reklama
anecik
Majowe mamy'09
hej!!
Anika rozumiem Twój ból!! Ja zawsze najpierw pytam czy jest mój rozmiar!! Teraz w czasie ciązy to już masakra wyglądam ...... Teraz to pójdę do sklepu z namiotami. Dodatkowo jestem uczulona na koronki więc asortyment ubogi!!
Pozdrawiam
Anika rozumiem Twój ból!! Ja zawsze najpierw pytam czy jest mój rozmiar!! Teraz w czasie ciązy to już masakra wyglądam ...... Teraz to pójdę do sklepu z namiotami. Dodatkowo jestem uczulona na koronki więc asortyment ubogi!!
Pozdrawiam
Ja tam bym sie nie obraziła jak by mi troszkę urósł i został ;D
Przygotowałam sobie swoją listę do szpitala. Jak będzie 'gorąco' to przynajmniej o niczym nie zapomnę Mam nadzieję.
Do szpitala
dowód osobisty;
książeczkę usług medycznych RUM;
kartę ciąży z aktualnymi badaniami (WR, Hbs, grupa krwi i Rh, w przypadku matki z grupą Rh - ujemną wynik badania p/ciał, wynik USG);
przybory toaletowe (mydło, płyn do higieny intymnej, pasta i szczoteczka, szampon, krem nawilżający, krem na rozstępy, szczotka do włosów, gumka do włosów, dezodorant, nożyczki, pilniczek)
ręcznik kąpielowy i ręcznik mały
ręczniki papierowe (koleżanki radziły mi że najlepszy do wycierania krocza)
chusteczki higieniczne
papier toaletowy (jakoś nie do końca ufam szpitalom
2 x koszula nocna,
szlafrok;
bielizna osobista (majtki, skarpetki, stanik)
kapcie,
klapki pod prysznic;
podpaski- podkłady poporodowe
majtki bawełaniane lub poporodowe majtki jednorazowe
krem na pękające brodawki – Bepathen
saszetka Tantum Rosa
A to już po wyjściu:
wkładki laktacyjne
laktator
telefon i ładowarka (mój się zawsze rozładowuje jak jej zapomne
woda niegazowana;
kubek i sztućce
Rzeczy dla dziecka (rożek, kaftaniki+ śpioszki, body, 3 pieluszki tetrowe, pieluchy jednorazowe, chusteczki nawilżane).
Pozdrawiam Was serdecznie
Przygotowałam sobie swoją listę do szpitala. Jak będzie 'gorąco' to przynajmniej o niczym nie zapomnę Mam nadzieję.
Do szpitala
dowód osobisty;
książeczkę usług medycznych RUM;
kartę ciąży z aktualnymi badaniami (WR, Hbs, grupa krwi i Rh, w przypadku matki z grupą Rh - ujemną wynik badania p/ciał, wynik USG);
przybory toaletowe (mydło, płyn do higieny intymnej, pasta i szczoteczka, szampon, krem nawilżający, krem na rozstępy, szczotka do włosów, gumka do włosów, dezodorant, nożyczki, pilniczek)
ręcznik kąpielowy i ręcznik mały
ręczniki papierowe (koleżanki radziły mi że najlepszy do wycierania krocza)
chusteczki higieniczne
papier toaletowy (jakoś nie do końca ufam szpitalom
2 x koszula nocna,
szlafrok;
bielizna osobista (majtki, skarpetki, stanik)
kapcie,
klapki pod prysznic;
podpaski- podkłady poporodowe
majtki bawełaniane lub poporodowe majtki jednorazowe
krem na pękające brodawki – Bepathen
saszetka Tantum Rosa
A to już po wyjściu:
wkładki laktacyjne
laktator
telefon i ładowarka (mój się zawsze rozładowuje jak jej zapomne
woda niegazowana;
kubek i sztućce
Rzeczy dla dziecka (rożek, kaftaniki+ śpioszki, body, 3 pieluszki tetrowe, pieluchy jednorazowe, chusteczki nawilżane).
Pozdrawiam Was serdecznie
słowiczek
mama pisklaczków
Happy świetnie to ujęłaś. Nic dodać nic ująć. Wykorzystam Twoją listę przy pakowaniu.
anecik
Majowe mamy'09
hej!!
Co sądzicie o kupnie termometra w smoczku?? Warto?
Pozdrawiam
Co sądzicie o kupnie termometra w smoczku?? Warto?
Pozdrawiam
słowiczek
mama pisklaczków
Ja jakoś tak negatywnie jestem nastawiona na tego rodzaju nowości.
Nie mam pewności czy akurat będzie podawać prawidłową temperaturę i czy dziecko będzie chciało trzymać smoczek w buźce... a jak już to tyle czasu ile potrzeba.
Nie mam pewności czy akurat będzie podawać prawidłową temperaturę i czy dziecko będzie chciało trzymać smoczek w buźce... a jak już to tyle czasu ile potrzeba.
reklama