reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka

hej !!
U mnie już z wyprawką ruszyło. W końcu.

Happy, ja też tak jak Goga, w szpitalu nie musiałam mieć rzeczy dla dziecka. Tylko na wyjście.
Może przejdź się do szpitala w którym będziesz rodziła i popytaj co i jak.
Ja tak zrobiłam i nie miałam żadnych niespodzianek typu brak sztućców dla siebie, czy czegoś tam dla maleństwa. A mąż nie miał latania po sklepikach szpitalnych czy po mieście. Naprawdę warto iść i popytać i być na wszystko przygotowanym.
No i teraz też będę musiała iść jeszcze raz bo może przez te dwa lata coś się zmieniło...

reklama
Wiesz Słowiczku to jest bardzo dobry pomysł, pielęgniarki czy położne będą to wiedziały najpepiej. Dzięki.

hej!!
U nas w szpitalu dla dzidzi trzeba mieć własne pampersy, chusteczki do pupy i czapeczkę, można też mieć rękawiczki, skarpetki. U nas na porodówce sprzedają specjalny krem na popękane brodawki za 20 zł. Dla siebie muszę mieć termometr, sztućce, kubek ręczniki itp...
Nie wiem czy szlafrok zapakować?
Pozdrawiam

Ja też zabiorę - jak będzie za gorąco najwyżej się nie przyda. A jak będzie gdzieś trzeba biegać to zawsze jakoś tak milej.

Słowiczku - skorzystam z twojej rady. Wprawdzie przejść się nie mogę ale zadzwonię się dopytać co i jak to będę spokojniejsza... Może ;)

moja dzidzia

No i właśnie...kupiliśmy wózek i to zupełnie ekstramalnie,bo nigdzie nie można znaleźć ani jednej opinii na jego temat.Nazywa się Elcar i jest to połączenie głębokiego ze spacerówką.Wydaje się solidny i naprawdę nam sie spodobał,dlatego po długim namyśle zdecydowaliśmy się.Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu,czy się sprawdzi.Jest cięzki...no niestety,ale za to bardzo dobrze wyposażony.Pożyjemy...zobaczymy...Też nie wiem,co zabrać ze sobą do szpitala.Pytam się znajomych,to kazda mówi co innego.Mam w planach wybrać się na oddział i sama popytać.A odnośnie smoczków-do jakich będziecie przyzwyczajać-sylikonowych czy lateksowych?Ja kupiłam tradycyjny lateksowy.W końcu i tak trzeba wymieniać i tak :) Pozdrawiam.

hej!!
Co do smoka ja kupiłam silikonowy z canpola z serii balonik, okrągły z łańcuszkiem!!
Tak na wszelki wypadek bo może wcale nie będzie go maleństwo chciało.
Co do wózka to my kupujemy u producenta (mamy dwóch w naszym mieście) na pasach model karolina firma MATPOL, wybraliśmy sobie kolor itp.. wielofunkcyjny, waga 13 kg.. i cena dość atrakcyjna 550 zł. Serwis jak by co na miejscu!!
Pozdrawiam

My też chcemy kupić od producenta. U nas też są głęboko-spacerowe po 550. Moje koleżanki mają i są zadowolone. Pojedziemy wybrać jak już będę mogła normalnie chodzić.

Dzwoniłam dzisiaj do szpitala i powiedzieli mi że nic wcześniej nie muszę zgłaszać w związku z porodem rodzinnym. Wystarczy w dniu porodu. Z dokumentów oczywiście karta ciąży, ostatnie badania, dowód osobity i książeczka RUM. Dla maluszka nie muszę nic braż oprócz dodatkowych pieluszek bo mają mały zapas w szpitalu. I jeśli chcę żeby miało własne ubranka to jeszcze mogę przywieźć. Cała reszta jest w szpitalu zapewniona.

moja dzidzia

No własnie, co szpital to szpital. Do każdego co innego trzeba zabierać. Jesli uda mi sie wytrwac jeszcze tydzień to załapie sie na poród do kliniki (przyjmuja od 37 tygodnia) i wtedy nic nie bede musiała brać dla maluszka, tylko koszulkę, szlafrok, kapcie, majtasy i podpaski dla siebie. Jesli Witek sie pospieszy :-[ to czeka mnie wizyta w szpitalu panstwowym i pewnie pół domu bede musiała na garbie przyniesć :( :(. Na razie staram sie jednak myslec pozytywnie i toby nie pakuję :D
Kupiłam na allegro swietne pieluszki flanelowe podszyte ceratka (bardzo tanio, bo dziewuszka sama je szyje) będa jako dodatkowe nakladki na przescieradełko do kołyski i do wózka.

reklama
dziewczyny ja wam polecam pościel na allegro, jest dużo taniej niż w sklepach. ostatnio kupiliśmy komplet z ochraniaczem i prześcieradełkiem na gumke za 58zł w sklepie dalibyśmy za nią ponad 90zł, naprawdę jest taniej, jeszcze sobie zakupiłam staniczki do karmienia za śmieszną cenę 14,9 już je mam w domku i są super!!!!! w sklepie przymierzałam takie za ponad 40 dychy, straszne poplątanie z tymi cenami ja studiuje teraz allegro od deski do deski i już niemałe zakupy tam zrobiliśmy :) łącznie z wózkiem

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry