reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
Jej, kilka dni mnie nie było, bo to niby mniej oblegany temat, a tu taki szał!!! :laugh2: No zaszalałyście. Ja czekam do 13-go. Po tej dacie przyznamy się oficjalnie przy jakiejś okazji, że jestem w ciąży, bo liczę ewentualnie na ciuszki od dwóch szwagierek. U nas w rodzinie ciuszki przechodnie :-p Jak będę wiedziała co mam - zawsze sobie robie listę czego ile sztuk mam :blink: - to wtedy pozwolę sobie na zakupy.

Ja jestem kolejna osoba, która używa Dad, na drugim dziecku, i wszystko jest w porządku. Pieluszki newborn z wycięciem na pępek to bajer. I tak trzeba zawijać ten rant, tak jak w zwykłych ieluszkach, bez wycięcia. A "miernik" wilgotności to już w ogóle śmiech na sali :laugh2: Nam sprezentowali takie cudo przy Tymku. To mój genialny mąż zamiast sprawdzać, czy trzeba pieluchę zmienić, to otwierał gacie co jakiś czas i patrzył na ten wskaźnik. Ja pitolę. Odmóżdżanie ludzi, słowo daję.

Co do rozmiaru - ja byłam przy pierwszym synu wyposażona w ciuszki od 56, ale urodził się 50 i tonął we wszystkim, jak synek JustynyWM. Taki kurczak z podwinietymi rękawkami. Dokupiłam kilka ciuchów 50 w Tesco i dorósł szybko do 56 Młodszy syn juz w 56 wskoczył od razu. Starszy urodzony 4 lipca w ciepłe dni miał krótki rękawek i śpiochy lub półśpiochy, na noc pajacyk albo body z długim i spiochy. W chłodniejsze dni - których przecież w lecie tez nie brakuje - miał body z długim rękawkiem. Moim zdaniem trzeba mieć kilka takich i takich.

Ostatnia edycja:
@dzag82 ja też zamierzam spisać co już mam. Na pewno rozmiaru 68 mam full więc tego wcale nie kupię. Bardziej się boję że mi właśnie maluch utonie w tych 56 i będzie taki "nieelegancki" ;)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Względem pieluch mam tylko nadzieję, że kolejne dziecko będzie mniej problemowe. Początkowo synka wszystko uczulało. O ile Pampersy jeszcze uszły na początku, to po jakimś czasie dostał takiego uczulenia, że szukałam ekologicznych. A te to dopiero kosztują. Używałam ich na zmianę z wielorazowymi. Nie cierpię dodatkowego prania. Mam nadzieję, że tym razem się obejdzie bez. Zbawieniem naprawdę jest suszarka [emoji16] bo jeśli to nie są rzeczy do pracy to nie prasuję, tylko jak wysuszy składam lub rozwieszam do szaf odrazu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie kupiłam jeszcze nic. Nadal czekam na te magiczne 12 tygodni. I wizytę. Dlatego wam zazdroszczę [emoji7] ciuszki super. Co zdjęcie to ładniejsze. Narazie sobie kupiłam legginsy z Amazon. Wyglądają trochę jak jeansy. Fajne. I bez uwierającej gumki w pasie. Ten sklep o którym piszecie to pewnie jak nasz wspomniany wcześniej Amazon.com. Tylko wszystko dostarczane jest szybciej. Troszkę place na rok za membership, ale zwraca się wielokrotnie, bo wszystko taniej i przychodzi w dwa dni. Czasami nawet w ten sam dzień jeśli się coś kwalifikuje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do pieluch, też uzywamy Dady, na poczatku byly oryginalne Pampersy, później przeszliśmy na tańsze. A że, odpukac, nic nie uczula malej to korzystamy. W końcu pamper i tak później idzie w kosz. Wiec jeśli pupka dziecka akceptuje tańszy zamiennik to ja jestem na Tak!
To samo z wacikami i wodą, uzywam do tej poru. A chusteczki nawilzane mam na wyjście. W sytuacji awaryjnej pupa pod kran, haha :D

Śliczne te ciuszki macie pokupowane. Ja na razie czekam na info odnośnie plci.
Dziewczynskie ciuszki mam, pare tylko bede musiala dokupic bo Młoda z lutego, to drugie z Lipca/Sierpnia będzie. A jeśli będzie chłopak, a tak mi sie wydaje, to wtedy trzeba wiecej zakupow zrobić, no chyba ze ubiore go w róż, jak JustynaWM ;)

no my o dziwo najwięcej mamy rozmiaru 74 nie wiem jak to się stało haha dzisiaj mąż patrzy do tej szafy i się napatrzeć nie może, ale uświadomiłam go, że jak coś to 50 i 56 teraz musimy dokupić :-D

Przebieram dary. Te najbliżej to newborn, ale nie ma bodziaków prawie. Środek 62-68. Na końcu duże 68 bo rozmiarówka różna.
1486301910-aaaaaa.jpeg

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry