reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka

Nie wiem jak przeoczyłam tego posta z namiarami ale dziękuję za powtórzenie:)

Ja też mam 75b ale w ciąży wychodzi mi 80c. Myślę że lepiej jak stanik nie uciska bo podobno może to wpływać na zablokowania kanalików mlecznych - a przynajmniej tak słyszałam.

-
moja dzidzia

reklama
hej!!
Anika rozumiem Twój ból!! Ja zawsze najpierw pytam czy jest mój rozmiar!! Teraz w czasie ciązy to już masakra wyglądam ...... Teraz to pójdę do sklepu z namiotami. Dodatkowo jestem uczulona na koronki więc asortyment ubogi!!
Pozdrawiam

Jak milo że nie jestem sama ;D
ale przy tym moim brzuchaczu to nawet nie widać że taki pokaźny biust mam,
za to po porodzie to dopiero będzie różnica! ::)

Ja tam bym sie nie obraziła jak by mi troszkę urósł i został  ;D

Przygotowałam sobie swoją listę do szpitala. Jak będzie 'gorąco' to przynajmniej o niczym nie zapomnę:) Mam nadzieję.

Do szpitala

dowód osobisty;
książeczkę usług medycznych RUM;
kartę ciąży z aktualnymi badaniami (WR, Hbs, grupa krwi i Rh, w przypadku matki z grupą Rh - ujemną wynik badania p/ciał, wynik USG);
przybory toaletowe (mydło, płyn do higieny intymnej, pasta i szczoteczka, szampon, krem nawilżający, krem na rozstępy, szczotka do włosów, gumka do włosów, dezodorant, nożyczki, pilniczek)
ręcznik kąpielowy i ręcznik mały
ręczniki papierowe (koleżanki radziły mi że najlepszy do wycierania krocza)
chusteczki higieniczne
papier toaletowy (jakoś nie do końca ufam szpitalom:)
2 x koszula nocna,
szlafrok;
bielizna osobista (majtki, skarpetki, stanik)
kapcie,
klapki pod prysznic;
podpaski- podkłady poporodowe
majtki bawełaniane lub poporodowe majtki jednorazowe
krem na pękające brodawki – Bepathen
saszetka Tantum Rosa

A to już po wyjściu:
wkładki laktacyjne
laktator

telefon i ładowarka (mój się zawsze rozładowuje jak jej zapomne:)
woda niegazowana;
kubek i sztućce

Rzeczy dla dziecka (rożek, kaftaniki+ śpioszki, body, 3 pieluszki tetrowe, pieluchy jednorazowe, chusteczki nawilżane).

Pozdrawiam Was serdecznie

moja dzidzia

właśnie na sierpniowej mamie poruszyłam wątek pakowania,
ja jeszcze to tym nie myślę ale chyba faktycznie to juz czas...

Ja jakoś tak negatywnie jestem nastawiona na tego rodzaju nowości.
Nie mam pewności czy akurat będzie podawać prawidłową temperaturę i czy dziecko będzie chciało trzymać smoczek w buźce... a jak już to tyle czasu ile potrzeba.

reklama
Ja też wolę zwyklejszy - bo lepiej byłoby nie musieć go używać jak dzieciątko takie malutkie. A potem to już się nie przyda ;D

moja dzidzia

Do góry