reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka

reklama
Spisałam sobie od Was te kosmetyki dla malucha i skocze w poniedziałek do apteki i wszytsko naraz kupię. Poprzednio uzywałam tormentiolu od czasu do czasu, bo ogólnie maluch nie miał problemów z odparzeniami (był w tetrowych) ale tormentiol okropnie brudzi i po pewnym czasie wszytskie pieluszki byly w plamki. Teraz chyba kupie sudocrem i penaten (na codzień).

U nas burza zaczyna chodzic i mruczec .... może w końcu sie zlituje

do pupci maluszka albo sudocrem albo maść linomag, ta maść to chyba jak się coś zaczyna robić a sudocrem cienką warstwę każdorazowo, o ile czegoś nie pomyliłam

moja koleżanka stosuje tylko sudokrem i bardzo sobie chwali, żadnych puderków i takich tam tylko sudokrem

Moja też sudokrem ale nie na co dień tylko jak coś się ze skórą dzieje.

To u nas szpitale są chyba z innej bajki. Wprawdzie nie muszę się nic wcześniej umawiać ale za to przy porodzie rodzinnym trzeba wykupić cegiełkę za 200zł. :mad: W innych szpitalach podobnie od 150 do 200 zł. Czemu nie jest za darmo??? jak u was...
:(

moja dzidzia

Ja słyszałam, że na co dzień to najlepszy jest krem Nive na odparzenia a Sudokrem to jak coś się dzieje. Mnie też wizja połogu przeraża. Pocieszam się, że moja babcia(150 cm wzrostu w kapeluszu) rodziła mojego wója waga 5200 w domu i jakoś przetrwała to ja też przeżyje (pytanie czy ze mną przeżyją  jak zaczne jęczeć i narzekać ;D) Monika

Albo oliwka bambino. Z tego co słyszałam to nawet nie powinno się stosować sudokremu codziennie bo jest za silny.

Mam pytenko dotyczące przygotowywania ubranek dla maluszka. Czy wszystkie ubranka pierzecie w pralce czy tez te wyglądające delikatniej prałyście ręcznie???

A drugie - to niektóre ubranka mają niezbyt przemyślane metki. Wydaje mi się że jak są w środku przy szyi to mogą drapać maluszka. Zostawiacie je czy też wycinacie nożyczkami?

moja dzidzia

ja metki wycinam - te drapiące a ciuszki piore w pralce - potem jest tyle prania, ze nikt nie wydzierzy ręcznego :D Współczuje naszym prababkom.

ja tez wszystko w pralce piorę, nie mam siły na pranie w rękach, a jeśli chodzi o metki, to kurcze będzie z tym zabawy ;D chyba rzeczywiście trzeba by je wyciąć, a jeśli chodzi o sudokrem to moja kumpela stosuje u małego już ponad 10 miesięcy i tylko to do pupci nic innego i mówi że nie zminia na żadne skarby na inny krem, mały ani razu się nie odpazył i ma piekną dupcie ;D

reklama
jeszcze jedno mam pytanko, kosmetyki kupuję bambino, ale nie wiem co z kremem z filtrem, no bo słonka to mamy sporo w tym roku i sam zwykły krem chyba nie wystarczy, jak myślicie kupować z filtrem i jaki??

Do góry