reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Jesli miałabym kupować, to napewno bym aż tyle nie kupiła, ale ze dostałam....., musze je jeszcze poprzebierac, bo niektóre poplamione sa do wyrzucenia.

Jeszcze mam pytanko, bo kupiłam pare ubranek na 62, ale moja mama twierdzi, ze na początek one będą za duże. I nie wiem co robic, czy następne kupowac na 56-58????

reklama
A, u mnie przygotowania w powijakch :D Z praniem czekam, aż wszystko kupię, a to z dwa tygodnie potrwa - takie mam plany :) Chciałabym mieć gotowe miesiąc przed terminem, bo tak sobie myślę, że wcześniej będzie się niepotrzebnie kurzyć, a później będę się bała, że nie zdążę. I tak mam już sny, że właśnie urodziłam, a tu jeszcze nic nie gotowe. Nawet łóżeczka jeszcze nie mam, bo zamówiliśmy i jeszcze nie dotarło :(

Z tymi rozmiarami też mam problem. Raz mi się wydaje, że tych najmniejszych wystarczy, a za chwilę, że na pewno zabraknie. Zwariować można :) Chyba zaraz pójdę i będę liczyć ile czego mam ::)

TAK PRAWDĘ MÓWIĄC TO WCALE TYCH RZECZY NIE MAM TAK DUŻO, NO ALE TROCHĘ JEST...ŻEBY NIE ZABRAKŁO :laugh: , Z TYM ŻE TYCH W NAJMNIEJSZYCH ROZMIARACH 56 I 62 TAK ZA WIELE NIE MAM, BO Z DOŚWIADCZENIA WIEM, ZE DZIDZIUŚ BARDZO SZYBKO ROŚNIE I NAPRAWDĘ NIE ZDĄŻYŁBY WE WSZYSTKIM "POŚMIGAĆ" ;) MOJE PIRWSZE DZIECKO MIAŁO 59 CM I PRAWIE NIE BYŁO KIEDY TAKICH MAŁYCH CIUSZKÓW WŁOŻYĆ ;)

Hej dziewczyny!
dziś kupiłam sudocrem (naczytałam się i nasłuchałam, że jest on najlepszy na odparzenia pupy), za pudełko 125 g zapłaciłam 22 zł.
Poza tym kupiłam tą fajną niebieską wanienkę z Ikei. Od razu lepsze samopoczucie.

kupiłam też proszek do prania "Bobas" i zastanawiam się, czy to wystarczy, czy jest jakiś specjalny płyn do płukania rzeczy dla niemowląt, widziałam "Bambi" firmy Pollena, ale jakoś nie kupiłam,bo nie mam przekonania.
Pomóżcie please, bo cała fura rzeczy do prania leży, a teraz póki jest w miarę ciepło wysuszę na dworze
J :)

dziewczyny chciałam Wam pokazać kombinezonik 62,H&M kupiony na allegro oto on:
6197726019bh.jpg

nie widać za bardzo kapturka, ale ma jeszcze uszka  :), także szfa się zapełnia nareszcie.

i jeszcze wyprawka do szpitala, tylko oczywiście kupiłam w kolorze biało-różowym
ale by było, gdyby urodził się chłopiec, no chyba przez ostatni miesiąc nic tam nie wyrosło??? ::) :laugh: ;)
hpim0432b1kb13zp.jpg

chociaż ten na zdjęciu fajny man ;D

reklama
Takie zdjęcia mogłabym oglądać i oglądać :) Śliczna ta wyprawka. Kombinezon wygląda na cieplutki. Też kupiłam rozmiar 62, mam nadzieję, że starczy naszym maluchom do końca zimy.
Ja kupiłam proszek do prania "Dzidziuś", polecały go inne mamy na forum i postanowiłam wypróbować.
https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,2608.0.html
Jest też taki płyn do płukania, ale nie wiem jak to jest z tymi płynami: lepiej w nich płukać czy lepiej nie ???

Do góry