reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka

rany to mój szpital jest chyba z innej planety. Pokoje do porodów generalnie sa osobne, za rodzinny się nie płaci, nawet za poród w wodzie sie nie płaci, porodówka na szczęscie tuż po remoncie, nie wiem jak z papierem toaletowym ;D ale jak tam leżałąm na patologii to był

reklama
w IMiD za rodzinny sie nie płaci, chociaż teraz po remoncie to nie wiem, ale płaci się 400 zł za osobną salę porodową i też to muszę sprawdzić.
Co do proszków to narazie wyprałam ciuszki w płynie czy płatkach do prania Loveli i ma łądny zapach nawet nie wiem czy nie za intensywny, myślę jednak że trochę wywietrzeje, a ciuszki oczywiście super, miękkie, nie sprane kolory.
Myślę jednak ze ocenimy te proszki dopiero jak te ciuszki się pobrudzą, bo nowe jak to nowe zawsze ładnie wyglądają.
Właśnie wróciłam z apteki i już resztę wprawki skompletowałam tzn.: gencjana, płyn do przemywania oczu i noska, wata, gaziki, spirytus, linomag, sudocrem zasypka Alantan a bepanten już mam. Wczoraj w Smyku nożyczki i obcinaczki i pilniczek Beby One i smoczki Nuk.
Kupujecie butelkę np. do przepajania wodą, i będziecie przepajać?

Anika butelke mam bo była w komplecie z laktatorem, ale choc mój starszy syn urodził sie w takie samo "lato stulecia" jak teraz, to ani razu niczym go nie dopajałam - mleczko mamusi spełnia wszystkie funkcje i jesli karmi sie na żądanie maluszek bedzie mial picia ile zechce z mamusinego cyca.

Syn opowiedział mi własnie kawał:

-Jasiu! Nie ciagnij kota za ogon!!!!
Mamo, ja go tylko za ogon trzymam a to kot ciągnie!

Hej!!
Anika napisz proszę jak nazywa się ten płyn do przemywania noska i oczu?
Uświadom mnie do czego jest gencjana?
Co do butelek to ja kupiłam ( tak na wszelki wypadek) dwie 125 i 250 ml z canpola seria balonik (laktator tez mam z canpola).
Pozdrawiam

W moim szpitalu za poród rodzinny się nie płaci (choć w sąsiednim taka przyjemność kosztuje 150 zł). Sale sa trzy, każda z jednym łóżkiem porodowym, a płaci się tylko za jednorazowe ubranko dla tatusia - 20 zł. Za to już skorzystanie z wanny w trakcie porodu to 250 zł :(
Dzieki Słowiczku za info o sklepach z proszkiem Dzidziuś. Będę dalej szukać...

u nas właśnie cały dom dzidziusiem pachnie bo od wczoraj wielkie pranie dzidziusiowych rzeczy :)

Laktator chcę kupić dopiero po porodzie bo nie wiem czy mechaniczny czy ręczny a wraz z nim butelki. A wy jaki macie? Też słyszałam ze mleczna fabryka w zupełności wystarcza.
Jakie kupujecie smoczki tzn wykończenia w smokach lub w końcówkach do butelek, lateksowe czy silikonowe? Do mnie te silikonowe jakoś bardziej przemawiają, podobno nie mają zapachu i smaku w przeciwieństwie do bardziej naturalnych lateksowych.

Gencjanę poradziła mi farmaceutka, pępuszek raz przemywasz gencjaną a raz spirytusem, podobno tak jest lepiej  ??? ??? ???
A płyn do oczu i noska to PHYSIODOSE, ta farmaceutka powiedziała mi ze ten i tylko ten, bo on jest specjalnie dla bobasków /oczywiście nie tylko/ "Polecany do codziennej higieny oczu i nosa, zwłaszcza u niemowląt i u osób ze skłonnościami do alergicznych schorzeń skóry". kosztuje to 11,34 zł za 12 pojemniczków po 5 ml.

u nas dziś będzie rozpakowywanie i montowanie łóżeczka jutro zakupy i teściowie więc pewnie prasowanko od poniedziałku, a kurcze dzis żeczywiście chłodek W KOŃCU DO NAS ZAWITAŁ ;D

reklama
Hej!!
Anika i Gaga u mnie ten dzień nie jest chłodny!!! W cieniu już 28 stopni!!
Ja kupiłam silikonowy podobno lepszy?? Z serii balonik z canpola.
U mnie za rodzinny się nie płaci!!
Ja bez papieru się nie ruszam, a do torby zapoakowałam delikatny rumiankowy.
Pozdrawiam

Do góry