reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka

Ja kupilam taki elektroniczny zwykły z Canpola. Będe mierzyć chyba przez pupcie. Kumpela ma taki przykładany do czoła ale ja takiego nie znalazłam.Monika

reklama
Zapomniałam Wam napisać - teraz przez te 5 dni w szpitalu ani razu nie widziałam w ubikacji papieru toaletowego!!! Okazuje się, że w moim szpitalu koniecznie trzeba mieć swój. Może u Was będzie, ale na wszelki wypadek wrzućcie rolkę do torby.

Ja też mam elektroniczny i jak trzeba było - mierzyłam Michałowi temperaturę w pupie. Teraz jak jest trochę starszy, to lubi jak termometr pika :)

Słyszałam o takich do uszka ale nic konkretnie na ten temat nie wiem. Za to przetestowałm właśnie proszek Bobas. On nic a nic nie pachnie uprałam serie białych ciuszków i pieluszki tetrowe i jestem rozczarowana. Jutro wyśle Arka po Lovelle Color. Nie wiecie czy on pachnie?
Może już coś w nim prałyście? Monika

ja dzis prałam pościel i kupiłam proszek dzidziuś i ma delikatny, miły zapach myślę że tak akurat nie za drażniący dla maluszka

Z tego co pamiętam to żużaczek kupowała taki do uszka. Mi się bardzo podoba ale jest niezstety za drogi. O tych na czoło słyszałam że podają temperaturę w dużym przybliżeniu a potem i tak trzeba zmierzyć dokładniejszym. Ale jak to się ma do praktyki to nie wiem.

Ja też chcę kupić elektroniczny.

Lovela ma ładny i bardzo delikatny zapach. Te proszki dla dzieci nie mogą być zbyt pachnące żeby nie uczulały.

Goga - ja po różnych doświadczeniach w czasie wyjazdów bez papieru się nie ruszam :) i już mam zapakowany. Lepiej przywieźć z powrotem niż kombinować w szpiatlnej toalecie ;D

moja dzidzia

A propos proszków - któraś wcześniej pisała, że dobry jest Dzidziuś, ale szukałam go już w tylu sklepach, że się poddaję. Piorę w Loveli.

No u nas w szpitalu rarytasow takich jak papier toaletowy nie uświadczysz. Jak ja leżalam to nawet lekow brakło. Dawali recepty i mężowie latali do apteki. A ile u was poród rodzinny kosztuje (to znaczy na osobnej sali bo tak to się oficjalnie nazywa)? Gdzieś czytałam, że jednego męża nie wpóścili na porodówke bo nie miał kwitka, że dokonał wpłaty. Dziewczyne zebrało 2 tygodnie wcześniej  i  to była noc. Biedak nie miał jak wpłacić i żadne błagania nie pomogły - nie ma potwierdzenia to nie ma porodu rodzinnego. Lepiej się dowiedźcie jak to jest w waszych szpitalach. U nas 90 zł i płacisz po fakcie. Monika

reklama
Ja prałam i teraz też piorę w Loveli. Sprawdzona i nie uczulała.
Goga a szukałaś w sieci sklepów Kaufland lub Eco. U nas są te proszki w tych sklepach...

Z tego co pamiętam 2 lata temu papier był u mnie w szpitalu i lekarstwa również. Termometru też nie musiałam mieć swojego ale teraz muszę się zorientować.
No i poród rodzinny kosztował 50 zł i teraz w cenniku też ta sama kwota figuruje.

Do góry