadostawał po dzieciach z rodziny. Nie mam jakiejś manii, że wszystko musi być nowe (majtki, skarpety, buty owszem zawsze nowe)
Do roku synek miał wszystko nowe, głównie dlatego, że rodzina, znajomi, sąsiedzi i ludzie z pracy nakupowali tyle rzeczy w różnych rozmiarach na baby shower, że w niektórych nawet metki są nadal. Gdyby nie to wcale bym się nie krępowała kupić bodziaka na garażu. u na bardzo popularne są takie ala wyprzedaże garażowe, robi się je często wiele domów razem w jeden dzień. Sama robię takie, jak chce się pozbyc gratów. Najlepiej właśnie schodzą ciuszki i sprzęty dziecięce (babka kupiła od nas bujaczek za 5usd, huśtawkę za 15 itd), sprzęty domowego użytku, filmy DVD, narzędzia i zabawki większego kalibru, czyli rowerki, hulajnogi, wrotki, małe quady). Ja mam spokój, robi się miejsce, zawsze kasa wpadnie [emoji12] (poprzednim razem nahandlowałam na 300usd). Raz się zatrzymałam i starsza pani sprzedawała "jakieś dziwne buty z czerwonymi podszewkami" jej słowa. Wiecie jakie? Kojarzy któraś? Christian Louboutin. Nowe. Jeszcze w opakowaniu. Kupiłam za 5 dolarów. Sprzedałam za 500 na ebay [emoji12]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Do roku synek miał wszystko nowe, głównie dlatego, że rodzina, znajomi, sąsiedzi i ludzie z pracy nakupowali tyle rzeczy w różnych rozmiarach na baby shower, że w niektórych nawet metki są nadal. Gdyby nie to wcale bym się nie krępowała kupić bodziaka na garażu. u na bardzo popularne są takie ala wyprzedaże garażowe, robi się je często wiele domów razem w jeden dzień. Sama robię takie, jak chce się pozbyc gratów. Najlepiej właśnie schodzą ciuszki i sprzęty dziecięce (babka kupiła od nas bujaczek za 5usd, huśtawkę za 15 itd), sprzęty domowego użytku, filmy DVD, narzędzia i zabawki większego kalibru, czyli rowerki, hulajnogi, wrotki, małe quady). Ja mam spokój, robi się miejsce, zawsze kasa wpadnie [emoji12] (poprzednim razem nahandlowałam na 300usd). Raz się zatrzymałam i starsza pani sprzedawała "jakieś dziwne buty z czerwonymi podszewkami" jej słowa. Wiecie jakie? Kojarzy któraś? Christian Louboutin. Nowe. Jeszcze w opakowaniu. Kupiłam za 5 dolarów. Sprzedałam za 500 na ebay [emoji12]
marii19
Ja nie mam nic przeciwko używanym rzeczą, kupuje bo często można trafić na naprawdę dobre firmy i wtedy dla takich maluchów są zazwyczaj jak nówki ale nie każdy to lubi i to też jestem w stanie zrozumieć
Co do maty to ja tak jak @klusek bo też mam mały metraż mieszkania i zwracam uwagę na każdą nadprogramową rzecz która wprowadza bałagan i zabiera miejsce. I uważam to że nie kupię takiego czy takiego gadżetu nie czyni ze mnie gorszej matki która nie dba o rozwój dziecka bo na szczęście dzieci rozwijają się nie tylko na macie z pałąkiem ja tego zakupu nie planuje jeżeli dostaniemy od kogoś to spoko jak nie to nie ma straty
Co do maty to ja tak jak @klusek bo też mam mały metraż mieszkania i zwracam uwagę na każdą nadprogramową rzecz która wprowadza bałagan i zabiera miejsce. I uważam to że nie kupię takiego czy takiego gadżetu nie czyni ze mnie gorszej matki która nie dba o rozwój dziecka bo na szczęście dzieci rozwijają się nie tylko na macie z pałąkiem ja tego zakupu nie planuje jeżeli dostaniemy od kogoś to spoko jak nie to nie ma straty
25_pixels
Pożyczyłam tą matę komuś. Ale czy dostanę z powrotem? [emoji23] musiałabym sobie przypomnieć komu dałam [emoji12] synek dość to lubial. Dostaliśmy w prezencie. Ale to tak na max 2 miesiące. Wiec sama musisz ocenić czy warto wydać. Mam spory metraż w domu. Mi by nie zawadzało. Kwestia raczej, że nie pamiętam komu to puściłam w obieg [emoji23]
reklama