reklama
Ż
żużaczek
Gość
Spisałam sobie od Was te kosmetyki dla malucha i skocze w poniedziałek do apteki i wszytsko naraz kupię. Poprzednio uzywałam tormentiolu od czasu do czasu, bo ogólnie maluch nie miał problemów z odparzeniami (był w tetrowych) ale tormentiol okropnie brudzi i po pewnym czasie wszytskie pieluszki byly w plamki. Teraz chyba kupie sudocrem i penaten (na codzień).
U nas burza zaczyna chodzic i mruczec .... może w końcu sie zlituje
U nas burza zaczyna chodzic i mruczec .... może w końcu sie zlituje
Moja też sudokrem ale nie na co dień tylko jak coś się ze skórą dzieje.
To u nas szpitale są chyba z innej bajki. Wprawdzie nie muszę się nic wcześniej umawiać ale za to przy porodzie rodzinnym trzeba wykupić cegiełkę za 200zł. W innych szpitalach podobnie od 150 do 200 zł. Czemu nie jest za darmo??? jak u was...
To u nas szpitale są chyba z innej bajki. Wprawdzie nie muszę się nic wcześniej umawiać ale za to przy porodzie rodzinnym trzeba wykupić cegiełkę za 200zł. W innych szpitalach podobnie od 150 do 200 zł. Czemu nie jest za darmo??? jak u was...
mobugaj
Fanka BB :)
Ja słyszałam, że na co dzień to najlepszy jest krem Nive na odparzenia a Sudokrem to jak coś się dzieje. Mnie też wizja połogu przeraża. Pocieszam się, że moja babcia(150 cm wzrostu w kapeluszu) rodziła mojego wója waga 5200 w domu i jakoś przetrwała to ja też przeżyje (pytanie czy ze mną przeżyją jak zaczne jęczeć i narzekać ;D) Monika
Albo oliwka bambino. Z tego co słyszałam to nawet nie powinno się stosować sudokremu codziennie bo jest za silny.
Mam pytenko dotyczące przygotowywania ubranek dla maluszka. Czy wszystkie ubranka pierzecie w pralce czy tez te wyglądające delikatniej prałyście ręcznie???
A drugie - to niektóre ubranka mają niezbyt przemyślane metki. Wydaje mi się że jak są w środku przy szyi to mogą drapać maluszka. Zostawiacie je czy też wycinacie nożyczkami?
Mam pytenko dotyczące przygotowywania ubranek dla maluszka. Czy wszystkie ubranka pierzecie w pralce czy tez te wyglądające delikatniej prałyście ręcznie???
A drugie - to niektóre ubranka mają niezbyt przemyślane metki. Wydaje mi się że jak są w środku przy szyi to mogą drapać maluszka. Zostawiacie je czy też wycinacie nożyczkami?
Ż
żużaczek
Gość
ja metki wycinam - te drapiące a ciuszki piore w pralce - potem jest tyle prania, ze nikt nie wydzierzy ręcznego Współczuje naszym prababkom.
gaga
uzależniona
ja tez wszystko w pralce piorę, nie mam siły na pranie w rękach, a jeśli chodzi o metki, to kurcze będzie z tym zabawy ;D chyba rzeczywiście trzeba by je wyciąć, a jeśli chodzi o sudokrem to moja kumpela stosuje u małego już ponad 10 miesięcy i tylko to do pupci nic innego i mówi że nie zminia na żadne skarby na inny krem, mały ani razu się nie odpazył i ma piekną dupcie ;D
reklama