reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

eg gratulacje, ze już wszystko skompletowałaś !! ale Ty byłaś od poczatku najpilniejsza z nas wszystkich...

ja tez ostatnio kupiłam podkłady poporodowe (tzn. tak naprawdę pieluchy dla dziecka :) ), gruchę do noska i szczoteczkę z grzebieniem (tylko, że ja kupiłam z Chicco, bo uważam że są bardzo dobre)...kupiłam też smoczki dla dzidziusiów i kilka innych rzeczy, teraz właściwie zawsze jak wychodzę do miasta to coś tam kupuję...

Naturella ciekawa jestem czy uda Ci się kupić przewijak w jednolitym kolorze (szczerze mówiac chyba jeszcze nie widziałam takiego...zawsze jakiś misiu, zajączek albo kaczuszka się znajdzie... ;) a łóżeczka Klupsia są faktycznie śliczne...no ale ja już mam łóżeczko... :)

reklama
A ja mam pytanko odnośnie fotelika do samochodu.
Bo wyczytałam, juz nie pamiętam gdzie, że juz ze szpitala dziecko powinno być przewożone w foteliku, a mój mąż i teściowa wysmiali mnie, bo przeciez takie maleńkie dziecko nie siedzi. Ale chyba są takie specjalne dla dzieci w wieku 0-6 m-cy????

Z tego co wiem to dziecko powinno być przewożone w foteliku.Są to specjalne foteliki dla takich maluszków i są one bardzo bezpieczne. Wiem, że w niektórych szpitalach taki fotelik jest wymagany przy wypisie dzidzi ze szpitala. Może niektórym wyda to się smieszne ale bynajmniej jest bezpieczne.

Ty masz rację Pycha- dzieciątko w takim foteliku praktycznie leży. Ja dostałam właśnie taki fotelik od szwagierki. Jeśli będziesz kupować nowy to pamiętaj sprawdzić czy ma atest.
16.jpg

pycha no jasne,ze Ty masz rację..dzieciaczki muszą być przewożone w fotelikach (takich od 0-13 kg), tylko trzeba pamiętać, żeby taki maluszek nie jeździł w takim foteliku dłużej niż godzinę , bo to podobno jest niezdrowe dla jego kręgosłupa...

jeszcze zamiast tego specjalnego fotelika można kupic wózek, który ma gondolę przystosowaną do przewożenia na tylnej kanapie samochodu, to też jest bardzo wygodne (miałam taką gondolę i naprawdę można z dzidziusiem w takiej gondoli jeździć bardzo daleko) :)

reklama
Do góry